2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Hem duyumcuları kovun hem de duyum bekleyin.
-
Kesin söyleyebileceğim sınav hazirana kalmayacak. Tarih konusunda bir şey diyemiyorum.
-
Sınav kesinlikle yaz ayına kalmayacak, gün konusunda netlik veremem lakin bakanlıktaki arkadaşımdan aldığım duyuma göre bu ay içinde ilan gelecek
-
@asder hangi ay peki nisan mı mayıs mı hocam
-
@mülk109 arkadaşlar burada duyum paylaşan arkadaşların paylaştığı hiçbir duyumun kesinliği yoktur. Yani arkadaşlardan net tarih falan beklemeyin ya da o net tarihe yüzde yüz inanmayın. Duyum çıkmazsa da arkadaşları küstürmeyin. Gerek yok çünkü bunun adı duyum. Bütün hayatınızı buna bağlamanız hüsrana yol açacaktır. Bu duyumları sınava çalışırken kendinize motive aracı olarak görmekte fayda var. Çok fazla anlam yüklemeyin lütfen.
-
Bir telegram grubunda birisi 16 Nisan'da sınav olacak yazdı. İlan da bu ayın son haftası mı ne gelecekmiş. Söylediğine göre bilgiyi aldığı yer de Personel G. Müdürlüğü. Sonra gönderi de şahıs da uçtu. Gruptan atıldı mı yoksa yazıp mı kaçtı bilmiyorum. Doğrusuyla yanlışıyla inanıp inanmamak sizin elinizde. Ben sadece oradaki bilgiyi buraya aktardım.
-
Elimdeki kaynakların çoğu güncel değil, bir iki güncel kaynak edineyim dedim de gerçekten sırf kazanç gayesi ile yazılıyor bazı kaynak kitaplar ve soru bankaları. 9999 in 1 atari kasedi oyunları gibi aynı soruyu defalarca sormuş ve sorular hatalı. Bir başkası mevzuat kitabı yazmış, sınav mevzuatının dışında alakasız kanunları kopyalayıp yapıştırmış içine. Bilmeyen adam bilgi kirliliğinden sınav kaybeder. Bir diğerinin Bilgisi yetersiz ama buna rağmen gitmiş kitap yazmış, okuyorsun ve sana asla sınav kazandırmayacağını anlıyorsun. Kitap fiyatları zaten uçmuş, insan verdiği paraya üzülüyor.
-
@kethüda çok haklısınız hocam, önüne gelen kitap çıkarıyor, sürece yeni başlayanlar da bu kargaşada kaybolup gidiyor, kurslar desen yetersiz lakin tonla para alıyor, ne eğitimi ne kaynakları yeterli… bu sınava hazırlıkta kaliteli kaynaklar iki elin parmaklarını geçmez sayısı. Hele bide sırf 1 soru tutturdum diye reklam yapmak için hertürlü mevzuata ve hertürlü ayrıntıya yer veriliyor, aslında bu sınavı zorlaştıran bu kaotik piyasa… bu sürece yeni atılan bu kargaşada hem parasından oluyor hemde zamanından. Allah cümlemizin yardımcısı olsun
-
Adam bir mevzuatı alıyor. Bir başlığı 10 parçaya bölüyor. Onu da sıralı şekilde teste koyuyor. Hiçbir değişiklik de yapmıyor, kopyala yapıştır yani. Bu testi çözen zavallı da tüm soruları doğru yaptım diye seviniyor. Sınav sonucu da kötü gelince giydiriyor kaynaklara.
-
Merhabalar İstanbul içinde bildiğiniz kurs veya dershane tarzı yerler var mı ? Sınava çalışmaya başlayacağım fakat kaynak ve rehberlik anlamında da yeterli donanıma sahip değilim. Teşekkürler
-
bir insan hakları mevzuat kitapları var. adamlar içine ceza muhakemesi kanunu koymuşlar. idare kısmına vergi usul kanunu koymuşlar. herkes geçen seneki mia yönetmeliği gibi soruları tutturmaya çalışıyor ama hiçbiri tutturamayacak. 2019daki ayyöş sorusu yoktu, 2020'deki afetle ilgili soru yoktu, 2021'deki sorular da olmadığı gibi 2022'deki sürpriz sorular da hiçbir kaynakta olmayacak.
-
@arz-şoku çok ayrıntı gelecek 1 soruyu tutturmak için neredeyse sınav alanının %30-40 dışına çıkıyorlar, sırf 1 soru ben tutturdum demek için, bu sınavda neye nasıl çalışacağını bilmeyen biri mevzuatlarda kaybolup gider, çok saçma buluyorum yani 50-51 soruyu çok rahat çalışarak yapmak varken sırf 2-3 soru için ayrıntılara boğulup 10 belkide 15 sorudan oluyor adaylar, artık bu sınav için sadece sınava çalışmak değil sınava nasıl neye çalışacağına da çalışması lazım artık yeni bir adayın
-
@asder peki nasıl calisilmali hocam hangi kaynakları tavsiye edersiniz tecrübeli arkadaşlar da fikir belirtirse ilk kez girecek olanlara faydalı olur.
-
@saystowin hocam 54 soruluk hukuk kısmı için Kaim Makam Mevzuat konu anlatımı şuan piyasadaki en iyi kaynak, soru bankası da KAS ve Mülki Kaymakamlık öneririm, fazlası kafa bulandırır, özellikle mevzuat kitabını iyi hazmettikten sonra son yıllarda en çok soru çıkan mevzuatları ham şekilde mevzuatgovdan okuyun, bunlar yeterde artar, bu sınavda 54 de 54 peşine düşersen 1 soru için belkide 10 sorudan olursun, önce garanti soru gelen mevzuatlar halledilip sonra nadir gelen mevzuatlara bakılmalı, hiç soru gelmeyen mevzuatlardan da kaçınılmalıdır çünkü 1 soru için gereksiz vakit kaybı onu da yapacağınız meçhul
-
@yenibaşlangıç İstanbul'da ilkuzem Kaymakamlık Akademisi var. Online ve örgün seçenekli bakabilirsiniz.
-
Online veya yüzyüze kurs kesinlikle önermiyorum, vakit ve nakit kaybı, oraya verilecek paralar ile kaynak ihtiyacını görürsün, çünkü tüm kursların gönderdiği kaynaklar yetersiz ve ders anlatımları da öyle, üstüne kaybettiğin vakitte cabası, aday arkadaş günlük 8-10 saatini çalışarak geçirmiş ve kazanmış, kurs üstüne yatıyor ben kazandırdım diye, bas bas reklamını yapıyor, bu sınavda tek desteğe ihtiyaç olunan ders iktisat, oda youtube da iktisatmedresesi ile hayli hayli halledilir üstüne bir de yüksel bilgili iktisat tüm çıkmış sorular bankasını da 3-4 kere çözdümmü iktisattan en fazla 1 soru kaçırırsın, diğer dersler için önerim insan haklarında aöf halil kalabalık ile kaide soru bankası fazlası ile yeterli, inkılapta aöf inkılap tarihi, türkiye ekonomisinde burcu doğan, güncel verilerde de yine burcu doğan, yasin çobanda olabilir, türkçe için ales çıkmış sorular. Evet aday arkadaşlar sınava sadece bunlarla hazırlanarak kazanabilirsiniz, çok çalışmanız çok tekrar etmeniz gerek. Kursların reklamlarına aldanmayın, bir çok arkadaşım var neredeyse tüm kursların eğitimleri hakkında dönüşler aldım, tek bir memnun kalan yok, özellikle çok bilindik, reklamı çok yapan 2 kurs var özellikle, bu kurslar vakit ve nakit kaybıdır, nakitinizi kaynaklara vakitinizide çalışmaya odaklayın
-
@asder, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@arz-şoku çok ayrıntı gelecek 1 soruyu tutturmak için neredeyse sınav alanının %30-40 dışına çıkıyorlar, sırf 1 soru ben tutturdum demek için, bu sınavda neye nasıl çalışacağını bilmeyen biri mevzuatlarda kaybolup gider, çok saçma buluyorum yani 50-51 soruyu çok rahat çalışarak yapmak varken sırf 2-3 soru için ayrıntılara boğulup 10 belkide 15 sorudan oluyor adaylar, artık bu sınav için sadece sınava çalışmak değil sınava nasıl neye çalışacağına da çalışması lazım artık yeni bir adayın
Sonuna kadar katılıyorum hocam yıllardır aynı şeyi söylüyorum ben de.
-
Bir gelişme var mı sınavla ilgili arkadaşlar 2 nisanda olacaksa ilan gelmeliydi sanki ?
-
@kaymakamme Son 7 yıla baktığımda ilan ve sınav arası en düşük 52(+1) gün var. Dedikleri gibi 2 Nisan ise ve 52 günü baz alırsak pazartesi-çarşamba arası gelmesi gerekiyor. 2020 senesindeki sınav ilanı salı günü gelmiş. Yani cuma günü gelecek diye kesinlik de yok.
-
@piyemonte bence nisan ihtimali kalmadı.nisan olsaydı hazırlıklar tamamlanmış olurdu bilgi alınabilirdi.artık en iyi ihtimal mayıs-haziran gibi