3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@jarr Bimer, Cumhurbaşkanlığı, Akim'e de yazarsanız daha etkili olabilir.
-
@jarr Destek olduk lakin alım için ihtiyaç yoksa alınacakların iş ihtiyacı için alım yaparlar mı bilmiyorum.
-
@paretowilfredo teşekkürler cevap için dostum.
-
Değerli arkadaşlar, dedikleri muhakkak çıkan ve kaymakamlık sınavında bunu kanıtlamış bir hocamız ilanda idari hakimlik için güncelleme beklendiğini söyledi.İnşallah hayırlara vesile olur...Ben tamamen bırakmıştım çalışmayı; bunu duymak bile çok iyi geldi.Dilerim en kısa zamanda ilan ile mutlu oluruz.
-
Mümkün mü böyle bişey ? Bi umut ama çalışmayı da bıraktım olucaksa bir an önce olsa
-
@yourdreams İnşallah kardeşim inşallah..Ben de tamamen umudu kesmiştim açıkcası bu haber cansuyu oldu.
-
@kulfet Olacaksa devam edeyim çalışmaya. İnşallah olur
-
Adli hakimlik için konuşuyorum. Hakimlik Kampı yeni baskı çıkaracakmış ancak mart ayı içerisinde olacakmış, eğer çok ekleme olursa nisan başına da sarkabilirmiş. Justice Soru Bankası yeni baskı çıkarmama kararı almış ve son baskısı Ağustos 2016'ydı. Monopol Yayınlarını aradığımda 2 hafta sonra Keskinsoy&Yıldırım'ın yazdığı soru bankasının yeni baskısını çıkaracaklarını söylediler. Bu durumda Justice yerine Monopol alırsam sorun olur mu? Aralıktaki bir CMK değişikliğini hakimliğe hazırlanmadığım için bilmiyordum ve BTK sınavında yapamadım. Aralık sınavından sonra CMK haricinde değişiklik olan alanlar var mı? Ona göre bazı kaynaklarımı yenilemeyi düşünüyorum. Konsensus çıkmış yanında Monopol çözüp Justice çözmemem uygun mudur? Özellikle özel mesajlarda bana çok yardımcı olan değerli bölümdaşlarımın da yorumlarını almak isterim. @theinnerfish @bıkmış @sezginci @siddharta
-
@Łódź Ben justice İ çok detaylı buldum.Daha önce hazırlanmadıysanız sizi kısa zamanda sınava hazırlayacak kaynakları tercih etmeniz faydalı olur.Çıkmış soru, Monopol, mevzuat okuması, deneme çözümü yeterli olur sanırım.Hakimim soru bankasını da tavsiye ediyorlar..Ama baskısı tükenmiş, yeni baskı yapacak mı bilmiyorum.
-
@kulfet merhaba,hocanız tahminini mi duyumunu mu paylaştı acaba sizinle?
-
Ders ders açıklarsam. Bir kere konsensus her ders için iki kere cevapları sindire sindire çözülmeli. Monopol'ün soru biçimi sınava çok yakın; Anayasa, ceza ve medeni hukuk sorularının hepsi sınavda çıkmaya aday. Tüm derslerde çözmek lazım ama oldu da zaman yetmez, öncelikle bu dersleri bitirin. Bir tek Anayasa yargısı diye bir bölümü daha var burası işin abartısı; yarım sayfalık sorular, 4'er satırlık cevaplar var mesela. Zaman varsa çözülür ama Haziran'a yetişmek isteyen birisi için harcanan vakte getirisi değmez.
Justice, Konsensus'dan sonra piyasadaki en kaliteli kitap ama test kitabından ziyade bir konu tekrar kitabı bence. Eğer derslere düzgün kitaplardan değil de 100-200 sayfalık notlardan çalışıyorsanız benim önerim Monopol yerine Justice çözmektir. Tam aksine 300-400 sayfalık kitaplardan çalışıyorsanız o zaman Monopol çok daha yararlı çünkü sizi ÖSYM'nin soru mantığı ile en iyi tanıştıracak kitap bu bence.
Ben şahsen Hakimim'i önermem. Avukatlıktan Adli Hakimliğe girecekseniz hakimim+konsensus yeter ama mezun sınavında biraz işinizi şansa bırakmak gibi olur. Zaman yoksa(2 ay mesela) o vakit hakimim+konsensus en mantıklısı.
Yalnız yanılgıya düşmeyin ve Justice'i ayrıntılı diye göz ardı etmeyin. Vaktiniz kalırsa bu kitabın da Anayasa, İdare ve Usul derslerine bakın (diğer derslerde öncelik verilecek kadar yararlı bulmadım şahsen). İdare hukukunda son bölümü çözmezseniz de olur; hatta çözmeyin o testleri yararsız.
İşin sonunda kimse Monopol'ü iki kere bitirdi veya Justice'i iki kere bitirdi diye sınavı kaybetmez. Bu kitapları sindire sindire çözen 1/5 doğru yanlış seviyesine getiren bu sınavı %99 kazanır. İş sonunda sizde bitiyor. Kendinizi kandırmadan , yanlışlar çok çıkıyor diye paniklemeden ve kitaba kızmadan çalışmak çok önemli bu kitapları doğru yapmak için çözmüyorsunuz, yanlış yapmak için çözüyorsun: her yanlış soru senin için yeni bir bilgi yani ne kadar yanlış o kadar bilgi. Yetiştirmek için hızlı hızlı bitirmenin hiç bir yararı yok. Laf olsun diye demiyorum gerçekten HİÇ yararı yok, çözmesen daha iyi. Nitekim doğru yaptığınız soruların bile cevaplarını okuyarak bir kere bitirmek bile bu sınavı kazandırır.
Haziran'a kadar vakit varken gecelemeye gerek yok. Haftada 5 gün taviz vermeden çalışın ama yeri geldiğinde kendinize tatil de verin, seviyenizi bilerek uygun çalışmanızı hesaplayın; günde en fazla kaç saat çalışabiliyorsanız bunun %60'ını hatta %50'sini günlük çalışma süreniz olarak kabul edin %100'e son ay geçersiniz. Kesinlikle bir kütüphane bulun ve orada çalışın. Evdeyken ailenizle vakit geçirin, sosyal hayatı boş verin. Tatil günü illa oyun oynayacağım veya arkadaşlarla vakit geçireceğim diye zorlamayın boş vaktinizde sizi ruhen ve bedenen dinlendiren şeyler yapın; yatağınızı bile örtmeden bütün gün evde dizi izlemek bazen sizin bir haftalık ders yorgunluğunuzu sıfırlar. Zaten aile hayatı icabı sürekli işiniz çıkacak bunlardan arta kalan zamanı da dinlenmeye ayırın.
-
@toranj Duyum olduğu söyledi dostum.
-
@kulfet kaymakamlık sınavının tarihi hakkında öngörüsü yada duyumu var mı hocanın?
-
@kulfet teşekkür ederim cevapladığını için umarım en kısa zamanda netleşir
-
Dersane hocasıysa söyleyen pek güvenmeyin .onlar grup açıp para kazanmanın derdinde.sonra da her dediğimiz çıktı diye ortada gezinirler oysa bildikleri hiçbir şey yoktur ve söyledikleri çıkmaz da...
özellikle radikal akademi bunu yapıyor.hakimlik pazartesi açıklanacak dedi kaç pazartesi geçtikten sonra açıklandı Allah bilir -
Hazirandan vazgectim artık aslında olmaması da daha iyi gibi geldi mülakata girsinler yerlessinler bizimde önümüz açılsın zaten kontenjan sıkıntımız var İİBF li olarak söylüyorum Kpss de bu sene çok önemli ondan sonra yükleniriz yine
-
yanlış ileti
-
@Łódź hocam ben size daha önceki fikrimi söylemiştim .gerçekten soru çözmeye gerek yok inanın onun yerine kanun okuyun çok faydalı olur.bunun yanında 2 tane deneme esas ve mihenk çözün gayet yeter
-
Değerli arkadaşlar,
Elinde 657 yayınevinin iletişim numarası/mail adresi olan var mı?İnternette bulduklarım kullanılmıyor çıktı, belki elinde herhangi bir kitabı olan vardır diye sizlere sorayım dedim.
-
http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx
Anayasa değişikliği karşılaştırmalı tablo halinde, kolaylık olur çalışanlar için.