2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@politics06 ozaman dışlama etkisi yazanlar olarak ümidi keselim bu sorudan.
-
@mmüfettiş hocam geçen sene sorulan soruyu hatırlıyor musun?
-
@can-mavi kardeşim ikidir aynı konulardan kendi doğrularını ispatlama adına sen açıyorsun konuyu.. Amacım polemik değil yanlış anlama ama en sonunda soru tartışamıyoruz diye milletten şikayet ediyorsun. E senin istediğin senin doğrunun kabul edilmesi ise biz forum olarak kabul edelim.
-
@sınavzedee sınırlı sermaye hareketliliği esnek kur para pol. Etkinliğiydi sanırım
-
@bfroki osym farkli kavramlari kullanmış çıkmış sorulara bakinca anlaşılıyor. Kimi zman dışlama etkisi kimi zaman tam engelleme kimi zaman crowding out kabul ettigini görüyoruz. Bu sinavda da kabul etmesi gerektigini düşünüyorum...
-
@conmaynard kardeşim biz yanlış diyelim ama bakarsın kabul ederler belli olmaz, önceki sayfalarda bir kardeşimiz bu konunun asıl kaynaklarında dışlama-tam dışlama diye bir ayrımın olmadığını yazmıştı ama bulamadım şimdi, bizim Türkçe kaynaklar bu kaynakların bire bir çevirisi zaten.
-
@sınavzedee hayır hocam net hatırlıyorum tam sermaye hareketliliği(bp yatay) sabit kurda para politikası sonucu durumu soruşmuştu? Para politikası tam etkinsizdir olacaktı cevap ancak etkin değildir cevabının kabul edildiği söylendi kitapçığını inceleyenler tarafından...
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@sofuoglu Dışlama,tam dışlama,engelleme,tam engelleme ve klasik durum cevaplarının kabul edilebileceğini düşünüyorum hocam.Dışlama ve tam dışlamanın aynı anlamda kullanıldığı yerler var.Tanımda eksiklik olduğu için bu cevapları kabul edeceklerdir.Genişletici maliye politikasının özel kesim yatırımlarını kendisi kadar dışlaması gibi bir tanım verseydi sadece tam dışlamayı çok rahat yazardık.Tek cevap da bu olurdu önümüze bakardık.
Erdal Ünsal bu durumu tam dışlama (complete crowding out) olarak ele alıyor
( http://dosya.co/ivo6qyb8wjvi/Erdal_Ünsal_Makro_İktisat.pdf.html ve en net biçimde kullanan tek onu gördüm.Diğer kitaplarda crowding out diye geçiyor 224. sayfa ) Diğer kitaplarda sadece dışlama anlamına gelen crowding out tam dışlama anlamında kullanılmış..Literatürde dışlama deyince tam dışlama anlaşılır.Kısmi dışlama ayrıca belirtilir. Stanley Fisher ve G.Mankiw'e baktım ikisinde de crowding out yazıyor. scholar.google.com'de arama yaptığımda da complete crowding out terimini çok az gördüm crowding out bunun yerine kullanılmış.Buradan yine dışlama/tam dışlama aramalarını yaparsanız aynı anlamda kullanıldıklarını görebilirsiniz. Zeynel Dinler de sadece dışlama olarak ele almış.Tam dışlama dememiş.
Kısmi Dışlama yazılmışsa o kabul edilmemeli.Nedeni de kısmi dışlamada LM'nin eğiminin pozitif (sıfırla sonsuz arasında) olması(ara bölge).(çarpanın 1 ile 0 arasında değer alması sebebiyle) İsterseniz akşam kitapların linklerini de gönderebilirim.
Böyleyken böyle sayın hocam.@sınavzedee bahsettiğiniz yazı bu olsa gerek hocam @onuktekin hocama bu hususu sormuştum ve sağolsun bu bilgileri aktarmıştı bana
-
@sofuoglu aynen hocam tam da bunu söylüyorum, önemli kaynakların bazılarında dışlama-tam dışlama ayrımına gidilmemiş sadece dışlama olarak geçmiş bu konu, ben tufan sametten çalışmıştım orda da böyle bir ayrım yoktu.
-
-
@sınavzedee eğer dışlama kabul olacaksa dışlama etkisi yazanlar da artı 1 yazsın doğru sayılacak görürsünüz.
-
@can-mavi kardesim sinav esnasinda artan kamu harcamlari ibraresini goremedigimden tam dislama etkisini yazmadim. Klasik durum aklima gelmedi sacma sapan bir cevap verdim. Sana katiliyorum.
-
@bfroki kardeşim okunmuyor bi özetler misin sana zahmet, yani neden doğru sayacağız dışlamayı
-
@bfroki hocam fotoğrafı tost makinesiyle mi çektiniz
-
@sınavzedee bende öyle kabul ettim kardeşim doğru sayılırsa ne mutlu.Analiz iktisat soru bankasında tam dışlama kısmi dışlama ayrımı vardı
-
@sınavzedee foto büyüyebiliyor kardeşim ilk açıldığı an gibi değerlendirme .
-
@bfroki büyük hali bile okunmuyor dostum :))
-
@bfroki ben senin fikrini merak ettim açıkçası
-
@sınavzedee bu durum (lm dik olduğu) monetaristler tarafından dile getirilen crowding-out(dışlama etkisi)nin tam olarak ortaya çıktığı klasik durumu ifade eder diyor soru kökünde klasik durumu kendi vermişti cevabın crowding-out(dışlama etkisi) yazanlarında cevabının kabul edileceğini düşünüyorum...Zaten en genel adı (crowding-out)
-
17 Aralık 2016 da yapılan sınav 20 Ocak 2017 cuma açıklanmış.bence bizim girdiğimiz sınav haftaya cuma 13 ekimde açıklanır diye umuyorum.benim tahminim bu.