2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@butimar Dostum gecen sinav ben hiç calişma yapmadim. Anayasa ve Idare alanim oldugu icin tarihimde cok iyidir diyerek acikcasi hazirlanmadim. 1104. Oldum.
Bu seneki Sınavda ise 2 Ay cok sıkı çalıştim. Günde en az 8 Saat.
1 - Türkçede Her gun 3 konuyu tekrar ettim. Anlatim Bozukluklari, Yazim Yanlişlari ve Noktalama Işaretleri
2- Tarihim iyidir ama yinede Evveliyat Tarih Konu Anlatimli kitabinin Inkilap Kısminin Özeti cikarip surekli Tekrar ettim.
3 - Tr Ekonomisinde Yasin Çobanin kitabini hatim ettim.
4- Insan Haklarinda sadece Ahmet Nohutcu Kitabina calistim. Kitabin geniş kapsamli ozetini cikarip tekrar ettim. Bol Bol.
5- Anayasa Ve idarem iyidir. Ona rağmen Ahmet Nohutcu Idare Hukuku kitabini 3- 4 Kez tekrarladim. Ayrica 25 adet Kanun cikarip hepsini altini cizerek okudum
6 - Makro Mikro için arkadşin notlarindan faydalandim. Ancak Pegem Mikro Makro Konu Anlatim ve Pegem Soru Bankasi bitirip 4t yuksel bilgili iktisat cikmis sorulari bitirdim.
Ayrica 2006-2012 yillari arasinda yapilan Kaymakamlik Test Usulu Sinav sorularini cozdum.
Kas Soru Bankası (Anayasa , Idare, Insan Haklari)
Kas 12li Deneme
4T 16li Deneme ve
Kas Iktisat acik uclu Kitao
Donusum Kaymakalik sorulari
Kendi Yazdigim SorularCalisilabipecek her seyi calistim dostum ama sacma sapan hatalar yapmisim Türkce Dahil edersek Max. 31.5 Minimum 27 Dogru bekliyorum. Mülakata Kalip Kalmiyacagimi Allah Bilir. Oysa Sinavdan hemen Sonra fulle yakin bekliyordum.
-
@daywalkers, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@butimar Dostum gecen sinav ben hiç calişma yapmadim. Anayasa ve Idare alanim oldugu icin tarihimde cok iyidir diyerek acikcasi hazirlanmadim. 1104. Oldum.
Bu seneki Sınavda ise 2 Ay cok sıkı çalıştim. Günde en az 8 Saat.
1 - Türkçede Her gun 3 konuyu tekrar ettim. Anlatim Bozukluklari, Yazim Yanlişlari ve Noktalama Işaretleri
2- Tarihim iyidir ama yinede Evveliyat Tarih Konu Anlatimli kitabinin Inkilap Kısminin Özeti cikarip surekli Tekrar ettim.
3 - Tr Ekonomisinde Yasin Çobanin kitabini hatim ettim.
4- Insan Haklarinda sadece Ahmet Nohutcu Kitabina calistim. Kitabin geniş kapsamli ozetini cikarip tekrar ettim. Bol Bol.
5- Anayasa Ve idarem iyidir. Ona rağmen Ahmet Nohutcu Idare Hukuku kitabini 3- 4 Kez tekrarladim. Ayrica 25 adet Kanun cikarip hepsini altini cizerek okudum
6 - Makro Mikro için arkadşin notlarindan faydalandim. Ancak Pegem Mikro Makro Konu Anlatim ve Pegem Soru Bankasi bitirip 4t yuksel bilgili iktisat cikmis sorulari bitirdim.
Ayrica 2006-2012 yillari arasinda yapilan Kaymakamlik Test Usulu Sinav sorularini cozdum.
Kas Soru Bankası (Anayasa , Idare, Insan Haklari)
Kas 12li Deneme
4T 16li Deneme ve
Kas Iktisat acik uclu Kitao
Donusum Kaymakalik sorulari
Kendi Yazdigim SorularCalisilabipecek her seyi calistim dostum ama sacma sapan hatalar yapmisim Türkce Dahil edersek Max. 31.5 Minimum 27 Dogru bekliyorum. Mülakata Kalip Kalmiyacagimi Allah Bilir. Oysa Sinavdan hemen Sonra fulle yakin bekliyordum.
Olmayacak şey degil o zaman hocam. Umutsuzluğa düşmeyeyim. Ahmet hocanın kitaplarını ve kanunu bende hatmettim. Fulle yakın zaten idare ve anayasa zaten onin dışında cok bisey yapamadim. iktisat çalışmam lazım benim onun icin yüksel bilgili yeterli mi? Mesela bahsedilen ters secim tam dışlama vs ben hiç görmedim. Likidite tuzağı vardi ama dışlamayı hic okumadım.
-
Arkadaşlar geçen yıl Tam etkinsiz yerine Etkinsiz yazanların kabul edildiği konuşuluyordu.Bu kesin bilgi mi? Cevap anahtarını gören bir arkadaş söylemiş sanırım.Eğer doğruysa bu senede tam dışlama etkisi haricinde dışlama etkisinide kabul edebilirler.
-
@pareto_wilfredo kardeşim bu grubun kuruluşundan itibaren grupla ilgili kurucu yönetici olarak birtek seni tanıyorum, gerek memurlarda mürekkep olarak, gerek facede ki tercihini yap da ve burada da can.mavi olarak sen beni tanırsın. beni bilirsin bu zamana kadar ne bir argo ne bir hakaret kullanmışımdır ne de trollük yapmışımdır. ancak bu sene bu başlık altında tarafıma verilen 'ipini koparan sınava girerse böyle olur' , 'trol' , 'sınav ilanı gelmeyince kaybolacak' gibi cevaplarla karşılaştım. daha önce hangi başlıklarda yazdığımı, hangi sınavları kazanıp mülakat başlıklarında yazıştığımızı ve hangi sınav ilanları için duyumlarımı paylaştığımı bilirsin. bence forumun denetim mekanizması daha da etkin ve işler olmalı, aksi halde tercihini yap grubu da hangi foruma tepki olarak doğduysa (ki o grubu biliyor ve inan takip etmek için tıklamak içimden gelmiyor) aynı o grup gibi olmak üzere..
-
@aliserdar-çetin "Yüzeysel bakış açısı" şeklinde yazdıysan kardeşim maalesef hiç puan alamayacaksın. Çünkü tek kelime istiyordu. Sadece "Yüzeysel" yazman gerekiyordu.
-
@paretowilfredo kardeşim bu grubun kuruluşundan itibaren grupla ilgili kurucu yönetici olarak birtek seni tanıyorum, gerek memurlarda mürekkep olarak, gerek facede ki tercihini yap da ve burada da can.mavi olarak sen beni tanırsın. beni bilirsin bu zamana kadar ne bir argo ne bir hakaret kullanmışımdır ne de trollük yapmışımdır. ancak bu sene bu başlık altında tarafıma verilen 'ipini koparan sınava girerse böyle olur' , 'trol' , 'sınav ilanı gelmeyince kaybolacak' gibi cevaplarla karşılaştım. daha önce hangi başlıklarda yazdığımı, hangi sınavları kazanıp mülakat başlıklarında yazıştığımızı ve hangi sınav ilanları için duyumlarımı paylaştığımı bilirsin. bence forumun denetim mekanizması daha da etkin ve işler olmalı, aksi halde tercihini yap grubu da hangi foruma tepki olarak doğduysa (ki o grubu biliyor ve inan takip etmek için tıklamak içimden gelmiyor) aynı o grup gibi olmak üzere..
-
@safitürk69 işte sendeki seviye de bu.
-
@orkaraca butda niyetim hakaret degil. Onune gelen manasinda kullandim.
-
Arkadaşlar "kalın çizgilerle" yazan Türkçe sorusuna aklıma bir şey gelmedi "kısaca" yazdım sizce kabul edilebilir bir cevap mı?
-
@conmaynard, kabul edildi diyenler de var edilmedi diyenler de.
-
@rhadamanthus zor gini görünüyor kardeşim o soru alternatifi bol soru yüzeysel, ayrıntısız, üstünkörü gibi cvpların kabul edileceğini düşünüyorm
-
@conmaynard Bir arkadaş kağıdını incelediğini ve tam etkinsiz yerine etkinsiz yazanlar ile idari vesayet yerine vesayet yazanların cevabının kabul edilmediğini söylemişti.
-
@politics06
Yok kardeşim öyle bir şey ben de baktım geçen sene kabul edilmişti. Kendimden biliyorum. Ama tam dışlama ile dışlama farklı şeyler, bundan bahsediyosanız kabul edilmez. Dışlamada grlşr artışı olur dışlama da olur. Tam dışlama durumunda gelir artışı olmaz sadece faziler yükselir. -
@can-mavi Ben bakmazken olaylar olmuş bitmiş kardeşim. Ben seni biliyorum, duyumuna da güveniyorum. Atılan arkadaşımız genel olarak bu şekilde yaklaşımlar içinde oldu bugüne dek. Çok kez de müsammaha gösterildi kendisine. Zannediyorum istemediğimiz netice gerçekleşmiş. Sen müsterih ol. Geri kalan dostlarımız da öyle. Siz muhabbetinizi sürdürün. Burayı diğer mecralardan farklı kılacak yine sizlersiniz. Siz dışarıda bıraktığınız takdirde muhabbetiniz içine başkaları sızamaz.
-
@mmüfettiş hocam dışlama ile tam dışlama arasında fark var bunu bu sınava girenlerin birçoğu biliyor ama etkinsiz-tam etkinsiz gibi cevaplar da birbirinin aynısı değil, dediğiniz gibi geçen sene bu cevaplar alternatif olarak kabul edildiyse dışlama-tam dışlama cevaplarının da kabul edileceğini düşünüyorum, ama yine de dışlama cevabını veren biri olarak hesap yaparken dışlamayı yanlış kabul ediyorum.
-
@butimar Dostum Bu ters secim veya ahlaki risk sorusunun cevabini ben Dişsallik yaptim. Yanliş kabul ettim. Bu soru zaten hic bir kaynakta yoktu. Tam Dislama sorusunda cevabin Tam Dışlama oldugundan eminim o soruyuda sahsen notlarimda yaziyirdu.ordan yararlandim. Cevabi 450, 0.8 ve 5 olan sorular zaten kolaydi. Herhangi bir kaynaktanda calisirsan yapabilirsin. Iktisat temelin iyi ise tartişmasiz sorulari cok rahat yaparsin. Ama Pegem iktisat Homo Economicus Soru Bankasıni tavsiye ederim. Dilek Erdogan Kurumlunun
-
@safitürk69 peki sadece crowding-out(dışlama etkisi) doğru kabul edilir mi hocam..,
-
@sınavzedee
Etkisiz ile tam etkinsizlik durumu farklı ama geçen seneki soru için değil. Nasıl farklı sınırlı sermaye hareketlilğinde esnek kurda maliye politikası için söylenebilir. Bi iki durum daha olabilir hatırlamıyorum şu an. -
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi Ben bakmazken olaylar olmuş bitmiş kardeşim. Ben seni biliyorum, duyumuna da güveniyorum. Atılan arkadaşımız genel olarak bu şekilde yaklaşımlar içinde oldu bugüne dek. Çok kez de müsammaha gösterildi kendisine. Zannediyorum istemediğimiz netice gerçekleşmiş. Sen müsterih ol. Geri kalan dostlarımız da öyle. Siz muhabbetinizi sürdürün. Burayı diğer mecralardan farklı kılacak yine sizlersiniz. Siz dışarıda bıraktığınız takdirde muhabbetiniz içine başkaları sızamaz.
eyvallah kardeşim, sağolasın
-
@daywalkers hocam ama dışsallık olmuyor mu peki neticede etkiliyor