2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Listenin oluşturulması için bu zahmetli çalışmayı yürüten @alpkaim hocam eline koluna sağlık. Teşekkür ediyorum.
-
@kelpetenali Allah vekil 90 ve üzeri için girmiştim sınava gele gele 73.50 geldi geçen sene 77,75 almıştım geçen sene 82 alan arkadaşım bu sene 68 aldı bu sınav öyle böyle bir sınav değildi. Sorulara kolay diyenler sınavdan 1 gün sonra ev rahatlığı ile sorulara bakan kişilerdi. Amaç sınav anında o rahatlığı yakalayabilmek bence 70 ile kapatır hadi burdakilerin güzel hatrı için 71.50 olsun
-
Geçen seneyi incelersek 75 neti olan 470 kişi var. 800 kişi için 330 kişiye ihtiyacımız var. 0,25'lik her bir puan aralığını dikkate alırsak 71,75 ulaşmak için 13 puan noktası var. Bu puan noktalarında ortalama kaç kişi var diye sorarsak 25 kişi olduğunu görürüz. Ben bu yıl 75 neti olan 470 kişi olduğunu düşünmüyorum. Minimum 50 kişi azaltırsak yani 420. adayın puanı 75 dersek her bir puan noktasındaki kişilerin ortalaması 25 olsa dahi 71,25'e çeker taban puanı. Nasıl ki 75 üstü puanlarda aşağı doğru bir çekilme varsa her puan aralığında az da olsa bir aşağı çekilme olacağını düşünüyorum. Örneğin ortalamayı 25 değil de 22 kabul ettiğimizde taban puanı 70,75'e çeker. Bu sebeplerden 70 - 71 aralığında kapatacağını düşünüyorum.
-
İnşallah geçen sene ki gibi erken açıklanır sınav soruları normalde 1 2 gün sonra açıklanırdı bu sene aynı gün açıklandı 1 ağustostan sonra beklenti artacak
-
@kartalbaba sevgili kardeşim, yıllardır bu sınava giriyoruz , benim merak ettiğim tek şey şu buradaki bazı arkadaşlar 80 üstü yapan dostların 100 kişi ve üstü olabileceğini söylemiş, tabiki bir düşünce saygımız var. Ancak arkadaşların atladıkları bi yer var geçen seneki yapılabilir bir sınavda dahi 81 puan arkadaşımızın sıralaması 60-70 aralığında iken bu sınavda 80 üstü yapan kişi sayısının 100 ve üstü şeklinde yorumlamak gerçekten bana biraz absürt geliyor ,
-
@memo33 bence 80 üzeri yapanların sayısı 800
-
@kartalbaba artık buraya tekrardan girmişken bende baraj tahmini yapmak istiyorum,
80 üstü 50 kişi
75-79 arası 160 kişi
75-72 arası 180 kişi
70-72 arası 240 kişi baraj 70 ile kapatır yaklaşık olarak 630 kişi şeklinde düşünüyorum +50 -50 sıralama değişebilir , -
@memo33 inşallah yanılmayız ,temennimiz 70 üstü emek veren herkesin emeğini alması dileğiyle,
-
Arkadaşlar konunun biraz dışında ama merak ettiğim bir husus var, bilgisi olan yardımcı olursa çok iyi olur. İngilizce işletme mezunuyum, istenen belgeler yayınlandığında YÖK’ten eşdeğerdik belgesi almama gerek var mı ?
-
@yavuz111 Şimdiden isteyin YÖK’ten. Ne olur ne olmaz elinizde bulunsun.
-
Akıllarda kalacak düzeyde bir sınavdı. Kolay değildi, 10 ile 12 soru vardı ilk kez karşılaşılan. Kiminin çoğunu doğru yaptığı kiminin 2 doğru yaptığı. İşte püf nokta burası. Geçtiğimiz yıl bu sayı 4 bilemedin 5ti. Yani bu sene 2 katı soru vardı bu tarzda. Şimdi kaç kişi yukarıda yer alan sorulardan 8 ve üzeri doğru yaptı. Buradan 8 ve üzeri yapan kesin mülakatta. 4 ile 8 arası yapan sayısı çok ise taban puan 70 olur. 8 üstü doğru yapan sayı çoksa taban puan 72 olur. Ama 72 üstüne çıkmaz. Bu kadar net.
-
@piyemonte zaten listede yazan bölümler arasında yer alan bir bölüm olması sebebiyle gerek olmayacağını düşünmüştüm ama talepte bulunacağım.
-
@yavuz111 Bölümler arasında işletme sayıldığı için denklik almanıza gerek yok. Ama içiniz rahat etsin istiyorsanız kaymakam adaylığı şubeyi arayıp teyit edebilirsiniz.
-
@mülki çok teşekkür ederim, sağolun.
-
@yavuz111 Bilgi aldım kaymakam adayları şubesinden, yönetmelikte bölümümüz geçiyorsa gerek olmadığı söylendi. Merak eden başka arkadaşlar varsa bilgisi olsun.
-
Bende komisyonun 800 + kişilik bir grupla mülakat yapmak istemeyeceğini düşünüyorum. 400 kişilik mülakat listesi, sabahtan geceye kadar ( giren arkadasların ifadesi ) 2 haftada bitiyormuş. 800 + kişiyle bu süre en az 4 hafta demek. Komisyon için baya uzun ve zorlayıcı bir sürec olur diye düşünüyorum. Velhasıl kelam umarım taban puan ile kapatır sınav...
-
Hadi Bismillah yeniden...
-
Kaldığımız yerden devam inşallah.
-
@amirim-0 hocam sizin taban puan hakkında bir tahmininiz varmı?
-
@polatalemdar, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@amirim-0 hocam sizin taban puan hakkında bir tahmininiz varmı?
70 ve 800 kontenjanın dolmayacağını düşünüyorum şahsen