3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@aliveli evet hatta 1,500 adli mezun diyordu memurlar.nette biri. Basimizin üstünde yeri var hocam buyursun gelsin uç ay içinde sinav ona da raziyiz.
-
Arkadaşlar kaygılarınızı anlıyorum ama keske bu çabayı Mayıs sınavının bir an önce duyurulmasına harcasak daha iyi olur.Yoksa bir iki hafta içinde bile aciklamayabilirler
-
@mazlumaday netten baktim 2015 mayis sinavinin ilani 20 martta gelmiş bu durumda subatin ikinci haftasi sinav ilani icin erken.. Sinav olacagi varsa olur daha gecen aylarda bütçe konuşmasından belliydi Bekir Bozdagin 16 bin personelin içinde hakim savci da dahil demişti.
-
Hem mayis sinavi hem de kontenjan artisi icin bimere ve cimere yazdim. Taleplerimizi neden degerlendirmesinler ki diye dusundum.
-
@siddharta insanlar saniyor ki ne olur ek kontenjan gelsin mantiğindayiz mümkünse ek değilse sinav yapilsin seklinde talebimizi iletiyoruz .niteliği sorguluyor 0.08 puanla kaçirdim çoğu insan bu durumda avukat adlinin 50 sini 55 ini sorgulayan yok .70 kaldirilmasaydi en az 3 binin isi bitmisti bunu sorgulayan yok. Herşey olacagina varir senin mulakatin sana nasipse kimse önünde duramaz.
İyi yapmissiniz cevrenizde varsa durumu bu şekilde olan onlara da iletelim.Avukatlarin alim sayisini 1500 e cikarmislardi doğrudur,diyorum ya millet sinavi kontenjani geçmiş 35 yaşin kaldirilmasini için talepte bulunuyor.
Herşeye hazirlikli şekilde olani-olmayanı bekleyeceğiz. -
ne mezunları mülakata çağırıyorlar ne de sınav ilanına çıkıyorlar. Bir mevzu var ama ne?
-
@mr.aday Önceliği avukatlara vermişler sanırım.Açıkçası onun mezunlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum.Bürokrasi biz bekleyenler kadar aceleci değil ne yazık ki.
-
@paretowilfredo bir duyum var mıdır hocam?
-
arkadaşlar açıkçası kontenjan arttırımı bana mantıksız bir yol gibi gelmiyor, mayıs sınavı yetişmeyebilir diye düşünüyorum, keşke sınav olsa temennim bu yönde hepimiz için.Fakat bu durumda kontenjan arttırımı yoluna gidilebilir.mezun adliyi sınırda kaybetmiş biri olarak, avukat ve mezun puanı arasındaki bu adaletsizliğe üzülüyorum.bu orantısızlık sadece bizim dikkatimizi çekmiyordur umarım.
-
@deniz tabiki sadece bizim dikkatimizi cekmiyor. Ugrasan insan sayisi cok. Itirazlar epey fazla sayida. Olumsuz yorumlara aldanmayip yazalim arkadaslar. Ne kadar cok olursak talebimiz o kadar cok dikkate alinir.
-
idari ve adli mezun sınavlarına yönelik talepte bulunabilir. idari yargı için de alım sayısı çok az olması nedeniyle ek kontenjan talebinde bulunulsa biraz daha adil olur gibi çalışanların hakkını yememek adına.
-
Başvurulariniz için ;
https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx
https://akim.akparti.org.tr/akm/
Mümkünse 3 yere de durumu arz edelim..
-
@svcihanim Kararlaştırılan ortak bir metin var mı ya da başvuruyu dikkat çekecek hale getiren noktalar?Yazdığım istekte/öneride makul sürede yargılanma ilkesinin ihlalinden, yargı reformlarının ve ihanet şebekesi temizliğinin ihtiyacı artırması, Türkiye Adalet Akademisi'nin fiziki imkanlarının erken sınav için uygun olması vb. nedenlere dayandım.Ayrıca bu nedenlerin bazılarının yargıya olanın güvenin azalmasına sebebiyet vermesine de değindim.Umarım karşılığını alırız.
-
Mayıs alımının tamamen avukatlardan olacağına yönelik bir şey duydum ama güvendiğim birinden değil
-
@betsibet @deniz @cekirge @siddharta tek bir dilekçe yok herkes kendi kalemiyle değinmek istedigi konulara değiniyor bende sizinle bu mevcut konulara değindiğime göre sanirim herkes bizim gibi düşünmüştür diye tahmin ediyorum. 35 yasin kaldirilmasini talep eden grup bir kampanya düzenlemiş isterseniz bizde mevcut ortak bir metin hazırlayarak durumu toparlayabiriz . Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
https://www.change.org/p/adalet-bakanı-bekir-bozdağ-hakimlik-savcılık-sınavlarında-uygulanan-35-yaş-haddi-kaldırılsın -
@mazlumaday bence bu saatten sonra hic güvenmeyin.6 bin zor başvurdu ite kaka 4,500 u 50 ler ile mülakatta. Zor iş o.
-
@svcihanim sonuçta kazandığı halde alınmayacak 3000 kişi var.Bana da çok olası görünmüyor ama olur mu olur
-
@mazlumaday mezunlardan da 4 bin elenecek onu ne yapalim ? Guvenmedigim demissiniz ama bayagi guvenmissiniz. Hayirlisi mazlumaday kardeşim.
-
@svcihanim Açıkçası ben organize bir harekete sıcak bakıyorum.Sıanv sonrası kontenjan artırımını spekülasyona neden olacağından pek mümkün görmüyorum.Ama mayıs sınavı daha mümkün görünüyor.
Kpss 2010 mağdurları için tanınan bazı haklar geçtiğimiz yıllarda bu sınava girip başarılı olamayan mezunlar için de verilmeli.Soruların çalındığı yıl sınava girip şu an otuz beş yaşını geçmiş olanlar için belirli sayıda sınav hakkı verilmeli.Birbirimize destek olmalıyız.Aralıktaki sınav bile tartışmaya açık eksi standart sapma geldiğini söyleyen arkadaşlar var.Ortak bir metin hazırlayabileceğimiz gibi bu sınava niyetlenmiş bütün arkadaşları hareketlendirmeliyiz.Siz bu konuda epey gayretlisiniz.:) -