2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Notlarım arasında geçmiş yıllarda puan hesaplamalarımda kullandığım formülü buldum. Bu formülün geçmiş yıllarda verdiği puanlar şöyle, 2019 yılında 75, 2020 yılında 72,50, 2021 yılında 74,78. Bu formüle göre 2022 yılında bulduğum puan ise 72,78. Geçmiş yıllardaki gibi 0,75 sapma olsa dahi 400. aday puanının 73,50 olacağını düşünüyorum. 70 - 71 arasında kapatır demiştim ancak 800 kişinin dolmayacağı düşüncesine artık daha yakınım.
-
@babil hocam İnşallah dediğiniz gibi olurda 70 net ve üzeri herkes mülakata kalır.
-
@polatalemdar inşallah hocam, son üç yılda 400. adayın puanı konusunda büyük bir sapma yok, bakalım bu yılda da tutacak mı bu formül.
-
Hatırlarsanız 2019 sınavının 70-71'le kapatacağına, hatta kontenjanın dahi dolmayacağına dair söylentiler aldı başını gitti herkes heyecanlandı ama sonuç bir açıklandı ki 70-75 arası herkes patladı.
Ancak bu sınav farklı.
Bakın bu sınavda 80'i geçecek aday sayısı bana göre en fazla 50 olur. O da en fazla yani, taş çatlasın.
Bu kişiler de sadece sağlam çalışmış değil, aynı zamanda şansı da yaver gitmiş kişilerdir. Bazı sorularda net fikri olmasa da eleme yapıp yakın gelen şıkkı işaretlemiş ve doğruyu bulmuştur. Elbette eleme yapabilmek ve kalan şıklarda doğruyu tespit edebilmek de belli bir birikim gerektirir o ayrı.
Neticede hal böyle iken sınavın yüksek kapatması mümkün görünmüyor.
Fakat öyle sorular da vardı ki bu sorular çoğunluktaydı, üstünkörü çalışan adayların dahi rahatlıkla yapabileceği sorulardı.
Yani zor sorular çok zor, kolay sorular çok kolay.
Bu da 800. adayın puanının çok çok düşük olmayacağını, çoğu adayın belli bir aralığa sıkışacağını gösterir.
Yani benim görüşüm şu ki, 800. adayın puanı 69 ila 71 arası bir yerde olur, yaklaşık 600-700 kişi de tabanın üstündeki 5 puan içine sıkışır. -
@kethüda 2020 sınavında 800’üncü adayın puanı 69,50 diyorlar. 2021 sınavında 800’üncü adayın puanı içinde 71,50 diyorlar. Bu sene taban puan 72’nin üzerinde olursa çok büyük sürpriz olur.
-
@polatalemdar bu sınav 2014 yılından beri herkesin girebildiği bir sınav. Bu tarihten sonraki 2-3 yılda aslında çoğu kişi sınava nasıl hazırlanması gerektiğini dahi tam bilmiyordu. Yavaş yavaş sınavın sadık kitlesi artıyor. Bu sınava yönelik hazırlanan kitaplar artıyor. Daha çok kişi sınava nasıl hazırlanması gerektiğini biliyor ve daha sıkı hazırlanıyor. Geçen sene 800. aday 71 olsa bile eğer bu seneki sorular geçen senelere benzer olsaydı ben taban puanın 73-74'ü rahatlıkla geçeceğini söyleyebilirdim. Ancak soru tarzı farklı olduğu için yüksek kapatması mümkün görünmüyor. Dediğim gibi benim taban puan öngörüm 69-71 arası.
-
@babil üstad 72.78 400 kişi için bulduğunuz puan değil mi
-
@zoll13 evet hocam 400. Aday puanı
-
@babil hocam hatırladığım kadarıyla sizde bayağıdır bu sürecin içindesiniz. Siz kaç net yaptınız?
-
@polatalemdar evet hocam 4 yıl oldu sanırım, 78 net bekliyorum
-
Yiğit Yılmaz hocanın. Bır ara Sosyal medyada paylaştığı bır kısısel gelısım yazarı vardı arkadaşlar kıtapları da bulunuyordu ılgılı yazarın bılen varsa yazarın adını tarafıma mesaj atarsa sevınırım
-
@alpkaim Nihat Aytürk hocam protokol kurallarıyla ilgili
-
@busene Allah razı olsun hocam hayırlı akşamlar dılerım
-
@alpkaim hocam şimdiden makama hazırlanıyorsunuz herhalde. Allah kaim etsin
-
@kethüda hocam yazarın kıtaplarının bızlere çok şey katacağı dusuncesındeyım bu süreçte okumakta fayda var️
-
arkadaşlar sınav mülakatı aralıkta başlasa,kanımca ocak sonunca nıhaı lıste acıklanır,bazı arkadaslar mart ayı demıs ama o kadar uzamaz bence
-
@yurtlu-john Merhaba, ben de mart ayını bulmayacağını düşünüyorum. Eğer geçen yıl izlenen takvim bu yıl da izlenirse, en geç önümüzdeki hafta sonuç açıklanır, aralık sonu mülakatlar başlar, yaklaşık 20 gün mülakatlar sürer, şubat başı mülakatlar açıklanır, muhtemelen ramazan bayramından sonra uyum kursu başlar. Eğer sürecin hızlı olması isteniyorsa bu hafta bitmeden sonuçlar açıklanır, aralık ayında mülakatlar tamamlanır ve dediğiniz gibi ocak ayında nihai liste açıklanır. Ancak önümüzde 2019 örneği de var, kasımda yapılan sınavın mülakat sonuçları nisanda açıklanmıştı.
-
@mülki sayının artmasından dolayı 20 günde mülakat bitmez gibi geliyor bana ama inşallah biter tabi. temennimiz o yönde
-
@babil hocam biraz formülü anlatır mısınız? Gerçekten şaşırtıcı bir düzeyde gerçek barajlara yakın sonuçlara ulaşmışsınız.
-
@mülki Hocam 100 kişilik rakamın 200 olmasının sebebi, kpss sınavının iptal edildiği zamanlarda tesadüfe bakın ki mulki amirlik sınıfından atılmalar gerçekleşti (Bazıları bunu seçimlere bağlıyor ki alakası yok). Atılmalardan dolayı 110. Dönemler dahi eksikliklen dolayı vekaleten ilçelerde görev yapıyorlar. Bundan dolayı sürecin hızlı isleyeceğini düşüyorum.