2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@keynes69 Tam dışlama etkisinin çelişkili olması asla boş bir iddia değil. Çünkü soruda herkesin net hatırladığı şekilde "Genişletici Maliye Politikası"nın etkisi sorulmuştu. Dışlama etkisi ise "Kamu Harcamaları"nın etkisiyle oluşan bir durum.
Genişletici maliye politikasının farklı yolları var, bunlardan biri kamu harcamalarıdır evet fakat örneğin vergilerin kısılması da genişletici maliye politikasıdır. Vergilerin kısılması şeklinde bir genişletici maliye politikası ,Dışlama etkisi-tam dışlama etkisi ortaya çıkarmayacaktır.
Buradan hareketle sorunun cevabı olarak "Klasik Durum" daha olası görünmekte. Çünkü klasik durumda genişletici maliye politikası her şekilde etkisiz kalmaktadır.
Farklı düşünen varsa nedenleri ile birlikte öğrenmek isterim inanın. Bu benim düşüncem. -
@username7 hocam türkçe cevaplarım benim kendi doğru saydığım sınavda cevapladığım
1-noktalama işaretleri sorusu ".",...+
2- Edirne sorusu sıralamayı sorudaki şekliyle yazdım gördüklerimi +
3- Boşluk doldurma soruları sordukları cümlelere uygun şekilde getirmeye çalıştım anlamı+-
4-kalın diye başlayan kadınlarla ilgili yüzeysel bakış açısı dedim
5-yazarın özelliği ilkine özgünlük dedim ikinci boşluğu hatırlayamıyorum yakın bir cevap vermiştim
6- resim sorusu ona da resmedilen bir şey anlatmak istediğimiz birden çok kelimeye bedeldir hatırladığım kadarıyla bu şekilde ve buna benzer şekilde yazmıştım.
hocam işin özü üçüncü sorudan itibaren muallaktayım kabul etmezlerse eğer türkçelerden bu sorularının çoğunluğunu kabul ederlerse dört tanesi ya da beş tanesini en az mülakatı düşünüyorum.... saygılarımla.... -
@keynes69 eyvallah kardeşim sözlerin ile mahcup ettin bizi naçizene düşüncelerimizdi... herşey gönlünce olsun, selametle..
-
@aliserdar-çetin, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
hocam türkçe cevaplarım benim kendi doğru saydığım sınavda cevapladığım
1-noktalama işaretleri sorusu ".",...+
2- Edirne sorusu sıralamayı sorudaki şekliyle yazdım gördüklerimi +
3- Boşluk doldurma soruları sordukları cümlelere uygun şekilde getirmeye çalıştım anlamı+-
4-kalın diye başlayan kadınlarla ilgili yüzeysel bakış açısı dedim
5-yazarın özelliği ilkine özgünlük dedim ikinci boşluğu hatırlayamıyorum yakın bir cevap vermiştim
6- resim sorusu ona da resmedilen bir şey anlatmak istediğimiz birden çok kelimeye bedeldir hatırladığım kadarıyla bu şekilde ve buna benzer şekilde yazmıştım.
hocam işin özü üçüncü sorudan itibaren muallaktayım kabul etmezlerse eğer türkçelerden bu sorularının çoğunluğunu kabul ederlerse dört tanesi ya da beş tanesini en az mülakatı düşünüyorum.... saygılarımla.... -
@username7 Her 25 neti olan bu gruba dahil mi hocam yoksa alan ağırlıklı vesaire burda da etkin mi?
-
@göktürk yaptiginiz yorum tamamen tutarsizdi. Sizin de dediginiz gibi verfi azalisida bir genisletici maliye politikasidir ve lmnin dik oldugu durumda is yi saga kaydirarak tam dislama etkisine neden olacaktir . Sizin bu yaptiginiz yorumdan sonra dogru sorularin nasil celiskili hale geligini anadim ve icim rahatlasi. Bu bir sacmaliktir hatta tam blr sacmaliktir. Sizin soylediginizi bir hoca solesin onu meslekten ihrac ederler
-
-
Sınava kaç kişinin girdiğiyle ilgili bilgisi olan var mı?
-
-
@göktürk, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@keynes69 Tam dışlama etkisinin çelişkili olması asla boş bir iddia değil. Çünkü soruda herkesin net hatırladığı şekilde "Genişletici Maliye Politikası"nın etkisi sorulmuştu. Dışlama etkisi ise "Kamu Harcamaları"nın etkisiyle oluşan bir durum.
Genişletici maliye politikasının farklı yolları var, bunlardan biri kamu harcamalarıdır evet fakat örneğin vergilerin kısılması da genişletici maliye politikasıdır. Vergilerin kısılması şeklinde bir genişletici maliye politikası ,Dışlama etkisi-tam dışlama etkisi ortaya çıkarmayacaktır.
Buradan hareketle sorunun cevabı olarak "Klasik Durum" daha olası görünmekte. Çünkü klasik durumda genişletici maliye politikası her şekilde etkisiz kalmaktadır.
Farklı düşünen varsa nedenleri ile birlikte öğrenmek isterim inanın. Bu benim düşüncem.aynı açıklamaları 15 gün önce yaptım ama kimse aldırış etmedi, ben Tam etkinsizlik durumu yaptım ama bence o da yanlış çünkü soru maliye politikasının durumunu sormuyordu, bence onun cevabı klasik durum olacak
-
@aliserdar-çetin 4-5 net kabul olur gibi duruyor turkce'de baya bir alternatif var cunku.
-
-
@can-mavi ne diyodu soruda yazarmisin
-
@zeynepingunlugu, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@göktürk yaptiginiz yorum tamamen tutarsizdi. Sizin de dediginiz gibi verfi azalisida bir genisletici maliye politikasidir ve lmnin dik oldugu durumda is yi saga kaydirarak tam dislama etkisine neden olacaktir . Sizin bu yaptiginiz yorumdan sonra dogru sorularin nasil celiskili hale geligini anadim ve icim rahatlasi. Bu bir sacmaliktir hatta tam blr sacmaliktir. Sizin soylediginizi bir hoca solesin onu meslekten ihrac ederler
arkadaşın ve benim 15 gün önce demek istediği, soru genişletici maliye politikası diyordu, ancak tam dışlamaya kamu harcaması neden olur, maliye politikasının her aracı neden olmaz. örneğin vergi azalışı da bir genişletici maliye politikasıdır ama dışlama etkisine neden olmaz. arkadaşın da benim de demek istediğim böyle bir sıkıntının varlığı, yoksa ösym bunu görmezden gelip çok rahat tam dışlama cevabını kabul edebilir
-
@username7 inşallah kardeşim emeklerimizin karşılığını alırız gönlünüze göre olsun her şey...
-
@can-mavi bana genisletici maliye politikasinin degilde sadece kamu harcamalarinin tam dislamaya neden oldugunu gosteren bir ornek verirmisiniz
-
@can-mavi tam etkinsizlik yazmissiniz belli ki cevabi yanlis verdiginizi biliyorsunuz hemen celiskili hale getiriyorsunuz ne guzel dunyaniz var kardesim
-
@zeynepingunlugu herhangi bir kitaba bakabilirsin, genişletici maliye politikası başlığının altında açıklanır tam dışlama etkisi ama tanımlanırken hep 'artan kamu harcamalarının ' diye başlar
-
@can-mavi hoca falan hikaye orası ironi kısmıydı bu benim şahsi düşüncem kartel yaparken düşündüklerim sınav esnasında hala da arkasındayım düşüncemin 3 yıldır giriyorum bu sınava ve her yol piyasalardan geliyor bu yıl da oligopolden soru geleceğini düşünerek iyi çalışmıştım aklıma en yatkın kartel geldi yaptım cevap bana göre kartel ama kesin diyemem sadece kesin ahlaki risk diyenlere ya da dışsallık diyenlere cevabım kesin diyemezsiniz demek istiyorum tam da bjnu demeye çalışıyorum anlayana. Cevap kesin kartel değil
-
@can-mavi cevabinizin yetersiz oldugunun farkindasiniz heralde neyse uzatnayalim ben anladim