2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
-
Bilinen, duyulan en yüksek net kaç acaba bilgisi veya duyumu olan var mı?
-
Normalde puanin yukselmesi lazim cogunlugun yanlis yaptigi sorular oldugu zaman ....ama bu sinavda cogunluk o sorulari cvp anahtarindaki gibi yaptigi icin dusmesi daha olasi
-
Mali plan sorusunun iptal olacağını, sınavı kazanma potansiyeli olan çoğu aday da bu soruyu doğru yapacağının düşünüyorum. O yüzden puanı aşağı çekecektir.
-
@ceterissparibuss hocam meraktan soruyorum sakin yanlis anlamayin ddk sorusunda kanunla kurulur ifadesinde karanameyle kurulanlar olmasi sorunun yanlis olmasi anlamina gelmiyor mu dogruysa niye dogru gercekten merak ediyorum yanlis anlamayin
-
@herseye-rağmen tamamı kanunla kurulmuştur demiyor hocam öyle dese sorundu sanki. soruyu ösymnin iptal edeceğini düşünmüyorum o yüzden.
-
@herseye-rağmen Hocam benim nazarımda DDK sorusu OVM plan sorusundan daha kesin yanlış. Sınav anında kendi kendime dedim Kamu Gözetimi ve Nükleer DK yıllar önce KHK ile kuruldu. Kaldıki 2019'da Sigortacılık CBK ile kuruldu. Bu yüzden ben kanunla kurulur şıkkını işaretledim. Anayasada yer alırlar ifadesini de içime sinmeyerek kabul ettim. Belki RTÜK örnek teşkil ediyordur diye düşündüm. Soru ve cevaplardaki çoğul-tekil hususuna girmiyorum bile. Bakalım ne olacak.
-
Tamamı demesine gerek yok kanunla kurulur demek zaten tamamı demek anlamındadır bence ve soru kesinlikle hatalıdır benim kanaatimce
-
@ceterissparibuss hocam ordaki eksiklik tamami degilde kurulabilir ifadesiydi kurulur diye net ifade kullanmak veya cum kararnamesiyle kurulur ibaresini yok saymak anlamina geliyor neyse ne desek bos insallah hakkimizda hayirlisi
-
Ddk sorusunu ben doğru cevapladım ama o soru iptal edilmelidir. Şıklar aynı kalacaksa soru ancak şu şekilde sorulursa doğru kabul edilebilir.
Bir düzenleyici ve denetleyici kurumla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi kesin olarak yanlıştır?
A) kamu tüzel kişiliğini haizdir
B) 5018 sayılı kanuna ek 3 sayılı cetvelde yer alır
C) anayasada açık bir şekilde tanımlanmıştır
D) kanunla kurulmuştur
E) kararlarını kurul biçiminde alırDolayısıyla soru sakat bir soru.
-
Ahmet Deniz de bu saate kadar gelmediğine göre istisnai bir sürecin içerisinde olduğumuz tescilleniyor.
-
Celal hocanın da en son yaptığı paylaşımda belirttiği gibi sözel mantık soruları sınavın geneline etki ettiği için büyük bir sessizlik var. Bu sınavın müdavimleri bile 90 neti zor aştı. Tabiki yine yüksek yapanlar illaki vardır. 91 ile kapatsa kimse şaşırmaz, 90’ın altında kapatsa da kimse şaşırmaz. Üstüne bir de iptal olabilecek soru hususu eklenince iyice çarşı karışıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@ilhannn00 hocam elinizde mevcut ise son kez ulaştırılan puanların listesini paylaşır mısınız?
-
@ceterissparibuss, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
kamu 102,25
fatih 101,25
zeustraus 101
eskilerden biri 101
illidan 100
mustafa 100
kaimadam ty 98,75
emre06 97
yavuz111 97
alperen 96
hedef kymklık ty 95,25
hasan 94,5
... 94
ferdi ferdi 94
bitmediniz 94
ufuk çelik 94
muhammet terzioğlu 93,5
furkan 93,25
erkoc 93
canjackturko 93
tele bayrak 93
ahmet ay 92
hamza arat 92
abc şahin 92
kamur 92
gek06 91,5
ömer mantı 91
emir gökçe 91
gökhan 90,5
hasan kaplan 90,5
zeki 90,25
kaymakamhanım 90,25
erdal erdal 90,25
districtgovernor 90,25
selim öneç 90
s.dilek 90
herşeye rağmen 90
tarık emre 90
yunus emre 90
alperen yıldırım 90
onur şahin 90
?? 90
maliyeci kız 89,75
kamil dikici 89,5
mustafa kemal 89,5
kartal baba ty 89,5
çakıl_ ty 89,5
mümin 89,25
duran emmi ty 89
yağmur 89
büşra yavuz 89
. 89
? 89
....... 89
yusuf 89
ibrahim 89
can t 88,75
mülki ty 88,75
emre 88,25
Bitmediniz 2 88,25
. 88
sadık helvacıoğlu 88
sezgin 88
duran emmi 1 ty 88
hasan 87,75
abdullah yüceler 87,5
HY 87,5
kutalmış 87,25
is is 87
selçuk kaya 87
eyüp 87
idris göğebakan 87
bencan 87
ilhannn00 ty 86,75
merve yılgör 87,5
sonsuz 87,5
ksavdlibnık ty 86
sercan 86
captain ty 86
g 85,75
? 85,25
barış hk. 85
... arkadaş 85
herşeye rağmen 2 85
Kartalbaba 4 ty 84,5
mantiric 84
gül 84
Kartalbaba 3 ty 84NET ORT: 90,298
PUAN ORT: 75,2478 -
@raif-puder hocam bu belirsizlik cok kotuya herkesin sus pus olmasi cok sinir bozucu sinavdaki bariz yanlislari saymiyorum bile cok skldm bu durumdan zaten bu sessizlikten inceldigi yerden kopsun ....bu seneyi hic sevmedim sanki bir avuc insan kalmisiz gibi bu sessizlikte rekor taban cikarsa en cok sinirimi bozan da o olcak bakalim...
-
Sevgili arkadaşlar merhaba,
2024 kaymakamlık sınavına hazırlanmaya başlamayı düşünüyorum. Kaynak, kurs ve çalışma planı tavsiyelerinizi büyük bir hevesle bekliyorum. Yardımcı olabilir misiniz? -
@herseye-rağmen geçen sene burda yapılan puan toplanmasındaki sıralamamın 4-5 katı bir sıralama geldi gerçekte. Demek dışarda olan veya görüp yazdırmayan o kadar kat var demiştim. Bu sene o katı 6’ya çıkardım. Ama eklemek istediğim birkaç şey var. Geçen sene yakın eğitimin online denemelerinde 90 net yapıyordum ona rağmen 20-30 sıralama oluyordu biraz anlamıştım ortalamanın yüksek olacağını. Bu seneki denemelerde 308 sıralama 67’lere denk geliyordu yakın eğitimde. Sadece bir kurum üzerinden çıkarım yapmak elbette doğru değil. Diğer bir husus bu seneki alan ve düz kpss’de ilginçlikler var. Genel olarak hep düşük seviyelerde kapatıyor. Bunu ben katılımların düşük olmasına bağlıyorum. Birde kaymakamlık özelinde kemik kadro artık ya atandı ya yaş doldurdu ya da bıraktı. Sözün özü düşük kapatacağı beklentisine sahibim. Ama dışarıda artık sessiz bir yığın vardır 94le kapatır vallahi şaşırmam. Hayırlısı olsun inşallah.
-
@raif-puder bu yıl sınav farklı illerde yapıldığı için katılım daha yüksekti. Kemik kadro denilen kesim de azımsanmayacak kadar sınava hazırlandı ve girdi. Sınava yeni hazırlanan ama iyi hazırlanan bir kesim de vardı halihazırda. Alım sayısı da nazaran düşük olduğu için 91-92 gibi bekliyorum ben tabanı
-
@BernardKissenger 30 bine yakın insan girdiğinde mülakat için gerekli sayıya ulaşılmadı. Pandemi de daha fazla ilde yapıldı 72 gibi bir puanla kapattı. Ben görece fazla zaman harcadım bu mecrada. Kemik dediğiniz kadro neredeyse kalmadı. Yeni gelenler sisteme ayak uyduramadı. Size katıldığım tek nokta alım sayısı düşüklüğü belki o bir derece puan arttırır ancak sözel mantığın dezavantaj etkisi hukuk kolaylığını da bastıracak. 108. dönemde nerdeyse tüm arkadaşlarla beraber hukukta 54’te 52 yaptık. Sayıştay ve ayyöş sorusu farklıydı onlar gitmişti. Bu seneki hukuk o hukuk kadar kolay değildi. Öyle içtihat vs saçma salak soru olsun diye soru yoktu. Belki 25 soru 82 ay’sinden gelmişti. Denge terazisi çok hassas bu sene. Biliçli olarak her şey başta konuşulmuş ayarlanmış diye düşünüyorum. Yani sayı 77 olsun ama sınav da şöyle böyle olsun denmiş. Bu sınava 1 milyon kişi girse ciddi hazırlananı 1000-1100dür hep böyle oldu. Verilen emeklerin karşılığının alınmasını temenni ederim.
-
Ben 90 netin üstüne çıkacağını düşünmüyorum bu konudaki tek güvencem de sınav öncesi ve sonrasında garip bir sessizliğin hakim olması. Her sınav dönemi sessiz sedasız sınava girip hiç bir mecrada olmayan çok sayıda aday olmuştur bu sınavda da vardır. Kendi arkadaşlarımızda da şahit oluyoruz. Bu sınav herkes mi böyle oldu eğer öyleyse yüksek kapatır ama bence bu sessizlik başka ve neden bilmiyorum çok huzursuz edici.
-
Eskiden adaylar tam olarak kaç puan alacaklarını bilmiyorlardı. Cevapların yüzde 10'u açıklanıyordu. Çeşitli gruplarda yapılan soru çözümleri sonucu hesaplanan şaibeli puanlardan öte bir veri elde olmadığı için herkes meydanlardaydı. Misalen sınavdan 67-68 alan aday sonuçlar açıklanana kadar buralardaydı. Artık hemen herkes bir kaç puan aşağı veya yukarı kaç puan alacağını biliyor. 20 bin kişi sınava girdiyse ve bunun 19 bini 70 puan altı aldıysa kenara çekildiler. Hatta 72-73 altına inme ihtimali pek mümkün olmadığı için sonuçları heyecanla bekleyen tayfa bu puanın üzerinde puan alabilecek belki 500-600 kadar kişi. Dolayısıyla bir sessizlik olduğunu düşünmüyorum. Eskisi gibi bir belirsizlik yok aslında. Bu sessizlik bence belirsizlikten değil belirlilikten.