3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@betsibet sizin yazdiklariniz makul şeyler nokta atişi yapmissiniz onu görebilme şansimiz var mı ortak metin olabilir yazdiklariniz siz de kabul ederseniz
-
Sayin cumhurbaskanimiz,
24 aralik 2016 adli-idari yargi hakimlik sinavinda; senkronize dogru ve yanlislar, eksik hesaplanmis puanlar, eksi standart sapma gibi bircok problemle karsilasan arkadaslarimiz oldu ve osym'ye cogumuz gerekli itirazi yaptik. Ancak maalesef osym'den olumlu yanitlar alamadik. Avukat arkadaslarimiz 54-55 puanla mulakat hakki kazanirken biz mezunlar adli yargida 67, idari yargida 79 la mulakata gidemiyoruz ve bunun uzuntusunu yasiyoruz. Daha adil bir duzenleme olabilir umidiyle ek kontenjan talep etmekteyiz.Talebimizi degerlendirmenizi rica ederiz. Saygilarimla."Bunu daha da süsleyebiliriz, ne dersiniz?
-
@svcihanim Benim için uygun.Ben metni toparlayayım çünkü anlık yazdım gönderdim başvuru yaptığımız makamlara elimde metin yok ayrıca derlemiş toparlamış olurum yarın paylaşırım bu sayfada.En azından kulaklara su kaçırmış oluruz.
Bir de Adalet Bakanlığı'nda nabızlar nasıl haberi olan arkadaşlar var mı?Sadece bizim gayretimizle sınav yapmayacakları aşikar.Bakanlık ılımlı bakıyorsa bu fikrin karşılığı olduğunu göstermiş oluruz.Açıkçası tek faydasının bu olacağına inanıyorum.
-
-
Arkadaşlar
Allah aşkına Mayıs sınavı sadece avukatlar alınacak ütopyası kocaman bir balon...Adamlar ilanı hazır ettiler.Krizi çözseler zaten sorun kalmayacak hem mezunların ilanını açıklayacaklar, hemde yeni sınav ilanı, bu akiam 8 saat süren Bak.Kurulu toplantısı vardır.Khk 2 gün içinde yayınlanacak. Onun dışında ben mezun ve av olarak her iki sınavıda kazanmış birisiyim ama kazananlar ek kontenjan muhabbetini duyunca her sitede de forumda kıl payı kacıranlara vs saldırıp duruyor. Daha bu sıralarda egoist, yangından mal kaçırır gibi istememezlik nedir anlamış değilim doğrusu. Unutmasınlar Herkes nasibni yer, herkes kalbinin ekmegını yer, onun dısında lütfen sacma sapan olumsuz duyumşlarınızı ne buraya nede basa yere yazmayın derim. 6000 kişi den 4000, 600 den 400 elenip dönemk var, kimse bunu anımsamıyor yahu kazananlar azcık destek saglasa sizlere bilakis bu onlarında işine gelecek ki alınacak sayı çok çok az zaten 2000 de bile 1400 lü, 1500 Av da ise 1050 civarı rakamlar geziniyor. Lütfen aklı selim davranıp birbirimize destek olma vakti köstek olmasın kimse kimseye derim. Pareto kardeşim namını duydum çok delikanlı birisi oldugunu söylediler.Bilgilerin için sağoalsın. Svchanim kardeşim sana da çırpınısından dolayı tesekkurler -
@svcihanim ben iki tane attım ilkinde bu gerekçelerimizi (hatalı hesaplamalar avukatların 54le mülakata girmesini vs) yazdım ikincisinde uzun uzun okumadan direkt ösym ye iletirler diye korkup
" 24 Aralık 2016'da yapılan adli idari yargı hakim adaylığı sınav sonucunda avukatların mülakata girmek için yeterli puanı 54e kadar düşmüşken mezunlarınkinin 67de kalması sebebiyle MEZUNLAR için EK KONTENJAN imkanı getirmenizi saygılarımla arz ederim."
yazdım sadece. Çok uzun olursa okumazlar diye korktum. Adalet bakanlığına iletildiğine dair de mail geldi bu yazdığımı. Bence gerekçeli yazmak isteyenler varsa önce ilk cümlelerşnde ek kontenjan istediklerini belirdip sonra nedenlerini sıralasınlar. Puanlamadaki hataları belirttiğimizde ösym ye iletmilerdi direkt çünkü. Gene ona dair bi yazı sanıp devaminını okumadan ösym ye iletmemeleri için ilk cümlede ek kontenjan belirtilerek sonra sınav sonucundaki hatalar belirtilsin ki ösym ye değil adalet bakanlığına iletsinler. -
@cekirge hocam ben de bi taslak olusturdum ama kisa öz olması lazim yazmaya başladigim zaman biraz sitemkâr kaçirdiğimi fark ettim @betsibet arkadasimin taslagini bekliyoruz yarin burada belirteceğim dedi. Yarin en geç başliga geçirmiş oluruz ama önemli olan uç yere de durumu iletmekti, @lawyer34 un de dedigi gibi sinavsa sinav kontenjansa kontenjan bu konuda elimden geleni yaptigima inaniyorum ,yaparim da. Viziltilara kulak tikayalim isimize yolumuza bakalim.durumunu burada bizle paylaşmasa bile mutlaka yerine getirmiş arkadaşlarimizin olduğunu düşünüyorum facebook ta ya da memurlar.net te.
-
@svcihanim kardeşim sizin dediginize yürekten katılıyorum. Dün ofis arkadaşım refaransı ile görüşmeye gitti, zaten ankara toz bulut olmuş birde kimse eskisi gibi refarans olmuyormuş demiş hani iletiriz söyleriz ama kesin diyemem demiş Ben bile mayısta sınav acılsa hatta şimdiki ekip alınsa da kazanamazsak bir umut deyip yeniden mülakata kalsak diye tedrdiginim doğrusu.Mayısta sınav acılmayabilir ortalık karmakarısık deniliyor herkesin görüştüğü konuştugu aynı seylerden bahsediyor, Şunun şurasında yapılacak talepler çok olursa bakanlık bile bakarmış evvelsi gün memurlar nette birisi bir şeyler yazmış orada da gmrdüm , Bu hafta kesin ilan geliyor diye bas bas bağıran arkadaşlar vardı gruplrada hepsi kayboldu şuan en mantıklısı bence ek kontenjan talebini iletmek, yada change org diye bir site varmıs orada kampanya baslatmak
-
Lawyer34 sana tamamen katılıyorum.bende adli kazanmış biri olarak hem mayıs sınavı hem aralık sınavı tekrar açıldın istiyorum ve insanlara bakınca nutkum duruyor.herkes ne kadar da sahiplenmiş MÜLAKATI bile.umarım o bencil kitlenin hepsi elenir.arkadaşlat bende bakanlıktan bir arkadaştan duydum matıs sınavı olucak die konuşuyor.bu hafta içi nerleştiricek.burdan yazıcam netleşir netleşmez.kimse saçma sapan tipler yüzünden moralini bozmasın.hepimiz emek werdik.allah hepimizr nasip eder inşallah.
-
@svcihanim @betsibet @cekirge @paretowilfredo ve diğer arkadaşlar, idari mezun 100, Adli mezun 600 kişi ek kontenjan isteyın bu sizlerin en doğal hakkı. Ben kendimi düşünüyeim olayı artık kalmadı durum vahim kimse anlamıyor kazananlar ben dahil bir boşluk rehavet var ama en güvenli refsrasn bile yan çiziyor benimkisi dahil, Atıf Bey size doğrusunu söylemek gerekrise malum ulkemızın yasadıgı terör sorunundan dolayı kımseye refarans olamıyoruz lütfen yanlıs anlamayın bizi diye yüzüme acık acık söyledi. Ben bunu duyunca bugün hiç moralim yok yeni sınav var mı ek kontenjan varmı demeye düştüm. Her ne kadar ofisimiz de olsa arkadaşlar avukatlık esksisi gibi yapılımıyor inanın. emekli olmak için sırf hakımlıge giren cok abi ablalar var . Neyseki durum ciddi herkes farkında degıl ama buradaki arkadaslar ıle memurlarda itiraz facebook gruplarında bir kaç insan var baska da kımse yok.2017 yılı unıvden mezun olacak yeni mezun İBF'li arkadaslarımız ve hukuk mezunlarının sayısınında tarihi rekor oldugunu yazan birisi vardı facebookta ismi aklıma gelmedı o kişinin, kara kara düşünüyorum. Mayısta sınav olması için ugrascaagız ama bu ek kontenjan ondan daha kolay denılıyor ... Saygılarımla kardeşler, kolay gelsin Ben bir abiniz olarak durumu anlatmaya calsıtım. Kusuruma bakmayın bağışlayın kara haber merkezine döndüm ama malesef sizde haberlerde okuyorsunuz hersey alt üst olmuş
-
@bktygz Bu duyum konularında kardeş facebookta adli hazırlık platformunda bir cocuk vardı hatta gecen gunlerde blog sitesi paylaşmış ek kontenjan vs diye bilen arkadaslar biliyor @svcihanim kardesım belki siz bilirsiniz bu konularda da duyum haber vs çok kez dedıklerı cıkan birisi, hatta bu sabah adliyede birisi ondan bahsediyordu adam o kadar duyum bilgi belge getiriyor sınav var diyor ve sınav oluyor sonra birden kaybluyor sınav sonucu acıklanana kadar ortalıkta gözükmüyor diye aklıma geldi sizin bu yazdıgınız da bence ona da sorun derim son havadisler o cocukta olabilir ...Bugunde @paretowilfredo kardeşimin namını duydum bana dediler haberler sağlam çıkıyor onunda diye. Sağolsun canım kardeşim çok memnun oldum.Burada herkes çok iyi kardeşce insanlar inanın en güzel sade dost ve arkadaşca herkes burada söylüyor bildiklerını, ama o platformlarda sizi yanlıs yonlendıren yada abuk sabuk sınav yok dıyen tipleri sikayet edin onlar cidden kasıtlı yapıyorlar...
-
@lawyer34 @bktygz @cekirge @betsibet @siddharta
"24 Aralik Mezun Hakimlik sinavi sonuçlarinda mevcut senkronize sonuçlar, (-) puanli sapmalar,boş olmadigi halde boş göründüğü iddia edilen sorulara OSYM ye yapilan itirazlar neticesinde bir sonuç alinamamiş ve bu durum bir çok adayın umuduna ket vurmuştur. Bu nedenle öncelikli olarak ÖSYM aday sayfasında soru ve cevapların yayımlanmasını talep etmekteyiz. Ayrıca Avukatlıktan geçiş sınavı adaylarının %78 gibi büyük bir oranla ve 50 li puanlarla mülakata hak kazanmaları Adli Mezun adaylarimizin 66 puanla mülakata hak kazanamamasi gibi adaletsiz bir sonucu meydana getirmiş bulunmaktadır.Bu orantisizlik azimsanacak oranda değildir. Özellikle ve öncelikle bu adaletsizliğin giderilmesi için ek kontenjan talep ediyoruz. Adli mezun adaylarından ilk 8 bin, idari mezun adaylarının ilk 800ün mülakata çağrılması bu adaletsizliği bir ölçüde giderecektir. Ayrıca kontenjan artışı kamuda acil ihtiyaç olması nedeniyle feto mensubu kişilerin tam olarak temizlenememesi ve yargida devamliligin sekteye ugratilmamasına da yarar sağlayacaktır. 1. Dönem yargı sınavı yapılması yerine, ek kontenjanın getirilmesi Adalet Akademisi eğitim sürecinin bir an önce başlayıp adli ve idari yargıdaki boşluğu bir an önce dolmasına katkı sağlayacaktır. "
Öneri,eleştirilerinizi bekliyorum cikardigim metin bu atladigim veya fazla gelen birşeyler olabilir ve eksiklerim varsa düzeltmenizi isterim..
-
@siddharta Hakimlikte MAYIS 2017 Alımı. içinde söyledi:
Sayin cumhurbaskanimiz,
24 aralik 2016 adli-idari yargi hakimlik sinavinda; senkronize dogru ve yanlislar, eksik hesaplanmis puanlar, eksi standart sapma gibi bircok problemle karsilasan arkadaslarimiz oldu ve osym'ye cogumuz gerekli itirazi yaptik. Ancak maalesef osym'den olumlu yanitlar alamadik. Avukat arkadaslarimiz 54-55 puanla mulakat hakki kazanirken biz mezunlar adli yargida 67, idari yargida 79 la mulakata gidemiyoruz ve bunun uzuntusunu yasiyoruz. Daha adil bir duzenleme olabilir umidiyle ek kontenjan talep etmekteyiz.Talebimizi degerlendirmenizi rica ederiz. Saygilarimla."Bunu daha da süsleyebiliriz, ne dersiniz?
-
@bktygz Referans eyvallah da bence mülakatta karakter analizi de yapsinlar çürük tahtalari kurtlar yiyor bi müddet sonra. Dileğim ilk mulakatinizda gecmenizdir.Kalbinize gore vereceğinden suphem yok.Haberlerinizi bekliyoruz ek kontenjan konusunda bakanliktan duyulan bir bilgi var mi bi de bunu merak ediyorum . bana söylenen mayis sinavi için -ek yapilacaksa- ona gore bir rakam belirlemek ama mutabik kilinan bir durum netlesme olmadigi yönündeydi.
-
Bazı arkadaşlar o kadar önemli noktalar değinmiş ki..Kraldan daha çok kralcı arkadaşlara bir not bırakalım buraya.Yazılı sınavı verip bizlerin gayretine laf edenlere:
1.Yazılı notun yüzde yetmişi mülakatın yüzde otuzu ile nihai başarı listesi oluşturulur.Mülakat ortalaması en az yetmiş olmalı.(Eksik veya yanlışsa söyleyin düzelteyim.)
2.Referansın referansa üstünlüğü vardır.Referansınıza o kadar güvenmeyin.
3.Adaylığa kabul alanların sayısı ilandaki sayıdan genel olarak daha azdır.Buradaki arkadaşlar yalnızca kendileri için değil diğer arkadaşlar için de şansı arttırmak için çabalıyor.Bu çabayı yeren, hor gören arkadaşları buyursunlar piste alalım.Sınavda yaptığım da yapamadığım da kendi gayretimden ve kısmetimden.Talebimiz ney yeni bir sınav.Yapılan sınavlar arasında bile kolaylık zorluk farkı varken bizim bu talebimizin abes olduğunu düşünmüyorum.Mezunlar, avukatlar, mülakata kalanlar-kalamayanlar herkes birbirine destebk olmalı.Hepimizin ideallerimizin ve rızkımızın peşindeyiz.
-
"Değerli .......
Devletin bekasının temini olan yargıyı sağlamlaştırmak, toplumun sarsılmış olan adalet inancını onarmak için mayıs ayı içerisinde yeni bir adli yargı/idari yargı hakim veya savcılığı sınavı yapılmalıdır.Bu kanıyı destekleyen sebepler:
1.Ülkemizde yaşanılan darbe kalkışmasıyla yargıda kümelenmiş ihanet şebekesinin varlığı,bu şebekenin temizliği ve temizliğe devam edilecek olması nedeniyle artacak ihtiyaç,
2.Yargıda yapılan reformlar nedeniyle iş yükünü karşılayacak hakim/savcı sayısındaki ihtiyaç,
3.Mahkemelerimizdeki sonraki yıla devreden dava sayısındaki devasalık,
4.Adaletin halk için makul süre içerisinde ulaşılabilir olmaktan uzak olması,
5.Yukarıdaki maddeyle ilintili olarak makul sürede yargılanma ilkesinin ihlali nedeniyle AİHM'de mahkum olduğumuz tazminatlar,
6.Adaylara eğitim veren Türkiye Adalet Akademisi'nin yeni bir aday dönemi için uygun koşullara sahip olması.
7.Devam eden soruşturmalarda açığa çıkan bilgilere göre sınav soruların önceden temin edilmiş olması nedeniyle elde edilen usulsüz başarıların sebep olduğu zararları gidermek için yukarıdaki talebimi tekrar belirtmekte; mayıs ayı içerisinde yeni bir sınav açılması talep etmekteyim."Bimer,Cumhurbaşkanlığı,Akim'e yaptığım başvuru taleplerimde bunlara değindim.Üzerinde değişiklik yapabiliriz.
-
Ben ek kontenjan talebinde bulunmamıştım ama onun için yeni bir başvuruda bulunabilirim.Ben yukarıdaki gibi yazdım yolladım.Daha farklı bir metin üzerinde de uzlaşabiliriz, ilgilenen arkadaşların fikirlerini esirgememesini rica ediyorum.
-
Adli ve idari sınavlarının ikisini de içeren ek kontenjan talebi yazalım o halde. Herkes aynı talepte bulunsun
-
Sayın .......
Devletin bekasının temini olan yargıyı sağlamlaştırmak, toplumun sarsılmış olan adalet inancını onarmak ve yargıdaki hakim açığının bir an evvel telafi edilmesi için 24 Aralık 2016 tarihinde yapılan Mezun- İdari ve Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavına ait kontenjanların artırılmasını ve mülakata alınacak aday sayısının ise kontenjan miktarının 4 katı olmasını talep etmekteyiz.
Talebimizi oluşturan genel gerekçeler:- Ülkemizde yaşanılan darbe kalkışmasıyla yargıda kümelenmiş ihanet şebekesinin varlığı, bu şebekenin temizliği ve temizliğe devam edilecek olması nedeniyle artacak ihtiyaç,
- Yargıda yapılan reformlar nedeniyle iş yükünü karşılayacak hakim/savcı sayısındaki ihtiyaç,
- Mahkemelerimizdeki sonraki yıla devreden dava sayısındaki devasalık,
- Adaletin halk için makul süre içerisinde ulaşılabilir olmaktan uzak olması,
- Yukarıdaki maddeyle ilintili olarak makul sürede yargılanma ilkesinin ihlali nedeniyle AİHM'de mahkum olduğumuz tazminatlar,
- Adaylara eğitim veren Türkiye Adalet Akademisi'nin yeterli kapasiteye ve uygun koşullara sahip olması.
- Devam eden soruşturmalarda açığa çıkan bilgilere göre sınav soruların önceden temin edilmiş olması,
Şahsi gerekçelerimiz ise: - Söz konusu sınavlardaki 35 yaş kısıtı ve tekrar sınava girme imkanı kalmaması,
- Avukatlar için yapılan ek kontenjan artışının biz mezunlar için yapılmaması,
- Bilhassa idari yargı için kontenjan miktarı(200) ve buna bağlı olarak mülakata çağırılacak aday sayısının(600) az olması,
(3.maddenin adli mezun versiyonu eklenebilir) - Her bir adayın özel hayatına ilişkin ağır sorumluluklarının olması,
- Söz konusu sınavlara yıllardır emeklerini verip 1-2 puanla kaçıran adaylara da bir şans verilmesi,
- İlerleyen zamanlarda açılabilecek Hakim Adaylığı sınavlarına aynı enerji ve motivasyonla çalışılabilmesinin zorluğu,
Şeklinde sıralanabilir.
Yukarıda saymış olduğumuz gerekçeler doğrultusunda “Ek İlan” ile Mezun İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavına 150 , Mezun Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavına … ilave kontenjan tanınmasını talep ediyoruz.
Sayıgılarımızla arz ederiz.
Şeklinde bir mail nasıl olur?
-
- dan sonra yazan parentez içi ibare aslında 10. madde için yazıldı. Metni foruma aktarırken rakamsal sıralama otomatik değişti.