Askerlik tecil yardım
-
Arkadaşlar merhaba bugün saat 17'de ''Sayın ... 2021 agustos ayı ıcerısınde ertelemenız sonlanmıstır. Kasım 2021 sınıflandırma donemınde sevke tabiisiniz'' gibi bir mesaj aldım. Ve ben sunu sormak ıstıyorum 1 eylul 2021 tarıhınde yuksek lısans kesın kaydımı yaptım unıversıte bana ders kaydınızı yaptırdıktan sonra(daha ders kaydımı yapmadım başlamadı cunku) tecıl talebınızı msb ye gonderıcez dedıler. Bu mesaj bana tecil talebımde bır sıkıntı cıkacagı hissiyatı olusturdu. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
-
@abd94 tam bilmemekle birlikte sanirim bakaya durumuna geciyosunuz, bakaya durumunda tanidiklarim tezsiz yuksek lisans ogrenci belgesiyle askeriyeye gidip tecil ettirmislerdi ama dedigim gibi eger bakaya durumu oluyosa
-
@memurolacamben hocam ben unıye kesın kaydımı yaptım ders secımınden sonra onlar tecıl basvurusunda bulunacaklar. Yani bana öyle dediler. Bu arada e devlette askerlık durum belgesınde 25.10.2021 e kadar askerlıkle ılısıgı bulunmamaktadır yazıyor (askerlık durum belgesınde bakaya dustugum yazmıyor yani)
-
@abd94 Hocam çoğu üniversite tecil işlemleri için gerekli bilgileri kesin kayıt yapılınca msb ye gönderiyor zaten. Sizin ünide sistem biraz farklı işliyor sanırım ama isterlerse şimdi de tecil işleminizi yapabilirler. Üniyi arayıp durumunuzu bildirin, eğer isterseniz askerlik tecili için de dilekçe göndereyim dersiniz ünideki görevli kişiye
-
@abd94 Askere gitmeden bi asker yemeği yiyelim seninle gidicisin kardeşim
-
@abd94
Hocam askerlikle ilisiğiniz daha sonraki tarih olduğu icin sizde daha evvel kayit yaptiginiz icin bir sorun yasamassiniz. Yani eger 25.10.2021 den sonra ya kalsaydiniz kayit icin sorun olurdu ki yeni kanuna gorede bakaya vs durumunda kaydi kabul etmiyorlar bazi farkli durumlar haric. Sizin okul gecte bildirse vs sorun olmaz askeriyenin baz aldigi okula kayit oldugunuz tarihtir. -
@abd94
Birde size şunu sormak istiyorum size mesaj gelmeden once edevletinizde 25.10.2021 den farkli bir tarih mi yaziyordu ilisigi yok diye ve ayriyeten siz erteleme talebinde vs mi bulundunuz ( yl mezuniyeti veya kayit sildirme islemi vs yapip ). -
@paragliding hocam şöyle oldu ben bır yuksek lısans programında kayıtlıydım ama atılacagım kesındı ben de bunun uzerıne bır yl programına kayıt yapayım ddm (iktisat tezli). Bılıyorsunz kesın kayıt ıcın eskı programdan kaydınızı sıldırmem lazm ben de oyle yaptım ama askerlık subesıne bu bılgı hemen dusmedı o yuzden tecıl surem 2022 olarak gozukuyordu. Ben de yenı unıversıtemı arayıp durumu anlatınca oyle olmaz dedıler. Bunun uzerıne gıttım tecılımı dusurdum askerlık subesınde .Sonra yenı unıye gıdıp kayıt yaptırdım( 1 eylulde ) onlar da bana ders secımınız onaylanınca bız tecıl talebınızı ıletıcez dedıler. İşte bugun de boyle bır mesaj geldı umarım anlatabılmısımdır karısık bır durum cunku.
-
@abd94
Anladim hocam. Peki eski kaydinizi sildirmeniz ile yeni kaydiniz arasinda ne kadar sure gecti. -
@paragliding hemen soyluyorum yenı kaydımı 1 eylulde yaptırdım eskı kaydımı ıse 26 agustosta sıldıler hocam bunu nıye sordunz
-
@abd94
Anladim. Hocam eger aradaki sure coksa farkli seyler olabilirdi. Askeriye dedigim gibi tarihleri baz alir sisteme gec dusme vs olsada. Ama zaten sizde oyle bisiy yok. Hocam ben size durumunuzu soyle ozetleyim.
Oncelikle siz kaydinizi yaptirdiginiz icin askeriye yoksis ten gecte alsa bunu sorun olmaz askerliginizin ertelenmesi olur.
Sizii kasim celbine gidecek gibi degerlendirdikleri ( kaydinizi almadiklari icin hala) icin bilgilendirme amacli mesaj gelmis. Ancak dedigim gibi bu sizin icin sorun teskil etmez.
Birde kayit silmede de kayit olmada da artik uniler askeriyeye belge vs gondermiyorlar yoksis ten cekiyor askeriye diye biliyorum ama farkliliklar olabilir tabiki. Unilerden oluyor buda.
Baska bisiy varsa sorabilirsiniz hocam. -
Kendi durumumu anlatayim:
Geçen sene e-devlette yanlış hatırlamıyorsam askerlik tarihim temmuz yazıyordu. Ama askeriyeden aldığım belgede Ekimin sonuna kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyordu. Hatta e-devlette sınuflandırma bekliyor yazısı da vardı. Ben eylül ayında yl başlattım. YL parasını yatırınca durumun kritik olduğunu söyledim ve toplu göndermeden önce benimkini gönderdiler.
Tahminim siz de bu durumdasınız. Bakaya benim bildiğim sınıflandırma belli olur, gitmen gereken tarihte gitmezsin o zaman bakaya kalırsın.
-
@as-soon-as sizin teciliniz oldumu acaba