2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@zeynepingunlugu benim cevabımın yanlış olduğunu cevabın klasik durum olabileceğini 15 gün önce bu forumda yazdım, ben işsizlik sorusunu da tam dışlama sorusunu da yanlış yaptım, imkb sorusunu da ÖİB yaptım , ve çelişkili busoruların hepsini yanlış olarak hesapladığım için bunların muallak olması benim beklediğim doğru sayısını zaten değiştirmeyecek olduğundan dolayı kafam gerçekten bu 3 sorunun çelişkili tartışmalarına objektif olarak bakıp buraya yazabiliyorum.. çelişkili denilen sorulardan birini de ahlaki risk yaptım ama onu da yanlış sayıyorum. özellikle bu 3 sorum kesin olarak yanlış olduğu için, nohutçu ve kararlı hocaların yayınlamış oldukları cevaplarla kelimesi kelimesine örtüşen doğrularımı sayıyorum ve 23,5 (türkçesiz ) doğrum var. yani soruyu çelişkili hale getirmek gibi bir niyetim olmadığını bu açıklamalarımdan anlamış olmam lazım, evet bu sınav konusunda benim dünyam güzel, çünkü zaten çelişkili soruların 3 ünü de kesin olarak yanlış yaptım
-
@can-mavi o soruya tam dıslama etkisinin dısında bir cevap veren hoca varsa kacın uzaklasın o hocadan
-
iyi guzel yorumlamisiniz da gelirin artmayip sadece faizin artmasi durumuna neden olan olay kamu harcamalarinin artişinin borclanmayla gerceklestirilmesidir.monetaristler tam dislama kavramini ortaya cikarirken genisletici maliye politikasinin borclanmaya basvurulmasinda meydana gelecegini aciklamis.borclanma disinda diger kamu harcamalarinin artis şeklini kismi savunmuslar
-
@göktürk cevap olarak Crowding-out(dışlama etkisi yaptım.) genel kanı tam dışlama zaten yanlış tam dışlamacılara kalırsa bizim cevap ancak bu iddia ile dışlamacılar olarak hepimiz dışlanabiliriz klasik durum yazanlar alıverir 2,5u bunları düşünen yok o yüzden bu da bir tartışmalı soru olmaya açık görünüyor.
-
@keynes69 hiçbir soruyu hiçbir hocaya sormadım kardeşim, sadece kendi düşüncemi söylüyorum, cevap tam dışlama olabilir, ancak durumda bir sıkıntı olduğunu ve dışlama etkisine maliye politikası araçlarının hepsinin değil sadece bu araçlardan biri olan kamu harcamalarının neden olacağından bahsediyorum
-
@can-mavi soruda zaten para talebinin faize duyarsız olduğunu(klasik durum-lm dik oluşu) söylemiş ve uygulanan genişletici maliye politikasının hasılayı artırmama durumu sorulmuştu hocam.klasik durumu sorma mantığı olamaz bence.
-
@can-mavi ayrica nohutcunun her soyledigini kabul ediyosaniz zaten probleminiz buyuk demektir ben o hocanin Allah 1 disinda soyledigi hicbirseyi kabul etmem klasik durumu verip genisletici maliye politikasini uygulayinca ortaya cikan sonuc sorulmusken cevabin klasik durum oldugunu iddia edecek kadsr trollsunuz
-
@kamikaze tamam evet zaten sorunun benim için sıkıntılı olan kısmı orası değil, sıkıntılı kısmı tam dışlama cevabını arıyorsa eğer genişletici maliye politikası demesi, eğer ki kamu harcamaları deseydi cevap tam dışlama olacaktı bu kesin. ayrıca eğer cevap olarak dışlama ise, ösym dışlama-tam dışlama- crowding out u da kabul edecektir çünkü dışlamanın tanımı sorudaki gibidir (tek bir farkla, artan maliye politikası yerine artan kamu harcamaları olacak şekilde). eğer dik olmayan lm verseydi cevapta 'kısmi' olarak ayrıca belirtilmesi gerekliydi, o yuzden eğer cevap crowdin out isteniyorsa tam dışlama- dışlama- tam engelle de kabul edilecektir.
-
Ösym muh.tamamlamanin ustune aciklama gununde ydsyi de acikladi sanirim bundan sonraki aciklanacak sinav kaymakamlik olur linkçi arkadaslar hunerlerini sergilese de heyecanlansak gerci gecen sene link geldikten 1 gun sonra aciklandi yanlis hatirlamiyorsam. ( tek mobil baglantim oldugundan link takibi yapamiyorum)
-
@zeynepingunlugu, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi ayrica nohutcunun her soyledigini kabul ediyosaniz zaten probleminiz buyuk demektir ben o hocanin Allah 1 disinda soyledigi hicbirseyi kabul etmem klasik durumu verip genisletici maliye politikasini uygulayinca ortaya cikan sonuc sorulmusken cevabin klasik durum oldugunu iddia edecek kadsr trollsunuz
sorunun hiç bir yerinde klasik durum geçmiyordu, sizin de dediğiniz gibi soru klasik durumu veriyordu. ayrıca ben sizin gibi gruba 2 gün önce de katılmadım, trollük lafını benzetmeyin. ayrıca nohutçu hocanın ve kararlı hocanın verdiği 2017 kaymakamlık cevaplarının iktisat hariç hepsi de doğru olduğunu düşünüyorum
-
@bfroki hocam olayı da anlamadım ki ben de sınavda "Tam dışlama" yaptım. mesele bu değil. sadece şunu bekliyorum herhangi bir kaynaktan "genişletici maliye politikası dışlamaya sebep olur" diye bir ibare gösteren olursa yanlış düşündüğümü farkedeceğim. Kitaplara bakılırsa dışlama etkisinin tanımında, Artan kamu harcamalarının sebep olduğu diye başlar ve devam eder. Zaten cevabımı diretme gibi bi durumum yok. Cevap budur şeklinde bir ısrarım olmadı. tam dışlamayı da ÖSYM kabul edebilir.
-
@can-mavi genişletici maliye politikası denmesinin amacı IS eğrisinin sağa kayması hasılayı etkilememesi, sadece faizi artırması değil midir hocam ? sizin sorunuz tamamıyla IS-LM kaymaları ile ilgili.soru sıradan iktisat sorusuydu.
-
@kamikaze kardeşim sana zahmet herhangi bir kaynaktan tam engelleme-tam dışlama-crowding out un tanımına bakıp buraya yazar mısın, tanımların hepsinde artan maliye politikası mı diyor artan kamu harcamaları mı ?
-
@can-mavi peki hocam
-
@zeynepingunlugu benim cevabımın yanlış olduğunu cevabın klasik durum olabileceğini 15 gün önce bu forumda yazdım, ben işsizlik sorusunu da tam dışlama sorusunu da yanlış yaptım, imkb sorusunu da ÖİB yaptım , ve çelişkili busoruların hepsini yanlış olarak hesapladığım için bunların muallak olması benim beklediğim doğru sayısını zaten değiştirmeyecek olduğundan dolayı kafam gerçekten bu 3 sorunun çelişkili tartışmalarına objektif olarak bakıp buraya yazabiliyorum.. çelişkili denilen sorulardan birini de ahlaki risk yaptım ama onu da yanlış sayıyorum. özellikle bu 3 sorum kesin olarak yanlış olduğu için, nohutçu ve kararlı hocaların yayınlamış oldukları cevaplarla kelimesi kelimesine örtüşen doğrularımı sayıyorum ve 23,5 (türkçesiz ) doğrum var. yani soruyu çelişkili hale getirmek gibi bir niyetim olmadığını bu açıklamalarımdan anlamış olmam lazım, evet bu sınav konusunda benim dünyam güzel, çünkü zaten çelişkili soruların 3 ünü de kesin olarak yanlış yaptım
-
@ultras06, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
iyi guzel yorumlamisiniz da gelirin artmayip sadece faizin artmasi durumuna neden olan olay kamu harcamalarinin artişinin borclanmayla gerceklestirilmesidir.monetaristler tam dislama kavramini ortaya cikarirken genisletici maliye politikasinin borclanmaya basvurulmasinda meydana gelecegini aciklamis.borclanma disinda diger kamu harcamalarinin artis şeklini kismi savunmuslar
neden ? lm nin dik olduğu aynı durumda vergi gelirlerinin azaltılması veya ihracatın artışı da ıs 'yi sağa kaydırır, mg yi değiştirmez ancak faizleri arttırır. ee o zaman buna da mı crowdin out diyeceğiz ?
-
istediginiz cevaba gore arastirma yapiyosunuz sanirim.o zaman google a tam dislama genisletici maliye yaz gorursunuz cevabi.gelirin artmayip sadece faizin arttigi durumu bulan adamlar monetaristler bu duruma tam dislama demis.genisletici maliye politikasini da bu yonuyle savunmamislar.tam dislama degil de cevap ne merak ettim
-
@zeynepingunlugu, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@göktürk yaptiginiz yorum tamamen tutarsizdi. Sizin de dediginiz gibi verfi azalisida bir genisletici maliye politikasidir ve lmnin dik oldugu durumda is yi saga kaydirarak tam dislama etkisine neden olacaktir . Sizin bu yaptiginiz yorumdan sonra dogru sorularin nasil celiskili hale geligini anadim ve icim rahatlasi. Bu bir sacmaliktir hatta tam blr sacmaliktir. Sizin soylediginizi bir hoca solesin onu meslekten ihrac ederler
komik olmaya çalışmışsınız heralde ama bende iktisat bilginizin eksik olduğu intibasını bıraktınız. Vergileri azaltmanın dışlamaya sebep olacağını söylüyorsunuz. Uzatmayacağım zira anlamayacağınız açık. Tam dışlama-Klasik durum tanımlarını kontrol etmenizde fayda var.
-
@ultras06 bence soruda sorulan durumun cevabı 'klasik durum' , ben de tam etkinsizlik yaptım ama o da yanlış, çünkü maliye politikasının durumunu sormuyordu, lm nin dik olduğu durumda genişletici maliye politikasının mg yi değiştirmediği durum nedir ? diye soruyordu
-
@ultras06, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
istediginiz cevaba gore arastirma yapiyosunuz sanirim.o zaman google a tam dislama genisletici maliye yaz gorursunuz cevabi.gelirin artmayip sadece faizin arttigi durumu bulan adamlar monetaristler bu duruma tam dislama demis.genisletici maliye politikasini da bu yonuyle savunmamislar.tam dislama degil de cevap ne merak ettim
aynen google tam dışlama etkisinin tanımı yaz dediğimi daha iyi anlayacaksın