STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
-
başvuruda düzeltme yapabiliyor muyuz acaba bir bilgiyi yanlış girdim de dalgınlıktan
-
arkadaşlar,1 a4 kağıdından az olmasın diyor uyarıda.en az 2 sayfa mı yüklememiz gerekiyor özgeçmişi? nasıl yaptınız
-
@mavikalem bir veya birden fazla olabilir diye anladım ben. En az bir tam sayfa olacak.
-
@mavikalem tam bir sayfa yaptım, işkence gibiydi bitti Allaha şukur
-
ya burada okuyana kadar tam bir sayfa diye uyarı olduğunu bile görmedim. benimki 3/4 a4 sayfası oldu. sıkıntı olur mu acaba ?:man-facepalming:
-
Bir a4 sayfasından maksat, kağıdın a4 boyutundan küçük olmamasıdır. Çıkıp da koskoca kurumun "arkadaşlar, kağıdı boş bırakmayın, gerekirse sıkın bişeyler" ya da "bak sayfada 5 cm boşluk var sizin başvurunuzu kabul etmiyoruz" gibi bir yaklaşımın beklenmesini ben mantıklı bulmuyorum. Bir önceki dönemde başvurduğumda yarım sayfa falan yazmıştım kabul edilmişti.
Tabiki de kağıdın formatının a4 boyutundan küçük olmamasına dikkat ediniz denilseydi daha doğru bir ifade olurdu. Ama kağıdın 3/4 ü dolu 2/3 ü dolu yani tam dolu değil, o zaman başvurum kabul edilmez gibi bir düşünce gelmesin kimsenin aklına.
-
@gsmg150 cevap için teşekkür ederim. içim rahatladı
-
@gsmg150 kardeşim sen iktisattan mı girmiştin sınava?
-
@gsmg150 boyut olarak küçük olmasın demiyor. Bir sayfayı doldurun biraz bir şeyler anlatın demek istiyor. Başvuruları tabi ki kabul edecektir. Sonuçta bir sayfa çok subjektif bir şey. İsterseniz bir cümle yazın yine kabul edecekler ama sizin hakkınızda daha az şey bilmiş olacaklar. Mülakata kalırsanız oradan faydalanacaklar bence
-
@nonamemen tanıma ve mülakat konusundaki açıklamalarınızda haklısınız. neticede bu özgeçmişi adayı tanımak için istiyorlar. bu düşünceyi kimse reddetmez.
ama özgeçmişteki amaç hasıl olmuşsa 2-3 satıra takılmazlar. birazcık daha yazsaydım mülakatı geçerdim bu yüzden elendim düşüncesi de tabiri caizse öküzün altında buzağı aramak gibi bir şey. kağıt doldurmak için cümleler yazılmasına da gerek yok. zaten idareciler de bilgi notlarının kısa olmasını isterler. hap bilgiyi yeterli görürler.
3-5 satır yaz ver demiyorum ama özgeçmiş amacına uygun olarak hazırlanmışsa problem yok. nitekim ben yarım sayfa kadar yazdım bir problem olmamıştı.
-
- ağızdan yazdım ben, doğrudan kendım olarak değil, bildiğim kadarıyla bu şekilde oluyordu
-
En son başvuranın başvuru sırası kaç acaba
-
@vincent5555 ben öyle yazmadım ama iki türlü de sorun olmaz hocam takılma.
-
@hansmorgenthau merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum siz çözebildiniz mi?
-
Hiç iktisat bilmeyen biri olarak soruyorum 10 soruluk iktisat kısmına nereden çalışabilirim önerisi olan var mı ?
-
- aday olarak yerimizi aldık bakalım. Hakkımızda hayırlısı.
@flu tahminimce Türkiye ekonomisi, kalkınma planları, programlar vb ağırlıklı olur. Bütçe yapılış sürecine mutlaka bakmalıyız.
- aday olarak yerimizi aldık bakalım. Hakkımızda hayırlısı.
-
@beyefendi-0 hocam mikro makro yok mu ?
-
@flu hocam illaki olacaktır. Onların haricinde bakacağımız kısımdan bahsediyorum. Ayrıca tahmin ediyorum sadece. Ticaret Bakanlığında uluslararası iktisat sorularının hep sorulmuş olması gibi.
-
bende katılıyorum
-
kamu yönetimi 259. sırada başvurumuzu yaptım 85 puanla, hayırlısı olsun umarım iletişim başkanlığı sınavı ve kaymakamlık gibi 1-2 puan ile kaçırmam bu sınavı da