2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Bir şey dikkati çekti arkadaşlar, kaim makam bu sene formattan uzk değildi ama öneriler arasında göremedim, bende 2021 var, öneriyor musunuz tekrar mevzuata ondan çalışsam?
-
@mirakar ben 2019 ritüel soru bankasını çözdüm hiç beğenmedim herhalde kişiden kişiye değişiyor.
-
@görünmez-el sanırım hocam, gerçi piyasada kaynaklar belli zaten, kendim çalışıyorum evde o yüzden bilindik kaynaklardan gideceğim yine
-
Kazananların hepsi mevzuat okumuştur demek baya iddialı bir söz. Etrafımda bu sınavı kazanmış en az 5 kişi var 1 tanesi bile oturup mevzuat okumamıştır. Hatta ilerleteyim 1 sayfa bile mevzuat okumamıştır. Adamlar tecrübeleriyle bunları ne güzel sadeleştirmiş , kitapların dışında çıksa çıksa 3 soru çıkar hukukta o soruyu da okumazsınız zaten örnek: Kaymakamlık kaç bölgeye ayrılır sorusu. Kendinizi bir şeye şartlıyorsunuz sonra onu gözünüzde büyüttükçe büyütüyorsunuz. Ama şunu net söyleyim iktisat ve Türkçe olmadan bu sınav çok zor.
-
@aslanturbey sınav şöyle bir şey ki kazanan 472 kişi var. sorma şansımız olsa hepsinin de ayrı çalışma yöntemi, tarzı vardır. muhtemelen türkçe ve iktisatı da çok kötü yapıp kazanan vardır. insan haklarını köyü yapıp kazanan yine aynı şekilde hukukları kötü yapıp kazanan da vardır.
-
Sınav için Ankara'da ya da online kurs önerisi olan var mı
-
@tekinalp başkent kariyer ve yakın eğitim. Üç aşağı beş yukarı eş değer kurslar.
-
@keynesinabv teşekkür ederim
-
@aslanturbey aynen haklısın mevzuat kitapları da okumayalım mevzuat okunması gereksiz ise tecrübeleri ile mevzuat kitabı yazan kişiler o kitapları boşuna çıkarttılar galiba. Ya da siz direk kitap ismi söyleyin onu alsın adaylar arkadaşlar Facebook aracılığı ile kazanmış kaymakam olarak görev yapan kişileri bulup mesaj atıp cevap alabilirsiniz onlar mevzuat okunması gerekip gerekmediğini söylerler. Mevzuat okunması gerektiğini herkes biliyor. Hem sınav için hem mülakat için. Herkese başarılar. İyi çalışmalar.
-
@aslanturbey Bir sayfa mevzuat okumamıştır da bana pek inandırıcı gelmiyor hocam. Mevzuat okumadan sınava girmek sınavın formatını tarzını içsellestirmemek olur.
-
Sınavın Aralık ayında yapılacak olması çok inandırıcı gelmiyor. Mülakatlar o zamana kadar açıklanır mı ki?
-
@can-mavi hocam sınavla ilgili net duyumunuz nedir acaba tarih ve sayı konusunda
-
Arkadaşlar online kurs mu alsam diye baktım da Yakım Eğitim 1500, Başkent Kariyer 2500 istiyor. Ciddi bir fark var arada. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Ben genel olarak disiplinli bir şekilde çalışabiliyorum, tek eksiğim iktisatı hiç bilmemem. Sırf iktisat için de bu paraları vermek mantıklı mı bilemedim.
Bir de vakit kaybı mı acaba, bazı arkadaşlar videoları izlemekten çalışmaya vakitlerinin kalmadığından bahsediyorlardı. -
@prcibasi Sırf iktisat için kursa yazılırsanız hem paranıza hem zamanınıza yazık edersiniz. Ben iktisatta 12 soruda 11 doğru yaptım ki nerdeyse sıfırdan geldim bu noktaya, musa çiçek videolarını izleyin, analiz soru bankasını da 2 kez çözün sindirerek (kaymakamlık için olanı değil, kpss için olan esas analiz), yapamadığınız yerleri not alıp buraların üzerinden de tekrar geçin, inşallah bir sorununuz kalmaz.
-
Sınava Adana'da hazırlanan arkadaşlar var mı?
-
@mülki Tamamdır, öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim
-
@mulazim, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@can-mavi hocam sınavla ilgili net duyumunuz nedir acaba tarih ve sayı konusunda
'büyük ihtimal aralık, ufak da olsa ocak ayına sarkma ihtimali var' diye duydum
sayı konusuna gelince ise yine 110 kişi planlandığı ve 111.dönemden itibaren bir müddet alım yapılmayacağını duydum.. ancak yine 110 kişi hususu planlama aşamasında, sayının planlaması son durumda ne olur bilemiyorum, bildiğim şey bakanlığın yine 110 kişi alıp, eksiği tamamen kapatmak istediği.
-
@can-mavi teşekkür ederim inşallah sayı konusu denilen gibi olur
-
@prcibasi sırf iktisat İçin kursa yazılmak yerine iktisat medresesi YouTube buradan bakın bence
-
@sbuici ben Adanadan hazırlanıyorum hocam şimdilik.