3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@mr-aday dört kati bizde 2 bin sizde 200 daha + yapiyor değil mi ?
-
evet bizde 4 katı 200x4 =800 yapıyor. kontenjan artarsa daha faydalı olacak. Başlık oluşturulsun o halde. Ek İlanla, mezunlara yönelik 24 Aralık 2016 tarhinde yapılan Adli Hakim Adaylığı sınavı kontenjanına ..., İdari Hakim Adaylığı sınavı kontenjanına 100 kişilik ilave edilmesini ve mülakata çağırılacak aday sayısının belirlenen kontenjan sayısının 4 katı olarak belirlenmesini talep ediyoruz. şeklinde bir açıklama yazılabilir.
Başlık: Ek ilanla mezunlara yönelik 24.12.2016 tarihinde yapılan adli ve idari hakim adaylığı sınavlarındaki kontenjanların ve mülakata çağırılacak aday sayısının artırılmasını talep ediyoruz.
-
@svcihanim Hocam siz açın, sonuna kadar takipçisi olacak gibi görünüyorsunuz.
-
@betsibet başlıktan ziyade bu talepleri bimer cimer ve akim e iletmek daha etkili olacaktır.
-
@sdy- bende geçen hafta adliyedeki hakimlere sormuştum şuan böyle birşey yok dediler mülakattan sonra daha netleşir size haber veririm dediler
-
-
Sayın ......
Devletin bekasının temini olan yargıyı sağlamlaştırmak, toplumun sarsılmış olan adalet inancını onarmak ve yargıdaki hakim açığının bir an evvel telafi edilmesi için 24 Aralık 2016 tarihinde yapılan Mezun- İdari ve Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavına ait kontenjanların artırılmasını ve mülakata alınacak aday sayısının ise kontenjan miktarının 4 KATİ olmasını talep etmekteyiz.
Talebimizi oluşturan genel gerekçeler:
1 - Ülkemizde yaşanılan darbe kalkışmasıyla yargıda kümelenmiş ihanet şebekesinin varlığı, bu şebekenin temizliği ve temizliğe devam edilecek olması nedeniyle artacak ihtiyaç ve FETO mensuplarinin tespitinin zorluğu sebebiyle devletimizin daha çok insani tanimasinin yararli olması,
2- Yargıda yapılan reformlar nedeniyle iş yükünü karşılayacak hakim/savcı sayısındaki ihtiyaç ve bir kaç yila istinaflarin tamaminin açilacak oluşu,
3 - Mahkemelerimizdeki sonraki yıla devreden dava sayısındaki devasalık,
Adaletin halk için makul süre içerisinde ulaşılabilir olmaktan uzak olması,
4- Yukarıdaki maddeyle ilintili olarak makul sürede yargılanma ilkesinin ihlali nedeniyle AİHM'de mahkum olduğumuz tazminatlar,
Adaylara eğitim veren Türkiye Adalet Akademisi'nin yeterli kapasiteye ve uygun koşullara sahip olması.
5- Avukatliktan geçiş sinavinin adayları 50 gibi puanlar ile mülakata hak kazanmiş oysa 66 alan mezun adayın mülakata hak kazanamamiş olmasi (Bu orantisilik azimsanacak derecede olmayip bizler bu hususun bir nebze olsun giderilmesini amaç edindik.)
Her bir adayın özel hayatına ilişkin ağır sorumluluklarının olması,Söz konusu sınavlara yıllardır emeklerini verip 1-2 puanla kaçıran adaylara böyle bir dönemde bir şans daha verilmesini ve ;
Yukarıda saymış olduğumuz gerekçeler doğrultusunda “Ek İlan” ile Mezun İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavına 200 , Mezun Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavına 2.000 ilave ile kontenjan tanınmasını talep ediyoruz.Sayıgılarımızla arz ederiz.
-
-
@bktygz hitabi kime yapalim ?
-
@svcihanim ben bimer e yazdığıma. Başbakanım, Adalet Bakanım yazdım. CİMER e yazdığıma Sayın Cumhurbaşkanım yazdım.
-
@mr.aday ortak hitap ? Cumhurbaşkanına mi mesela ?
-
@svcihanim CİMER için sadece Cumhurbaşkanına. BİMER için Başbakan ve Adalet Bakanına yazdım. yani BİMER'e Sayın Başbakanım, Adalet Bakanım,..... diye
-
4 Kati demek yerine ek kontenjan istemek daha mantikli bencede.Bizim kimsenin yerinde gözümüz yok sadece mülakata girmek istiyoruz bunun için ek kontenjan istiyoruz ya da yeni bir sınav bunun hakkında bişey söylemek çok zor olmamalı.Akademiden gelen duyumla idari yargı için sınav açılacağı yönünde bunu Levent hocada söylemişti 300 gibi bir sayıdan bahsetmişti.Bizde sesimizi duyuralim
-
@svcihanim bence adalet bakanı
-
@bktygz o zaman hemen oltayi atip bekliyoruz . haydi bismillah UMUT KALACAGİNA EMEK KALSİN ...
-
Arkadaşlar bende mayıs sınavı için cimere yazmıştım bunda sektirirsem diğer iki sınawda şansım olsun adına ama kontenjan talebi içinde yazabilirim.inanın herkesin emeğine saygı duyuyorm.ben 70 adli mezun aldım.idari olmadı zatn.60 alan 50 alan arkadaşlarında emeği war we onlarda kötü notlar değil bence.ha 80 alan 50 den dahamı fazla hakedio orası zaten tartışılır.sınaw sistemi zaten göçük.nedir yani iyi ezber yapandan çokmu iyi hakim sawcı olucak demek bu.keşke sawcıhanm sizinde dediğiniz gibi karakter analizi yapsalar yada muhakeme yeteneğine,olayları nasıl değerlendirdiğinize pratik zekanıza duygusal zekanıza wicdani değerlerinize we kendinizi bilip bilmediğinize baksalar.ama ülkede layıkıyla işleyen sistem yok henüz.burdaki insanlar en azından werdikleri izlenim adına mülakata kaldı die görew yapacağı yerin derdine düşen kafa bi dünya bazı aday bozmalarından daha faxla hakedio.umarım kalbi kötü kimsr geçemez.sonuçta adalet tesis edicez insanlara.
-
@bktygz @mr-aday @cekirge @betsibet @yourdreams @lawyer34 @siddharta https://www.change.org/p/likethewindd91-gmail-com-24-12-2016-tarihli-adli-ve-idari-mezun-hakimlik-s-ek-mulakat-kontenjani-talebimizdir
Haydi bismillah arkadaşlar destekleyelim iletelim yayalim
-
@svcihanim :))) bende bakanlıktaki arkadaşı arıcam ama çokta çekiniorm.mayısta snw olucağını söylüo ısrarla en son geçen hafta konuştum.sen çalışmayı bırakma olucak dedi.ama herşey olabilio ülkede.anlık gündem değişio.net bilgi alıncada hemen yazıcam.ama çalışmayıda bırakmayın arkadaşlar.bildiklerinizide unutmaın.ben ufaktan başladım.mayıs olmazda aralıkta muhakkak olucak zatn.üzerinde uzlaştığınız metni biri bana özel die bişi warsa msj olarak atabilirmi tam olarak yazıp sınırdan kaçıran arkadaşlarım war onlarada iletebilirim.
-
en kötüsü de belirsizlikte kalma hali.Umarım çabalarımız sonuç verir ben de bimer cimer Allah ne verdiyse hepsine yazdım.inşallah olumlu sonuçlar alırız, şayet talepler olumsuz da karşılansa bunu bir an önce duyursalar, sınav açılacaksa bir an önce ilan gelse.her gün her gün belirsizliğe uyanmak belli bir yerden sonra müthiş bir isteksizlik yaratıyor.Buna göre önümüzdeki süreci planlayacağız sonuçta.inşallah iyi olur fakat kötü de olsa artık bilelim.
-
yayalım bunu da gruplarda forumlarda vs...