Bu sene şu sınava girdiğime pişman oldum açıkçası. Yani girdik puan belli bekleyelim görelim diyoruz ama görüyorum ki bazı şeyler ölümüne manipüle ediliyor. Kimin dediği çıkarsa çıksın ama çelişkili yorumlardan bıktık. Biri düşük 73 der. 73 ne zaman düşük oldu? Biri çıkar perşembe bir şey der pazar başka bir şey. Kimseyi linç filan etmiyorum. Bilgi verende vermeyende sağolsun. Şu da garip, duyum alanların üye olmayıp dışardan forumu takip etmesi. Demekki duyum duyumdan yüksektir. Yaklaştıkça anlamsızlaştı. Saçma sapan bir yıl.
raif puder tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
RE: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
@balamir burda ve tüm sitelerde, forumlarda sorular paylaşılır, paylaşılmıştır. Bir mecburiyetiniz yok elbette. Doğru değil demeniz yanlış. Hakkınızda hayırlısı olsun.
-
RE: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
@BernardKissenger 30 bine yakın insan girdiğinde mülakat için gerekli sayıya ulaşılmadı. Pandemi de daha fazla ilde yapıldı 72 gibi bir puanla kapattı. Ben görece fazla zaman harcadım bu mecrada. Kemik dediğiniz kadro neredeyse kalmadı. Yeni gelenler sisteme ayak uyduramadı. Size katıldığım tek nokta alım sayısı düşüklüğü belki o bir derece puan arttırır ancak sözel mantığın dezavantaj etkisi hukuk kolaylığını da bastıracak. 108. dönemde nerdeyse tüm arkadaşlarla beraber hukukta 54’te 52 yaptık. Sayıştay ve ayyöş sorusu farklıydı onlar gitmişti. Bu seneki hukuk o hukuk kadar kolay değildi. Öyle içtihat vs saçma salak soru olsun diye soru yoktu. Belki 25 soru 82 ay’sinden gelmişti. Denge terazisi çok hassas bu sene. Biliçli olarak her şey başta konuşulmuş ayarlanmış diye düşünüyorum. Yani sayı 77 olsun ama sınav da şöyle böyle olsun denmiş. Bu sınava 1 milyon kişi girse ciddi hazırlananı 1000-1100dür hep böyle oldu. Verilen emeklerin karşılığının alınmasını temenni ederim.
-
@murad00 doğru anladınız hocam. Bakan Bey de bakanlıktaydı. Ara ara böldüler mülakatı toplantı vs için. 3-4 kere ara verildi. Ve uzun aralar. Geç olsun güç olmasın diye sabrettik biz de.
-
@besplatno hocam google’de “kaymakamlık mülakat soruları” diyr aratınca alonot diye bir sayfada derlenmiş sorular var. Ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama söyleyeyim dedim.
-
Merhaba arkadaşlar, ben de bugün girdim. Uzun bir gün oldu saat 22’yi geçti mülakat İçin. Güzel arkadaşlarla tanıştık. Allah hepsinin, hepimizin yolunu açık etsin. Dmk var 3091 var 4483 var belediye var. Size bir tek şey söyleyeceğim; soru nerden gelir diye kestirme yapmaktansa fırsat ve zamanınız varsa genel bakın ama detayda boğulmayın. Her konuda konuşturma yapıyorlar. 29 ekim çocuk oyuncağı kalır yanlarında. O yüzden siz sadece çok takılmadan genel çerçevede konuşmaya çalışın. Onlar sizin bu konuyu biliyor mu”ya bakmıyor duruş ve ifade tarzınıza bakıyor konuşmalar. Başarılar diliyorum herkese.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@raskolnikov1 bu eğer sadece bir tahminse, endişelenmeye gerek yok. Çok konuştuk, değerlendirdik hem sınavı hem de kendimizi. Yok eğer bu bir sızdırılmış bilgi ise o zaman sıkıntı. Kim ne derse desin her iki durumda da yaptıkları çok çirkin hocam. Bundan sonra baraj 82 olur.
raif puder tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2023 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
Linke giriliyor. 19-08 mülakat tarihleri yazıyor sadece. Sabah farklı bir ifade vardı.
-
RE: 2023 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
@109-dönem mülakat bilgi sistemine nerden ulaşabiliriz hocam?
-
Hepimize herkese geçmiş olsun. Yazılıyı geçenleri kutlarım. Benim 4. kez nasip oldu binlerce kez şükürler olsun. Bu yolda her şeyi gördüm, biliyorum neyin nasıl olduğunu ya da olmadığını. Yine de dualarınızı bekliyorum. Mülakata girecek olanlara başarılar dilerim. Tekrar hazırlanacak olanlara da kolaylıklar diliyorum.
-
Az önce yapılan bir duyuru ile gelir idaresi başkanlığı daha önceden iptal ettiği 2 soruya ilave olarak 3 soruyu daha iptal etti. Toplam iptal sayısı 5 oldu. Güzel memleketim.
-
@Calebekubann hocam zaten 90-95 gibi geniş bir aralık çok akla uygun bir tahmin şekli değil. Genel kabullerini neye dayandırıyorlar hocam paylaşır mısınız?
-
@BernardKissenger 30 bine yakın insan girdiğinde mülakat için gerekli sayıya ulaşılmadı. Pandemi de daha fazla ilde yapıldı 72 gibi bir puanla kapattı. Ben görece fazla zaman harcadım bu mecrada. Kemik dediğiniz kadro neredeyse kalmadı. Yeni gelenler sisteme ayak uyduramadı. Size katıldığım tek nokta alım sayısı düşüklüğü belki o bir derece puan arttırır ancak sözel mantığın dezavantaj etkisi hukuk kolaylığını da bastıracak. 108. dönemde nerdeyse tüm arkadaşlarla beraber hukukta 54’te 52 yaptık. Sayıştay ve ayyöş sorusu farklıydı onlar gitmişti. Bu seneki hukuk o hukuk kadar kolay değildi. Öyle içtihat vs saçma salak soru olsun diye soru yoktu. Belki 25 soru 82 ay’sinden gelmişti. Denge terazisi çok hassas bu sene. Biliçli olarak her şey başta konuşulmuş ayarlanmış diye düşünüyorum. Yani sayı 77 olsun ama sınav da şöyle böyle olsun denmiş. Bu sınava 1 milyon kişi girse ciddi hazırlananı 1000-1100dür hep böyle oldu. Verilen emeklerin karşılığının alınmasını temenni ederim.
-
@herseye-rağmen geçen sene burda yapılan puan toplanmasındaki sıralamamın 4-5 katı bir sıralama geldi gerçekte. Demek dışarda olan veya görüp yazdırmayan o kadar kat var demiştim. Bu sene o katı 6’ya çıkardım. Ama eklemek istediğim birkaç şey var. Geçen sene yakın eğitimin online denemelerinde 90 net yapıyordum ona rağmen 20-30 sıralama oluyordu biraz anlamıştım ortalamanın yüksek olacağını. Bu seneki denemelerde 308 sıralama 67’lere denk geliyordu yakın eğitimde. Sadece bir kurum üzerinden çıkarım yapmak elbette doğru değil. Diğer bir husus bu seneki alan ve düz kpss’de ilginçlikler var. Genel olarak hep düşük seviyelerde kapatıyor. Bunu ben katılımların düşük olmasına bağlıyorum. Birde kaymakamlık özelinde kemik kadro artık ya atandı ya yaş doldurdu ya da bıraktı. Sözün özü düşük kapatacağı beklentisine sahibim. Ama dışarıda artık sessiz bir yığın vardır 94le kapatır vallahi şaşırmam. Hayırlısı olsun inşallah.
-
@ilhannn00 hocam elinizde mevcut ise son kez ulaştırılan puanların listesini paylaşır mısınız?
-
@herseye-rağmen Hocam benim nazarımda DDK sorusu OVM plan sorusundan daha kesin yanlış. Sınav anında kendi kendime dedim Kamu Gözetimi ve Nükleer DK yıllar önce KHK ile kuruldu. Kaldıki 2019'da Sigortacılık CBK ile kuruldu. Bu yüzden ben kanunla kurulur şıkkını işaretledim. Anayasada yer alırlar ifadesini de içime sinmeyerek kabul ettim. Belki RTÜK örnek teşkil ediyordur diye düşündüm. Soru ve cevaplardaki çoğul-tekil hususuna girmiyorum bile. Bakalım ne olacak.
-
Bilinen, duyulan en yüksek net kaç acaba bilgisi veya duyumu olan var mı?