Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
@Cevdet-Soydan geçen ilkbaharda Vakıfbank'ta müfettişlik sınavı vardı. Orada mülakattakileri mi uzman kontrolör yaptılar ?
-
475 uzman yardımcısının en az yarısı istanbuldur,
-
@asdasd yalanım olmasın orasını tam bilmiyorum kardeşim ama 25 kişilik alımdı 100 kişi çağırdılar en kötümüzün referansı ekonomi bakanıydı beni almadılar iç kontrolör olurmusun dediler oldum dedi şuan gayet mutlu şahsen ben madem liyakata bakılacak daha sonucumu öğrenemedim ama müfettiilik 72 ile kapatmış o net onu gördük artık 65 70 arası alan müfettiş ben 70 alsam bile gelip benim yerime girerse gıkım çıkmaz hakkımda helal olsun derim. Böyle kaydırmalar ve esnetmeler kurumda olabiliyor halkbankta var mı işte onu bilmiyorum.
-
@Yoluzunyol hem 60 barajini gectim hemde derslerle ilgili %50 baraji. kontrolor alinan sehirlerde uzmanlikta yazmadiklari halde one gecenler olmus ve 0.8 fark ile mulakata kalamadigimi gordum. Benimki de bi umut iste acaba yeni sonuclarla mulakata kalir miyim diye. Ama iste burda herkesin sinav sartlariyla ilgili o zaman soyle yapsalardi diye yazdiklarini okuyunca uzuldum dogrusu, bu kadar bariz bi sekilde hak yeniyor ve kimse bunu gormuyor diye.
-
@Cevdet-Soydan ekonomi Bakanı teknik olarak referans olamaz; torpildir o referans olsa duramazdi.
-
@Yoluzunyol ne demek istediğimi anladın sonuç olarak demi kardeşim; o zaman sıkıntı yok
-
Arkadaş 1400 kişiyi tek tek arasın diyosunuz gerçekten inanılmaz. Bir de çağrı merkezinde o kadar kişi var diyorsunuz. Yani bankayı nasıl bir şey hayal ediyorsunuz bilmiyorum da bakkal değil yani bu. Herkesin görev tanımları bellidir. Çağrı merkezindeki kişiyi aday aramak için nasıl görevlendireceklermiş onu da düşündünüz mü acaba?
Ayrıca geçen seneki vakıf müfettişliği kazananlardan biriyim. 35 kişi aldılar teftişe. 130 kişi mülakatlara katılmıştık. Bir sürü arkadaşım var torpili olmayan. Hatta neredeyse herkes torpilsizdi diyebilirim. Sınav zordu ve bu sınavı geçen herkesin belli bir seviyenin üstünde olduğunu gördük zaten.
O sınavda il tercih etmedik. O sınavda uzman yardımcılığı da açılmadı. Vakıf bu şekilde yapmayı tercih ediyor sınavlarını. Ve mülakatta elenenleri uzmanlık ve kontrolörlüğe atadılar. Hatta hala açık kalınca aşağıya doğru sınavı kazanamayanları davet ettiler.
Ama halk bankası daha farklı yapıyor. Sınavda il tercih edildi. Pozisyon tercih edildi. Yani istanbulun 50 puana düşürülmesi istanbulu tercih etmeyenler için hiç bir şey ifade etmiyor. İndirilmeseydi de mülakata kalamayacaklardı. Burada haksızlık görmüyorum.
Tercih edilmeyen yerlere atama yapılmasını ve boş olmamasına rağmen boş gözükmemesini de düzelteceklerini umuyorum.
-
Bu ileti silindi! -
Şuan işbnksısınavını bkliorum burda bi arkds sabah bakanlardan kazanamamış ilginç bir nokta var ki yirmi boşum vardı ilk oturum ingilzcede sonucumda hiçboş gozükmüyordu dedi
-
Arkadaşlar şimdi benim ilk tercihim Düzce uzman yardımcılığı idi. Ben 57 almışım 59la kapattı. Ikinci tercih de mecburen iç kontrolörlük olabiliyordu. Ben de Istanbul iç kontrolörlük yazdım. Ama Istanbul uzman yardımcılığına hak kazandım. Şimdi bu da mı yanlışlık oldu sayfa düzenlenince benim kazanamama ihtimalim mi var
-
@kalben1903 bence degişiklik olmayacak ist uzman kadrosunu doldurmak için oraya kaydırmıslar sizi bende de aynı durum var konya iç kont yazdım konya uzman geldi
-
@kalben1903 Düzce Uzm. yardımcılığı ve İstanbul iç kontrolürlük için Almış olduğun 57 puan yetmediği takdirde, İstanbul 50 ile kapatsa bile ne yazık ki Kontenjan dışı kalacaksınız
-
@yaocan kardeş sen bu mantıkla gerçekten nasıl teftişi kazandın anlamadım? 1400 kişiyi mi arasın demişim? Hak eden zaten kazanır kardeşim bunu anlamak çok zor değil makale yazmak istemedim şurda mecbur ettin.
İstanbula 475 uzmanın 275 ini alsınlar hadi bak en uçuk rakam bu kardeşim 265*3=825 eder demi mülakata çağırılacak kişi sayısı ; bunundan 600 e yakını 60 barajını geçsin, 225 kişisi de geçemesin diyelim ki(bunlar uçuk rakamlar).Sen bu 225 kişiyi önce bi yedek yazarsın sistemine kendini garanti altına almak için, sonra da bu 225 kişiyi ilanında adamım gözüne sokarcasına koyu puntolu yazdığın 60 puanını geçen kişileri ararsın veya öncelikle onlara hak tanırsın aramanada gerek yok(senin o hayal dediğin çağrı merkezini ben bizzat gördüm öğrenciyken de çalışmak için başvurdum ne iş yaptıklarını da ordakilere bir sor derim ayrıca) baktın adam yok kardeşim ben gelmiycem istanbul pahalı uzak yaşanılmaz derse öyle mi tamam o zaman yedeklerden puan sıralamasına göre çağırayım dersin olur biter,kimse mağdur olmaz olacaksada başarısı düşük olan olsun.İlanın içeriğini ne hakla 1 gün içerisinde değiştiriyorsun ; ilanı iyi okuyun kurumun hakkını saklı tuttuğu birkaç konu elbette var ama baraj konusu oldukca net.
Burda yalan söyleme ya da yanlış yönlendirme çabası değilim vakıfbank konusunda da torpil mevzuna gelince arkadaşın yalancısıyım yaşamadım senin dediğin şekilde de olabilir bilmiyorum.
-
Ya ben hala bakamiyorum dün öğlenden beri giriyorum normal mi.bu
-
Ha bu arada, daha doğru dürüst sınav sonucunu açıklamayı beceremeyen bir kuruma bu görevi veren, keşke bakkal demişsin ya; bakkala verseydi de ilkokulda girdiğimiz optik okuyucunun cevap kısmı yanık olan kontrol yöntemiyle öğretmenlerimizin tek tek kontrol ettiği gibi kontrol ettirselerdi bu kadar rezil duruma düşmezlerdi belki.
-
60'ın altında olupta mülakata çağırılan arkadaşlar barajın düşürülmesini savunuyor.
şöyle bir durum var bankanın sınav ilanı bir icaptır. biz de 70tl yatırıp belirtilen şartları kabul edip bu sınava girdik.bu baraj sistemini değiştiremezsin! ya 60 üstü alıp açıkta kalanlardan kaydırma yapılması gerekir ya da sadece barajı geçenler arasından gerekli sayıyı tamamlamaları. 27 ilin 50si 60'ın altında kapatıyor. bakın bu bi skandaldır. izmir tercih eden bir aday istanbul tercih edenden 45 soru fazla yapıp açıkta kalabiliyor. nerde kaldı liyakat?
guy ve öss ile kıyaslayanlar var birde. guyda alım yapılacak kişi sayısı belli. üniversite sınavında ise tercihin sebebiyle açıkta kalabilirsin. ancak ösym asla barajı geçemeyen birini kontenjan boş kaldığı için oraya veremez. ek yerleştirme yapar yine de dolmazsa boş kalır o kontenjan.
-
Bakıyorum da burası tam beyaz futbola dönmüş. Gereksiz tartışmalar... Birbirinizi germeyin arkadaşlar. İster şanssızlık deyin ister adaletsizlik deyin ama sonucu sizin atışmalarınız belirlemeyecek. Bazı arkadaşlar bu puanla mülakata kalamazken benden şu kadar düşük puanlı birisi başka bir şehirde mülakata kalmış diyor yapmayın arkadaşlar. Kpss'de puanlar açıklandıktan sonra tercih yapmamıza rağmen birisi 85 puanla açıkta kalabilirken başka birisi 72 puanla bir yerlere girebiliyor. Yahu onu da geçtim, 4 senelik üniversite mezunu adam 80 puanla işsiz kalırken, 2 senelik önlisans okumuş birisi 65-70 puanla bizim özel sektörde göbek atarak kabul edeceğimiz bir maaşla devlette işe başlıyor. İster adalet, ister şanssızlık ne derseniz deyin ama bizim elimizde olan bir şey yok. Keza ingilizce puanı kötü olan arkadaşlar da haksızlık var demiş. Alandan iyi almış ingilizceden kötü almış bir arkadaş; alan önemli ingilizce sonradan kazanılabilecek bir yeti demiş. Yıllardır ingilizce birikimi yapan adama saygısızlıktır bu. İngilizcesi iyi olan bir arkadaşın da alandan 50 barajını geçemediğini varsayalım. Ne var bunda işe girdikten sonra işine yarayan bilgileri çok kolay bir şekilde öğrenebilir o zaman.
Bakın arkadaşlar 29 yaşına geldim ve hala işsizim. Ticarete girdim, dolandırıldım. 50.000₺'ye yakın borcum var ama sizin kadar umutsuz değilim biliyor musunuz? Hayata umutla bakın arkadaşlar. Bir sınav yüzlerce kişinin umutlarını yıkmamalı. Stres bile yaşatmamalı. Böyle bir ülkede yaşadığımız doğru ama asıl kendi beyninizle, kendi benliğinizle yaşamayı öğrenmelisiniz. Tekrar söylüyorum; "Elinizde olmayan şeyler için ne kendinizi ne de karşınızdakini üzün".
Kendinize iyi bakın dostlar. Umuyorum ki iyi kalpli insanlar istediklerini elde eder.
Sağlıcakla Kalın.
-
@Cevdet-Soydan ben de o sınava girmiştim de barajı 5-6 İngilizce ile kaçırdım. Demek mülakata kalsam uzman yardımcısı falan olacakmışım yazık oldu
-
@Cevdet-Soydan yaptığın hesapta sayılar baya uçmuş kardesim şöyle söyliyim en son ki halkbank sınavında İstanbul 130 kişi almış hadi bu sene de aynı sayı diyelim mülakata çağırılacak kişi de 4 katı diyelim eder sana 520 kişi. Benim anlamadığım sadece İstanbulda bile binlerce kişi bu sınava girdiği halde nasıl 60 barajını geçen 520 kişi çıkmaz ya onu da geçtim baraj 520 kişi için nasıl 52 ye kadar düşer
-
öncelikle ben 72 yaptım ve tercihim İstanbul iç kontrol. Dolayısıyla bu baraj mevzusu beni hiç etkilemiyor. yani 60'ın altında olanlar savunuyor demek gereksiz. hatta tam aksine yanlış il tercih edenlerin bir itirazı söz konusu.
öncelikle diyorsunuz ki kalın puntolarla koyu olarak baraj yazmış sonra değiştiremez. bu skandal diyorsunuz. ancak talep ettiğiniz şeyler de şöyle bir yandan: yedek olsun, iller bazında kaydırma yapılsın, insanlara ikinci bir il tercihi hakkı verilsin.
şimdi siz kendi savunduğunuz şeyle çelişmiş olmuyor musunuz? sizin dediğinizi yapacak olsa bırak sınav kuralını değiştirmeyi, bildiğiniz komple sınavı değiştirmiş olacak.
sırf İstanbul düşük kapatacak diye istememesine rağmen İstanbul yazanlar ne olacak? aptal mı bu insanlar. mis gibi yazardı İzmir. hem aynı maaşı alırdı hem de rahat yaşardı. ama işini garantiye almak için İstanbul yazdı. şimdi herkes tercihinin sonucuna katlansın bence.