MÜLAKATI, REFERANS OLMADAN KAZANAN 3 KİŞİ ARIYORUM.
-
Guyda sorulan sekiz sorunun biri hariç hepsini cevapladım buna rağmen son sıralardanda olsa mülakatı geçtim
-
@ata-kan ben bir önceki guyda referanssiz yedek kaldim . 1. Yedektim ama siram gelmedi
-
@whitepaper nereye atandiniz
-
8 mülakatımın hepside ne yazık ki olumsuz sonuçlandı.
Yıllardır süregelen birikimlerim sonucunda tecrübeyle sabit çıkarımlar yapayım biraz
-4 katı ve üzeri aday çağıran ilanlara referanssız girmek iğne ucuna ip geçirmekten daha zor hatta imkansız.
-4 katından daha az aday çağrılıyorsa %25 referanssız atanma şansı var. Hedeflerimiz bu ilanlar olmalı.
-Girdiginiz ilanlardaki adaylar ağırlıklı olarak karadenizliyse bir sonraki ilana direk geçis yapabilirsiniz.
-Referansı olanlar çok daha kolay motive olabiliyorlar.
"Sen hele kazan yeğenim sonrası bizde" dedikten sonra motive olmak mi daha kolay ucu belirsiz bir sona motive olmak mı?
Sağlam motive rahat mülakat rahat mülakatta basarılı sonuc getiriyor.
-Mülakat komisyonu sürekli başka işle meşgulse , siz girdiğinizde yüzünüze bir kere bile bakmamışsa teşekkür edip kalkıp gidin.
-Yukarıda aday sayısı için istatistiğin aynısı süre içinde geçerli. 10 dakikadan az süren bir mülakat gerceklesti ve referansınız yok mu? Dikey geçisle bir sonraki ilana.
-Bir başka istatistik daha. Yazılı sınavla mülakat sonucu arasındaki zaman ne kadar kısalırsa referanssız atanma ihtimaliniz o kadar yüksek.
1 ay beklediniz 2 ay beklediniz sonuçlar daha yok mu. Tebrikler bir sonraki ilana.
-Referanssız giriyorsunuz ve yine elenirsem diye mi düşündünüz. Elendiniz. Bu mülakattan değil ama murphy'den.
-Bu son maddede kendimden değil cevremde gördüklerimden gelsin. Artık olmuyor , benden bu kadar diyip bıraktınız mı? Tebrikler ama bu öncekinden farkli tebrikler. Bir sonraki mülakatınız olumlu.Tüm bu çıkarimlarima rağmen buradayim. Çünkü inanıyorum. Çünkü Allah rızka kefil bunu biliyorum. Burada pırlanta gibi emeklerinin hakkıyla mücadele veren tüm arkadaslarima ve kendimede biraz daha sabir diliyorum.
-
@sokrates12 son dediğiniz şekildeydim bende. Artık son mülakatlarım bunlar olmazsa bitti diye kpss bile başvurmamıştım. İkiside olumlu oldu çok ilginç bi şekilde. Ve bankaların bilinenin aksine kamuya nazaran bu süreçleri daha adil yürüttüklerini düşünüyorum ben. 2 katı aday çağıran yerler yds ile girilen yerler ve bankalar girilmesi daha kolay olan yerler gözlemlerime göre. Bu arada yine herkesin zannettiğinin aksine sayıştay referans olmadan girilebilen bir kurum şahit olduğum kadarıyla.
-
@buzdevrisid Referanssız mı?Sen öyle san.Şimdi bildiklerimi söylerimde belki ordaki mülakata giren ... lar burayı okuyup bazı işlemler yapabilirler.Çünkü iyi tanıttık kendimizi.Başka bişey demiyorum.
-
inanıp inanmak sana kalmış dostum ama ilk senem bu girdiğim 4 mülakattan 2 sini referanssız kazandım. beklediklerim de var şuan.
-
@sokrates12 dostum öyle güzel özetlemişsin ki kendim yazsam bu kadarını yazardım @Marsiyal ı uğurladık en çok istediğim arkadaşlarımdan birisiydi sıra bizde @sokrates12
-
@papatyaçayı Tebrikler hocam çok sevindirici.
-
Sınava ilk girdiğim yıl derece yaptım, anadolu üniversitelerinin birinden mezunum ve sınavdan sonra 6-7 Ay içerisinde ilk mülakatlarımda atandım, hiç bir yerde tanıdığım da yok. 90 puan üstü alan tanıdığım en az 10 kişi var referansı olmadan çok iyi yerlere geldiler. Bu başlık altında ki saçma sapan mesajları okuyan arkadaşlara tavsiyem, çıkın bu başlıktan güzelce ders calısın, atanana kadar kazanana kadar böylesi boş muhabbetlerin içerisine dahi girmeyin.
-
Ben size bir istatistik soyleyim gözlemlediğim genelde mülakatlarda 1 ya da 2. Sıradaki adayı alıyorlar göze batmamak için ama puanınız 85 falansa ve o mülakatta 70 puanlı adaylar varsa hiç bir farkınız yok, torpil yok diyenler Çankaya belediyesi sözlü ile zabıta alımı kdk kararına baksın torpil kesin var yapmayan yerler illaki var ama az
-
- mülakatımda referanssiz kazandım 2,5 sene sürdü cok sıkıntı çektim ben de herkes gibi ama iyi ki yarı yolda pes etmemişim diyorum
-
5 olumsuz mülakattan sonra hazine ve ticareti kazandım. Tabi ticaret 9 kişi alacaktı barajı 8 kişi geçebildi. Hazine de bildiğiniz üzere yüklü bir alım yaptı. Yüzde yüz referanssız olduğumu belirteyim. Şans mı azim mi ben bile emin değilim.
-
@hırcın bu sözleriniz bir anlam ifade etmiyor. Ya yazın bildiklerini yada bu tarz söylemlerde bulunmayın.
-
@izmirli-hukukcu ticaret bakanlığında mülakatı yapan bakan yardımcısı mülakat sonucu açıklanmadan önce değişti galiba o yüzden yazılıya göre almış olabilirler mi kardeş hayırlı olsun ama referans torpil bunlar var ben bu yüzden atanamiyorum ve torpille işe girdiğini düşündüğüm onlarca tanıdığım var, basliktaki soruyu soran arkadaş için en iyi yol kpssden 90 üzeri almak bu süreçte yine sozlulere girip umarım geçer ama gecemeyince moral bozmamak
-
@sokrates12 kesinlikle Karadeniz'in içinden mülakatım cok ii gecmesine rağmen çıkamadım. Bunun böyle olduğunu Karadeniz'deki bürokrat sayısına bakınca anladım.
3 ay açıklanmayan sinavdan ne beklersin zaten.
Kul hakkının en büyüğü , birde emek hırsızlığı.
Anlattıkların naslda doğru -
@lallanaa sağolasınız hocam darısı bütün bekleyen arkadaşlarımıza olur inşallah
-
@papatyaçayı İnşallah hocam güzel dilekleriniz için sağ olun.
-
2016 mezunuyum. İlk seneden kpssye hazırlandım 16.06.2017 tarihinde kpssden 88li 89lu puanlar almıştım. İlk senede gerek yazılı sınav sonucunda gerekse doğrudan sözlü aşamalı olarak Sgk Denetmen Yardımcılığı, Spor Genel Müdürlüğü Müf Yardımcılığı, İş Müfettişi Yardımcılığı KYK Müf Yardımcılığı, SGK Müfettiş Yardımcılığı, PAEM Komiser yardımcılığı mülakatlarında bir bir elendim. SGM ve SGK müf yardımcılıklarında delice ağladığımı hatırlarım listede olmadığımı görünce. 2. Sene 2018 Kpssde de 88li puanlar aldım ama SGK ve İş müfettişliklerinin yazılı aşamasına çalıştığım için yanlışlıkla ÇEKO mühendisi olmuşum ve p41 p42 puanlarım 91 92 dolaylarında geldi ve TR 48.si idim. Girdiğim her mülakat kendimi mülakat sırasında daha profesyonel olmamı sağlıyordu düşüncesindeydim bu yüzden olsun be en azından Jüriye karşı kendimi dik duruşumla denerim dedim ve Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru ilanına başvurdum. Orada 2016 kpss puanı ile çağrı vardı ve boy kilo+2016 puanıyla atanmamak+başka kurumda çalışma taahhüdünde olmamak+İİbf mezunu olmak gibi şartlarla olmayacak şey oldu 73 puanla mülakata kalmıştım liste de dolmamıştı 1250 kişilik alıma 3 katı için. Atandım hem de İzmire. Hem de Ege Serbest Bölgesine. Hayatımda yaşayamayacağım deneyimleri yaşadım. Kız kardeşimin evide Buca Gediz mahallesindeydi yürüyerek 20 dkdı. İnanılmazdı. Sonra yine 2019da kpssye girdim DGUY, GUY ve 10.pro SGK denetmen yardımcılığı alımlarında elendim, BDDK yeminli murakıp yardımcılığı mülakatından eendim. Hepsinde üzüldüm ve yorulmaya başlamıştım artık A grubunda. Son nefeslerimle son takatimle bir KGK ilanı geldi hemde 11 kişilikti azdı puanım yetmez dedim 88 89a ama o da ne istenen türde p41 puanı da vardı ve benim 91.72 idi. İlanda 91.40 ile mi ne kapatmıştı. 2 gün 4 oturum toplam 12 saat sürdü beklemiyordum yazılıyı geçmeyi önce yazılıyı geçtim sonra evimde ön mülakata geldiler yabancı şehirdeki mücadelemi ve karakterimi gördüler mülakatta yedektende olsa kazandım. Kim derdi sgk, iş müf ve sgk den için çeko hazırlancanda muhasebe standartları kurumuna zemin hazırlancan p41'le. Hayat cilvelerle dolu bazen.ok üzüldüm hele iş müfettişliği mülakatında duvarları yumrukladığımı bilirim neden o soruya öyle cevap verdim diye. Ha bu arada o mülakatta 3 sene sonra açıklandı (20 Nisan 2018 mülakat-26 mart 2021 sonuç) kazanmışım onu da tercih etmedim zaten. Bu hikaye mutlu sonla bitti, hepsinde referanssızdım gümrükte kota avantajıyla kgkda da bir türlü profesyonelleştiremediğim samimi performansımla kazandığımı düşünüyorum. Kısacası var oluyor referansız kazanımlar. Zor oluyor yıldırıyor tüketiyor ömür törpüsü oluyor ama belki de herşey en güzelinden olsun diye. Umutlu olun yılmayın. Vazgeçtiğinizde en iyi olma ama atama sırası gelme yarışında bir nevi hakkınızı birisine vermiş oluyorsunuz. Kocaman başarılar dilerim
-
2015 mezunuyum. Kamu,banka bir çok sınava mülakata girdim. En son guy çok şükür ki referanssız oldu. Alnım ak. Yazmak ve yazmamak arasında da kararsız kaldım çünkü inanmayabilirsiniz ben elendiğim her mülakattan sonra referanssız girilebileceğine olan inancımı biraz biraz kaybetmiştim. O yüzden anlarım ama yine de yazacağım. Başvuruda istenen referanslarım bile kamuda çalışan 2 yakın üniversite arkadaşımdı. Ne umut vermek ne umut kırmak isterim. Her mülakatıma ağlaya ağlaya çalıştım. Çünkü kendi çevremdeki arkadaşlarım bile referanslarını söylediğinde veya tanıdığı girecek kişilerin referanslarını söylediğinde umutsuzluğa kapıldım. Ben kimlerle yarışıyorum dedim senin ne haddine bu yola çıktın bi annen var bu insanlarla nasıl baş edeceksin dedim. Ama yine de devam ettim çünkü yapabileceğim başka bir şey yoktu. Şu bi gerçek ki o arkadaşlar 10 üzerinden 5lik bir performans sergiliyorsa biz 10'a yakın yapmalıyız. Yarışa geriden başlıyoruz. Ilgöçte mesela komisyon sağolsun yüzüme bile bakmamıştı ona rağmen kendime içten içe hep seni deniyorlar falan diye teselli verip en iyi şekilde cevap vermeye çalışmıştım her soruya. Lakin o da olmadı. Aslında tavrından anlıyorsunuz komisyonun yani o sizi deneme olaylarına pek inanmamak gerek ama yine de o an umutsuzluga kapilmaya luzum yok sonrasında geliyor ne olduğu aklınıza. Işte guya girdim en son ama bu sefer oldu bana 15e yakın soru soruldu bildikçe detayına inildi. O an tek hissettiğim her şeye cevap vermelisin çünkü tıkandığın yerde işte bilemedi eleyelim diyecekler. Evet belki böyle bir şey olmayacakti her şeyi bilmeme ragmen de elenebilirdim. Ama elemediler..Ama o an o kimsesizligi elinizden gelenin en iyisini yapma zorunlululugunu kendinizi defalarca ispat etme yükünü hissediyorsunuz. Yani bilmiyorum kabus gibi bir süreç. Herkesin emeğinin karşılığını alarak bir an önce istediği yeri kazanmasını diliyorum. Ama şunu da söylemek istiyorum mülakata hazırlanma sürecinde bu haksızlığa ağlamama vesile olan sağlam bir çok referansı olduğunu bildiğim bununla rahat rahat herkese övünen güle oynaya mülakata giden 2 kişinin olmadı.
Yani umut aslında var yine de zaten bu sürece bu umut olmasa devam edilmez,edilmiyor.
Umarım kimseyi kıracak,kötü hissettirecek bir şey yazmamışımdır. Herkesin yolu açık olsun. Tez zamanda zafere ulaşmanızı canı gönülden diliyorum.