2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
bu sınav ekimde olur hocalarım..
-
50 gün kala ilan gelebilir ancak ufak tefek duyumlar da olurdu bence şu ana kadar. Geçen seneki temmuz sınavını baz alırsak sınav tarihleri arasında bir yılı aşan süre olmuş muydu peki bilginiz var mı? Temmuz sonrası sınav olursa bir yılı aşar bu süre
-
Adaletli yönetici Peygamberimize komşu olacak bu şuurla çalışırsak başarırız inşallah. Hayırlı iftarlar .))
-
Kitap Önerisidir.
İnşaat Mühendisine bile 68-70 aldırmıştır. Alanım olmayınca cok zorlandım.Ahmet Nohutçu- Altın Seri (Anayasa Hukuku - İdare Hukuku)
Yasin Çoban Türkiye Ekonomisi- Güncel Bilgiler Berkay Cihan, sınava yakın paylaşır.
İnsan Hakları- Tarih kafanıza göre ne denk gelirse (Hep bunlardan kaybettim)
Türkçeyi zaten yaparsınız.
İktisat iktisat medresesi.(Düşünün bunun sayesinde İktisat Tezli YL kazandım ara yerde)Duyum olayını pek önemsemiyorum ne zaman gelirse hazırız
Bu kaynaklardan sapmazsanız birde 1-4 CBK okursanız bitti bu iş.
-
@amirim bu kadar zaman sonra geldiğinize göre var bir gelişme sanki.
-
Eski amirimin bu amirimin olduğunu nerden biliyoruz ayrıca zaten artık hepimiz biliyoruz sınav ya temmuz ya da eylül gibi olacak başka da tarih kalmadı eylülü de geçmez zaten çünkü seçim var yazılı sonucudur mülakatıdır mülakat sonucudur derken ancak yetişir.
-
@botan01 katılıyorum amirim değil bu şahıs
-
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bakan yardımcısı Muhterem İnce’ye 2 ay önce sormuşlar 2022 sonbaharında olur demiş.Kaynak Can Çelik, instagram hesabından paylaşmış, gördüğümü yazıyorum.Şahsi kanaatim 2 ay da çok şey değişir, yani kesin sonbahar gibi düşünmeyin.Geçen senede bakanlıktan yetkili birisi yıl sonuna doğru düşünüyoruz demişti ve 10 temmuzda yapılmıştı. -
Bana süreç geçen seneyi hatırlatıyor. Her gün değişen tutarsız duyumlar var bence bir iki hafta içinde ilan gelip haziran temmuz bandında en geç sınav olabilir
-
@yetkilibiri Yetkili kişi Eğitim Dairesi başkanıydı.
-
@piyemonte evet ben de hatırlıyorum bir canlı yayına katılıp sonbaharda 60 kişi alım yapılması planlanıyor demişti nitekim öyle olmadı. Olası bir sürprize karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor diye düşünüyorum
-
o canlı yayından 1 hafta sonra ilan gelmişti. hadi bilemedin 2 hafta
-
Herkese kolay gelsin dostlar hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Konuşmalarınızı ara ara takip ediyorum heyecanınızı ve stresinizi bizzat yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum. Süreçle ilgili şahsi fikrim önceki dönemlerde forumda yaşananları takip etmenizdir. Geçen dönem bu zamanlar duyumlar Eylül ve Temmuzda birleşmişti ve belli bir netlik vardı sonuç olarak da sınav Temmuzda yapıldı. Şimdi konuşulanlara bakıyorum ortam çok puslu her kafadan bir ses çıkıyor güvenilirliğini kabul ettirmiş duyumcular küstürülmüş ve gitmiş. Bu ortam konsantrenizi bozmaktan başka bir işe yaramaz. Bu süreçle ilgili tek yapabileceğim yorum geçen dönemki sınav ve mülakat zamanında Bakan Beyin açık ve net bir şekilde "Bundan sonra eski alım dönemine(eski alım dönemi de genellikle Sonbahar-60 kişi) dönüş yapılacak" söyleminin bulunmasıdır. Ancak Bakanlığın planında yine 100 kişilik hedef olduğunu görüyoruz. İki net cümlede bile çelişki var zor bir dönem. Son olarak şunu da belirteyim aniden hesap açıp gelip duyum paylaşanlara mesafeli davranmalıyız. İnşallah en kısa zamanda ilan gelirde süreçteki puslukta netleşir. Temmuzda düğünüm var muhtemelen bu yıl ki sınava giremeyeceğim hepinizin hakkında hayırlısı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.
-
Arkadaşlar merhaba. Başkent kariyerin Mülkiamir idare hukuku ders notlarını kullanan var mı? Tavsiye edermisiniz? Bide bu kaynak “ders notları” ve “ek fasikül” olarak iki kitap şeklinde satılıyor. Bunlardan ikisinide almak gerekirmi? Bağlantıları nedir?
Teşekkür ederim şimdiden.
-
arkadaşlar ilan ne zaman gelir bilmem ama bu sınav haziran temmuz gibi olacak bence. geçen sene de ilan bi anda gelmişti. umutsuz davranıp ya da ekim kasıma kaldı diyerek bırakmak olmaz. evet bu kaymakamlık sınavının en büyük handikapı belki de düzensiz ve ne zaman olacağı belli olmayan sınav. herkes bunu biliyor. o yüzden ilan geldiğinde "ben ne kadar hazırım" sorusuna gönül rahatlığıyla cevap vermek için yelkenleri suya indirmeden disiplinli bir şekilde çalışmaya devam
-
Meşhur uzak egitim kursumuz hakimlik için %10 indirim kodu dağıtmaya başlamış, paylaşanlara denk geldim.Ayrıca yine kaymakamlık sınavı için önce Aralık sonra Nisan şimdi de Eylül diyen zat en fazla 5 ayları kaldı iyi çalışsınlar diye beyanda bulunmuş.İdari hakimlik düşünen arkadaşlara duyurulur
-
Hukuköğretir anayasa ve idare hukuku videoları ile hazırlanan oldu mu yeterlilikleri konusunda bilgisi olan var mıdır ?
-
@nashq çok temel. İlk etapta bir dinlenebilir tabii hızlı hızlı.
-
@godot37 Anayasa hukuku sınav için yeterli idare için ek mevzuat okumak gerek şeklinde konuşuyor kendisi ilk kez hazırlandığım için ne kadar yeterli pek bilgim yok.
-
@nashq sadece nasıl çalışılır nelere dikkat edilir sorularının en temel şekilde yanıtlarını alırsın bence. Yine bir çırpıda izle zararı olmaz. Tabi güncel olmayan videoları da var. En iyisi bence mevzuatın kendisini okumak