3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
ARKADASLAR SİNAVA BAŞVURU SAYİSİ HAKKİNDA BİLGİSİ OLAN YA DA DUYUM ALAN VAR Mİ ? ÖSYM SOYLEMEMEKTE İSRARCİ.
-
Bimere yazın hocam ordan cevap geliyor sanırım
-
@Harun-Resid Hocam yazdik tam on iki gün önce . Hepimize birden bugun sabah ayni cevap geldi . Sinavdan sonra diyor acikliyoruz başvuran sayisini, iyi gunler . Gecen sinavda herkes bu şekilde öğrenmişti simdi neden böyle yaptilar bilemiyoruz . Toplam 12 bin duyumu dolaniyor facebook gruplarinda ama bilemedim.
-
Arkadaşlar adli yargıya hazırlıkta themis dersane notlarından bahsediliyor, çok iyi olduğundan filan. Galiba ankarada bir kırtasiyede fotokopisi bulunuyormuş dersaneye gitmeyenler de oradan temin ediyormuş. O notlardan çalışan var mı? Notlar yeterli mi?
-
@Meliss notlar her ders için yok olan dersler için bence yeterli mesela hmk yok anayasa güncel değil aklıma gelenler bunlar.
-
Bu dönem hakimlik sınavını kazanacak arkadaşlar için çok kritik tam ezber yapmalık döneme girildi artık hayırlısı bakalım.
-
@aliveli Ben de şu an Ankarada olmadığım için internetten monopolün ders notlarına baktım ama onda da her ders yok. Borçlar genel, icra iflas yok, anayasa da şubat 2017 baskı ama nisan baskısı mı olması lazım bilemiyorum. Neden bazı dersler yok onu da anlamış değilim. Ben de themisten ümitliydim, her ders onda varsa onu alırım diyordum. Peki kaynak olarak ne önerirsiniz? Bir de ben eylülde sınav açılması ihtimaline karşı haziranda alıp kitapları çalışayım diyordum, kitapların güncellenmesi açısından erken mi hareket etmiş olurum?
-
@Meliss eylülde sınav açılacak olsa şimdiye çoktan duyulurdu, en erken kasıma bekleyin sınavı. Dershaneler kurslar, hocalar bu kadar rahatsa aceleye mahal yok ️
-
@Meliss tabi şimdiden mevzuat okumak veya kendi notlarınızı çıkarmaya başlamak düşünülebilir . Mesela değişiklik olmayan iyuk, tck başlanılanilir.
-
@aliveli Çok teşekkür ediyorum, valla rahatladım öyleyse. Ben de huzursuz oluyordum nasıl yetiştireceğim diye. Siz de sanırım mülakat sonucu bekliyorsunuz. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.
-
@aliveli yalnız eylül, ekim, kasım dendi sınav için. İlanla sınav arasındaki sürenin aylar olmasına gerek yok. Genel olarak sınavlar en erken kasımda yapılmış ama bu sefer ne olur bilemeyiz.
-
@UtkuÖner bu zamana kadar illa ki duymuşsunuzdur ama tahminler on on iki bin civarı mezun, beş bine yakın avukat. Sağdan soldan duyduğum bu.
-
@betsibet ilanla sınav arasında 45 gün olması resmi anlamda yeterli zaten ancak kasımdan erken sınav olsa şimdiye çoktan duyardık, kaynaklar yenilenir kurslar başlardı.
-
@aliveli Dostum 300 kişi duyumu hala geçerli mi ?
-
@uzmanyrdd tekrar sormadık biraz yaklaşsın tekrar soralım.
-
@betsibet evet ben de Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamadan dolayı eylülde olabilir diye düşünüyordum. Ama inşallah olmaz, aksi takdirde konuları yetiştiremeyeceğiz.
-
@aliveli inşallah dediğiniz gibi olur.
-
@Meliss sınav olsa kim neyle çalışacak kitap yok güncel
-
@aliveli evet orası da var umarım bir an önce güncellenir kitaplar..
-
@Meliss @aliveli iyuk ile ilgili bölümde askeri mahkeme bölümlerini silebiliriz. Geri kalan aynı. Anayasa ile ilgili ise 10'a yakın değişiklik yürürlüğe girdi . Diger tüm değişiklik 2019 da yürürlüğe gireceginden . Pekte bisi olduğu yok ki .. yargı ile ilgili hükme " ve tarafsız eklendi." Milletvekili seçilme 25ten 18 oldu ayrıca askerlik ile ilişiği olmamak hükmü eklendi. Anayasa mahkemesi üyeliği 15 oldu . Hsyk yapısı komple değişti . Başka bisi yok yani . Kitaba not alıp çalışmaya devam edilebilir.
PARLAMENTER SİSTEME DEVAM EDİYORUZ.