YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
-
@flu Hayır. Romanda kimi anlattığını soruyordu. Prof. Dr. Mustafa İnan, cevap.
-
Aziz Sancar'la ilgili soruyu hatırlayan var mı birden aklıma takıldı şimdi.. Bi cevap Dna ile ilgili mi olacaktı?
-
@ghamul1 hocam çay sorusunda ben de ilk başta hata olduğunu düşündüm ancak soruda kesin yanlıştır/doğrudur(şimdi hatırlayamadım) diyordu, benim oluşturduğum planda tekli günler kahve çiftli günlerde çay içiliyor muhtemelen herkes böyle yapmıştır,
bende c şıkkı 3.gün çay içilmesi ve e şıkkı 7.gün çay içilmesi şeklindeydi benim mantığıma göre ikisinin de yanlış olması gerekiyor ama koşullarda son gün kahve içilmesi vardı ve son gün olan 7. gün çay içmek kesinlikle yanlış olacağı için e yi işaretledim. Ama tabi böylelikle art arda aynı içeceğin içilemeyeceği koşulunu ihlal ettim. -
@cannboi vallah o soruda dediğim gibi hocam, önce yaptım aaa basitmiş gibi geldi sonra o soruda bi kaldım. Tekrar baştan yaptım ve o soruda yine kaldım. Bilmiyorum bana kalırsa o soru serisinde o soru hatalıydı. Ama tabi benim de yanlışım olabilir. Keşke tam olarak soruyu ve bilgileri hatırlasak..
-
Nasıl netler aşağı yukarı? 75- 80'i gören var mı?
-
Tablolu bi soru vardı onun cevabı neydi ?
-
@flu önceki yıllarda ön eleme kaç puanla kapattı tabana kadar iniyor mu ? Bilen var mı acaba
-
@flu 2019 da 62,5 ile testi gecip yazılı değerlendirmesine hak kazanan olmuş
-
@jumong-0 hatta 60 ile bile var
-
@jumong-0 yine öyle olur o zaman muhtemelen
-
@jumong-0 o dönem 30 kişi alınacaktı. O yüzden öyle kapattı. O dönem 600 kişinin yazılısı değerlendirilecekti. Bu sefer 200.
-
@ghamul1 30 kişi aldıysa 60ları görmesi normal tabi
-
Yazılı soruları da güzeldi baya, her alandan alternatif vardı. Yurt dışında yaşayanların güncel sorunları sorusu, öğrenci sorusu rahatlıkla yapılabiliyordu.
-
@flu kesinlikle hocam. Bu sınavda 70 altı beklemiyorum. Ama tabi hiç belli olmaz.
-
@ghamul1 hocam sen önceki sınava da girdin sanırım, ona göre kolay mıydı bu?
-
@tkt bana göre geçen sınavlar bugünkünün yanında çerez gibiydi.. Tabi herkesin hakim olduğu ve ilgi duyduğu alanlar farklıdır.
-
@ghamul1 Ve Ytb'nin kendine has soru şekli var. Neyi soracağı belli değil. Herşey çıkabiliyor. Mesela klasik sınav soruları da çok çeşitliydi. Dijital diplomasi veya iklim değişikliği gibi alanların aslında kurumla aşırı bi bağlantısı yok. Geçen sınavlarda da Suriye veya Libya politikaları sorulmuştu. Bence kurum daha çok kendi alanına yoğunlaşmalı soru sorarken. Dışişleri sınavı değil neticede
-
@ghamul1 ben açıkçası bekliyorum 60ı görmez belki ama 65-70 arasına düşebilir
-
@flu olabilir hocam ama dediğim gibi 200 kişiyi iyi düşünmek lazım. 600 ile 200 arasında fark olur. Ve girenlerin çoğu için nasıl geçti bilemeyiz. Kimisi başka alanlardan öylesine denemek için giriyor.
-
eleme sınavı önceki senelerde ne kadar süre içinde açıklanmış