GUY MÜLAKATINDAN ELENENLER
-
Merhaba ,
Guy mülakatından elendim ve ne yapıcam bilemez haldeyim. 29 yaşındayım bu sefer olacak sanmıştım . arkadaşlar ben çalışırken kpssden 83 yazılıdan 89 aldım mülakatımda iyi geçti .Ama olmadı hala sürekli ağlıyorum. Bırakma fikri canımı acıtıyo ama bende de psikoloji filan kalamadı. Benim gibiler ne yapıyosunuz merak ediyorum . Rica ederim bana bir akıl verin
-
Bu sene b grubuna hazırlanmakta aşırı fayda var az bir çabayla 90 alırsınız az derken A grubuna göre az. Sonra da keyfinize bakarsınız
-
@gazisiyaset tekrar ilana ne zaman çıkarlar acaba 2020 puanının tekrar kullabilsem keşke
-
@iktisatci-hanim sene sonu söylenti var
-
@iktisatci-hanim merak etmeyin sizin gibi bizlerde aynı durumdayız. Kpss sonrası pareto bizi bilgilendirecektir. Bu sene alımın sonbaharda olması olası zaten Gib 1500 kişilik kadro izinini aldi . İnş çok gecikmeden ilan gelir üstelik hmb 300 kişilik kadrosu da umalım ki bizle alakalı bir kadrodur tek ilana gebe olmadan sürece devam ederiz . Benimde guy iyi geçmesine rağmen yedeklerdeyim, mülakat durumu bizlik bir durum değil maalesef iyi veya kötü geçmesi hiçbir anlam ifade etmiyor .
-
@iktisatci-hanim yalnız değilsiniz hocam 87 KPSS puanı ile hem guy hem duy mülakatından elendim birisinde yedekteyim diğerinde yedekte bile yokum yedekte olduğum da gelmez zaten. Puanınız güzel gönlünüzü ferah tutun sizinle beraber bu süreçte olan çok dostunuz var kendinizi yalnız hissetmeyin benim de yaşım 29 ama hala süreci takip ediyorum sizi çok iyi anlayabiliyorum hepimiz aynı derecede yıkıldık ama atama izinleri biraz olsun gönlümüze su serpti artık ilanın geleceği kesin gibi süreci bırakmadan ders çalışmaya başlayınız size şuan tek tavsiyem budur sağlıcakla kalın
-
@j-m-keynes-0 @Semihylc inşallah bu alımda biz de atananlardan oluruz. desteğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Şu süreçte anladım ki bizi bizden başka kimse anlamıyor . Çevremdekiler bıraksan mı artık diyo ben kitaplara bakıp ağlıyorum. Onca emek döktüm ben .
-
Benim yaşım 30 oldu 88 puanla hem guy hem duy elendim ben kpss a yı bıraktım özelde sabah 10.30 akşam 18.00 çalışıyorum pazar tatil ben de kpss b için motivasyon arıyorum eğer bu sene guy duy ilanı gelirse yine denerim ancak gitgide uzaklaşıyorum kpss a konularından ben de ne yapacam bilmiyorum öncelikle 2022 Kpss için sağlam motivasyon arıyorum ben de herkese kolay gelsin
-
Merakımdan soruyorum arkadaşlar tercihlerinizi eleştirdiğimden değil de KPSS Bden atanacak puan almak guy dguy mülakatına kalmaktan daha mı zor? Önce KPSS Bden atanıp sonra uy kadrolarında şans denemek daha mantıklı gibi. Memurluktan uzman yardımcılığına geçmeye bir engel yok diye biliyorum.
-
@muddei-hususi ben b de hazırlananam ticaret meslek lisesiyim 65 p3 le 83 aldim ne yaptiysam alandan yapabiliyorum yani
-
@iktisatci-hanim matematik yapamıyosunuz yani o zaman haklısınız
-
Bu mülakatlar hiç adil değil ben de çok elendim mülakatlarda
-
Gib avukatlık mülakatlarıni kaldırdı etkinlik yapın sizin mülakatlar da kalkması için talep oluşturun canlar Twitterden cimerden. Yani ben de başka yerlerde mülakatlarda çok elendim nasıl bir duygu biliyorum ama uğraşın bırakmayın , "kader gayrete aşıktır"
-
@muddei-hususi, içinde söyledi: GUY MÜLAKATINDAN ELENENLER
Merakımdan soruyorum arkadaşlar tercihlerinizi eleştirdiğimden değil de KPSS Bden atanacak puan almak guy dguy mülakatına kalmaktan daha mı zor? Önce KPSS Bden atanıp sonra uy kadrolarında şans denemek daha mantıklı gibi. Memurluktan uzman yardımcılığına geçmeye bir engel yok diye biliyorum.
Bence b daha zor istediğin kadar çalış adamlar kitaplarda olmayan konuları bulup getiriyorlar özellikle tarih ve güncel konulardan zaten önceden güncel soru sayısı 3tü şimdi 6 oldu Türkçe mat dersine sayısal sözel mantık eklediler Türkçede öyle paragraf soruyorlar ki aklın durur sanki kendi dilimiz değil istediğin kadar kitap oku zaten zamanla da yarışıyorsun kitap gibi paragrafların üstüne cevap şıkları çok benziyor kesin doğru diye cevapladıpın şey yüzde 99 yanlış çıkıyor ve çok marjinal sorular aynı şekilde mat dersinde de marjinal sorular sormak için şekilden şekile giriyorlar bir de bölüm sıkıntısı var benim ki iyi iktisat bölümü ancak kamu uluslar filan çok yüksek kapatıyor ancak dediğim gibi sonuçta 3 milyon kişi giriyor ve insanları elemek için kim 500 milyar istiyor ayarında sorular sormaya başladılar bence kpss a daha kolay ancak referans torpil olayına bakınca kpss b daha mantıklı belki atarız tutar cins cins soruları ancak kpss a da referanslı torpilliler karşısında hiç şansımız yok
-
@motivasyonsuz hocam yanlış anlamazsanız tam bir entry-nick uyumu olmuş.
Daha GİB'e kadro verilmeden 1000+ kadro geleceğinin duyumunu paylaşmıştım. Yine tekrarlıyorum, 1000+ kadro verilecek. Hatta bana kesin olmayan bir sayı olarak 1200 dediler.
Müfettiş olarak atanan arkadaşım P3 90 - P48 92 yaparak atandı. Biz neden yapamayalım?
-
@as-soon-as hazine maliyeye 300 kişi ayrıldı sizce hangi kadroya olur ?
-
@as-soon-as ilana ne zaman çıkarlar sizce
-
Guy olan var mi? Bilgi almak istiyorum
-
Tesadüfen denk geldim bu başlığa. Ben de 6 yıldır bu süreçteyim. Artık bilmiyorum ne yapmam lazım. 2020 puanım yok. 21 malumunuz berbat ötesi geçti. Her şeyi bu kadar hızlı nasıl silmiş hafıza, bilmiyorum. Kendimi nerelere yakıştırırdım eskiden. Guyu beğenmezdim ilk hazırladığım sene. Şimdi 85 kpss 92 yazılıyla guydan elenmenin acısını hala atlatamıyorum. Kendime gelemiyorum. Artık hiçbir şeye de layık görmüyorum kendimi. Çalış çalış bi netice olduğu yok. Aynı zamanda da iliklerime kadar nefret ettiğim bi işte çalışıyorum. Her türlü hakarete aşağılanmaya maruz kaldığım, özgüvenimi paramparça eden bi işte çalışıp akşam eve koşa koşa gelip ders çalışıyorum. Bölüne bölüne kendi özbenliğimi kaybettim sanki. Beni ben yapan her özel şeyden feragat ettim. Omuzlarım düşük, başım eğik yürümeye alıştım. Başarısızlık artık öyle işledi ki içime. Daha çare düşünemiyorum bundan sonra. Çareler tükendi. Yaşıtlarımın kiminin 2.çocuğu oldu. Okula başlayanlar var. Ben hala aynı yolun başında, sanki boşa koşuyorum. 1 adım ilerleyemiyorum ama dermanım bitmiş. Ne yapmak lazım gerçekten tüm samimiyetimle soruyorum. Sanki ilahi bi mesaj yollandı artık. Naparsan yap, bu hayattan kurtulma şansın yok. Kabullen. Herkes gülecek diye bir şart yok bu dünyada. Öyle bi taahhüt verilmedi kimseye. Elbette her şey iş, atanmak vs değil ama ben 28 yaşında hala hayatımı kuramamışsam; neleri yapmaktan keyif alırdım unutmuşsam, aynada kendime kızgınlıkla bakıyorsam, her şey biraz da atanmaktır galiba. Ben bugün 1 sigara alırken bile 40 defa düşünüyorum. Ulan afedersiniz köpek gibi çalışıyorum. Her türlü ağız kokusunu çekiyorum ve bi sigara alırken bile tereddüt ettiğim bi maaş elde ediyorum. Her şey öyle iç içe geçmiş ki, ayırana aşk olsun. Kendimi sevemiyorum artık ben ya. Bunca emeğin neticesinde ortada bi başarısızlık varsa bunun sebebi benden başkası olamaz çünkü. Bi kusur varsa bendedir. Demek ki yapamıyorum. Demek ki eksiğim. Hak etmemişim vs vs. Çok uzattım, velhasıl napılır ne edilir bilmiyorum ama varsa bi çözüm ben de nasiplenmek isterim. Ne kadar yukarıdaki kafama vura vura bana göstermek istese de ben bu şekilde hayatıma devam etmeyi kabullenemiyorum. Okuyanlar hakkını helal etsin. Sadece halden anlayacağını düşündüğüm insanlara içimi dökmek istedim. Selametle.
-
@elek hocam sizin durumuzun aynısını bende yaşamaktayım öncelikle canınızı sıkmayın siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapmışsınız başarı veya başarısızlık kriteri kıçı kırık komisyonun verdiği bir karar olmamalı eminim sizinde benimde bir yerler de rızkımız vardır mücadeleye devam edicez unutmayın bu hayatta düşenler değil kalkamayanlar kaybeder saygılarımla