2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Kaim makam hukukta tek başına yeterli. Ayrıntılı soruları yapmak isteyen 3 4 tane farklı soru bankası çözebilir. Yiğit hoca ücretsiz bir şekilde not paylaştı. Çok faydalı oldu. Bu arada 80 netim var.
-
@mia111 Katılıyorum. ben de sadece kaimden çalıştım bana yetti. Sonuçta piayasadaki hiçbir kitap sınavı tutturamadı. Ama bunlar içerisinde yine en yakın kaim diye düşünüyorum. Ham mevzuattan çalışıp boğulmaktansa 54 hukuk sorusundan 6-7 tanesinden feragat etmek gayet mantıklı bir strateji bence.
-
sorular var mı arkadaşlar kitapçık görüntüleme süresini kaçırdım
-
@darısı-başımıza Yiğit hocayı bende severim kitabı da iyidir ( piyasadaki diğer kitaplara göre ) ancak yanlış yaptığı bir şey var. Olumsuz görüşleri kabul etmiyor hemen savunma yapıyor. Yok geçen yıl ilk 10 da kazananların şu kadarı BENİM kitabından çalıştı yok bu sene sonuçlar gelince o zaman tekrardan açıklayacağım filan. Kitap yazmada bu kadar çok mu para kazanılıyor ? Bu hırs ne ? Hırsın sebebi para değilse ne merak ediyorum. Çok kaliteli bir eser ortaya çıkarmışsın sürekli kendini övme hareketleri filan olmuyor bence. Tekrar söylüyorum kaim makam iyi bir kaynaktır Allah razı olsun ama yaptığı davranışlar yanlıştır yiğit hocanın. Mesela ben CAN CELİK hocadan hiç bir zaman benim kitabımdan şu kadar kişi kazandı, kazananların şu kadarı beni kitabımdan çalıştı dediğini duymadım. Can üstadın da emeği çoktur benim üzerimde Allah ondan da razı olsun. ( İktisat bilmeden iktisat soru kitabı çıkaranlar var onların eserlerine bakmadım bile )
-
@zoll13 bu elestirine katılmıyorum ortada bı emek var sizede eleştiri yapılsa kendinizi savunucaksiniz haliyle yiğit Yılmaz'ın da öyle yaptığını düşünüyorum bana gelirsek puanım sinirda geçen senede 82 alan arkadaşım kaim baktı bu sene de 75 ye kaldı yine kaim baktık ha ben hızımı alamadım kaim yanina nohutcu ve themis de aldım ama kaime bakarak yaptım diyebilirim gönül rahatlığıyla can çelik tanımam etmem kim keza töre de öyle ama piyasada sağlam guvenilecek para dışında destek vs bunu yapan tek kisi varsa gözümde tüm samimiyetimle yiğit yilmaz'dir vebale giremem ben
-
@emre23-0 üstad tabiki düşünceme katılmayabilirsiniz ama iyi mal kendisini zaten gösterir diye yorum yaptım. sürekli BENİM kitabımdan calısanlar su kadar derece yapıldı demek bence yanlış. Bırak bunu kazanan kişiler söylesin reklamını tüketici yapsın. ben hepsini tanırım ve tanıdığım için yorum yaptım. yiğit hocam iyidir ALLAH razı olsun aynı sekilde CAN hocam da iyidir. ben burda sadece BENCE yanlış olan bir durumu yazdım. saygılarımla....
-
sayın arkadaşlarım, hocaların ne dediğine bakmayın bence. çünkü kimse kelimesi kelimesine bir kitaba çalışamaz, o kitabı ezber edemez. ne kadar çalışırsanız çalışın bu sınav için herhangi bir kaynağı ezberlemek mümkün değil. sınavdaki sorunun cevabı o kaynakta bile olsa bu, o soruyu yapabileceğimiz anlamına gelmez.
kaim makam kitabı 3 senedir sürekli çalıştığım bir kitap. ilk iki sene içinde yazan bilginin eksik olmasından kaybetmedim. bu sene de bu sınavda 82,5 neti tek başına kaim makam sayesinde yapmadım. ama en çok kullandığım kaynak kaim makamdı. kitaplar doğrudan size sınav kazandırmaz. önemli olan tüm yerleri de bir hoca kitabına komple koysa ansiklopediden beter olur. kimse de tamah edip almaz. ama sınava iyi hazırlanan bir aday kitaplardan doğru şekilde faydalanmayı da kendi bilmeli.
1 sayılı CBK çok çok önemli, hele ki İçişleri Bak ve Çevre Şeh Bak. mesela. ben bu hususta kitaba bağımlı kalmam. çevre ve şeh. bak o kadar önemli ki, mekansal planlama genel müdürlüğü sorusunu tereddüt etmeden işaretledim çünkü kararnamede okumuştum.
"mahalli idareler üzerinde vesayet yetkisinin kullanılmasını sağlama hususu kimin görevidir" gibi bir soru gelse, bir çok aday bunu yapamazdı. çünkü hiçbir kitapta bu bilgiyi bulamaz. ama bu sınava gerçekten hazırlanan birisi içişleri bakanlığının tüm birimlerinin görevini okur, bunu da rahat yapardı.
x isimli hocaymış y isimli kitapmış, bunlara gerçekten takılmayın arkadaşlar. bu sınav hiçbir zaman tek bir kitapla kazanılacak ya da kaybedilecek bir sınav değil. bu sınavı doğru stratejiyi uygulayan kazanır. analizi doğru yapıp doğru bir çalışma ile ancak başarı sağlanabilir. ben böyle düşünüyorum, katılırsınız ya da katılmazsınız saygı duyarım.
-
1, 2, 3, ve 4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri çok çok önemli. Hiç değilse bu Kararnamelere direkt mevzuat.gov.tr adresinden çalışılmalı.
-
Yine söylüyorum. Kaim Makam Konu Anlatım kitabı iyi bir şekilde hazmedilmeli.
-
Neyse asıl konumuza dönelim. Yiğit Hoca dün canlı yayında kendisine dönüş yapanlardan en yüksek netli adayın 87,50 nete sahip olduğunu söyledi. Sanki gün geçtikçe yüksek netli adaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. İnşallah sınav çok yüksek netle kapatmaz.
-
@polatalemdar hocaların kafası karışık. Yorum yapmakta zorlanıyorlar. İlanın erken gelmesi ve bir ay ertelemenin etkisini bilmiyorlar. 100
Kişilik ekstra alımın etkisini de olcemiyorlar. İyi çalışan önemli bir kesimin 70 altında kalması; onları 71 +1-1 yorumuna itiyor. Diğer yandan 800 kişilik kontenjanın dolmayacağı yorumu da esirgenmiyor. Elbette yüksek puanlı arkadaşlarımız olacak. Gecen sene 90.50 birinci puanı idi. Bu sene öyle bir puan duymadık. Gecen sene kime dokunsak 74-75 civarı idi. Yüksek yapmayan yoktu. Bir ara baraj tahminleri 77 leri bile buldu. Açıklandığında gördük ki ilk aklımıza gelen 75 civarının oluşudur. Bu sınavda da ilk aklımıza (ortak his) gelen 800 kişinin dolmayacağı idi. Bu sınavda böyle oluyor hep.Bence yine benzer durum olacak. -
@og Ve bence 800 kisi dolmadiginda 200 kişiye de tamamlamayacaklardır. Burası da en kötü durum. Gecen sene 110 kişilik adaylik eğitim sürecinde fiziki ortam sorunu yaşadı Bakanlik. Sonra 15 kişiden fazlasına ilçe kalmadığından görevlendirme ile valiliklere yolladılar. Bence 200 kişilik alımda olmayacaktır bu sene bunu da yaşayacağız
-
@og öyle bir şey olacağına pek ihtimal vermiyorum.
-
@og, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@og Ve bence 800 kisi dolmadiginda 200 kişiye de tamamlamayacaklardır. Burası da en kötü durum. Gecen sene 110 kişilik adaylik eğitim sürecinde fiziki ortam sorunu yaşadı Bakanlik. Sonra 15 kişiden fazlasına ilçe kalmadığından görevlendirme ile valiliklere yolladılar. Bence 200 kişilik alımda olmayacaktır bu sene bunu da yaşayacağız
İki gruba ayırıp 100-100 olacak şekilde eğitim planlanıyor.
-
Seçimden önce Mart Nisan gibi yeni bir sınav olur mu acaba
-
@saystowin sağda solda ilkbaharda olacak söylentileri çıktı. Bu demektir ki sınav sene sonunda.
-
Benim şahsi görüşüm seneye sınav olmayacağı yönünde. Olsa bile Ekim-Kasım-Aralık bandında olur. Seçimden önce çok zor bir ihtimal. Tabi yine en doğrusunu İçişleri Bakanlığı bilir.
-
İlkbaharda sınav olacak söylentilerine inanıp da dershanelere falan yazılmayın sakın. Nihai listenin açıklanması zaten marta falan denk gelecek. 200 kişilik tarihin görmediği bir alımın hemen peşine ilan gelemez. Bir dahaki ilan en erken 2023 sonu olur. Ondan sonra hocalara duyumlara inandık, yarı yolda kaldık diyor çoğu kişi.
-
Bir sonraki Cumhuriyet Bayramını Kaymakam olarak kutlamak dileğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
-
@polatalemdar bugun çelenk sunma programını izledim, seneye bugünü hayal ettim ben de.
Nasip..