Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
@ncbb Nabız yoklamak için buradayım tabii ki, herkes gibi. Olayın magazin tarafını görmekten sıkıldığım için yazdım. Boş lakırdıdan başka bir şey yok.
@iktisatzede İngilizceden kastım bu sınavla kısıtlı değil. Oturup deliler gibi maliyeden iktisattan isimleri, kuramları ezberleyenlere uyuz oluyorum çünkü adam bir kere dahi yahu bu Paretonun olayı neymiş diye kafa yormadan, sadece ezberle sınava hazırlanıp enteresan şekilde başarılı oluyorlar. Ülke düzeninden kaynaklı diyelim evet. Bunu yapamayacakları tek yer İngilizce. Eskiden onda da ezberliyorlardı da şimdi o iş biraz değişti. Hangi konudaki yorumları okusak ya İngilizce barajından gam vuruyorlar ya da sınavdaki İngilizce sorularından. Demem o ki bu İngilizce olayına takılan arkadaşları ezberci ve boş insanlar olarak görüyorum. Kim alınmak istiyorsa alınabilir.
-
@qq12 hangi üniversiteyi bitirdin
-
@ncbb Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@qq12 hangi üniversiteyi bitirdin
Boyun kaç cm?
-
@qq12 ulke bazinda degerlendirme yapiyorsaniz ingilizce egitimimizin okullarda ne kadar saglikli oldugunuda tartmaniz gerek.En azindan dusuk gelirli devlet okullarinda...İngilizce bilmeyeni bos insan olarak itham etmek hic birimizin haddine dusmez.Bu sizin dolu insan anlayisinizla alakali.Bunada saygi duyarim.Ama ingilizceyi (sizin var sayacaginiz seviyede yada sekilde ) bilmeyen birisi olarak sahsim adina uslubunuzu fazla patavatsiz buluyorum.
-
@iktisatzede Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@qq12 ulke bazinda degerlendirme yapiyorsaniz ingilizce egitimimizin okullarda ne kadar saglikli oldugunuda tartmaniz gerek.En azindan dusuk gelirli devlet okullarinda...İngilizce bilmeyeni bos insan olarak itham etmek hic birimizin haddine dusmez.Bu sizin dolu insan anlayisinizla alakali.Bunada saygi duyarim.Ama ingilizceyi (sizin var sayacaginiz seviyede yada sekilde ) bilmeyen birisi olarak sahsim adina uslubunuzu fazla patavatsiz buluyorum.
Yıllarca öyle ya da böyle İngilizceyi öğreniyoruz (!). Öğrenmesek de maruz kalıyoruz. Bu sebeple sınav zorluk düzeylerinin yerinde olduğunu düşünüyorum. Kimin boş ya da dolu olduğuna karar vermek benim haddime değil, ben sadece fikrimi söylüyorum. Bütün olay bişeyleri ezberleyip bir sınava girip kazanmaksa ben kazanmak istemiyorum. Dünyayı takip edebilen, gören, okuyan, konuşabilen, iletişim halindeki birinin de maliyeden 30-40 ismi ezberlemiş insandan daha kültürlü ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu durum senin beni patavatsız ve ukala olarak görmeni sağlıyorsa bu benim problemim değil, senin yetersizliğindendir. Saygılar.
-
@qq12 Hocam yaptığınız değerlendirmeye sonuna kadar katılıyorum. Birçok arkadaşım KPSS bilgilerinin gereksizliği yüzünden sınava hazırlanmakta zorluk çekiyor ve bu nedenle de devlet kadroları iyi okullardan mezun olanların yerine ortalama okullardan mezun olanlarla dolu. Malesef ki bu durumun başka bir çözümü yok, ezberini yapan sınavı kazanıyor. Buradaki arkadaşların yakındığı nokta ise banka uzman yardımcılığının İngilizce bilmeyi gerektiren bir pozisyon olmadığı halde neden böylesine saçma bir baraj konulduğu.
Sınavların azizliğine uğramadan umuyorum ki herkes kendi donanımına göre güzel yerlerde istihdam edilir. -
@qq12 ilginç olan ne biliyor musun
İlk yazarken boş, saçma sapan yorum yazıyorlar falan diyerek ve en boş yazan konuma gelmek
Bilmem anlata bildim mi bay ukala -
@qq12 keşke dediğiniz gibi sadece maliyeden 30-40 isim ile bu işler olsaydı fakat benim hayatımdan tam 1 yıl aldı ve o 1 yılda çok şeyde götürdü benden. Ayrıca KPSS A grubundan 85'den yukarı alan biri sizin hayatınız boyunca takip ettiğiniz, gördüğünüz, duyduğunuz, konuştuğunuz dünya üzerinden girdiği sınavdan ilk 1000 gibi bir derece yapıyor. İngilizce konusuna gelirsek, kurumun bu iş için %25 ingilizce %50 alan bilgisi istemesinden hangisine önem verdiğini görmüş oluyoruz.
not:ingilizcebölümsporluyum -
@qq12 Naçizane tavsiyem arkadasimizin dedigi gibi sonuclarin aciklanacagi site belli ordan takip ederseniz vakit kaybetmezsiniz.Bizide yetersizligimizle baş başa birakin
-
@vanim Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@qq12 Hocam yaptığınız değerlendirmeye sonuna kadar katılıyorum. Birçok arkadaşım KPSS bilgilerinin gereksizliği yüzünden sınava hazırlanmakta zorluk çekiyor ve bu nedenle de devlet kadroları iyi okullardan mezun olanların yerine ortalama okullardan mezun olanlarla dolu. Malesef ki bu durumun başka bir çözümü yok, ezberini yapan sınavı kazanıyor. Buradaki arkadaşların yakındığı nokta ise banka uzman yardımcılığının İngilizce bilmeyi gerektiren bir pozisyon olmadığı halde neden böylesine saçma bir baraj konulduğu.
Sınavların azizliğine uğramadan umuyorum ki herkes kendi donanımına göre güzel yerlerde istihdam edilir.Kadroların İngilizce bilme şartını her daim tartışabiliriz tabii. Bu olay aslında "Çalışırken bizim ne işimize yarayacak?"'dan ziyade dünyaya ne kadar entegre olduğunla alakalı diye düşünüyorum.
@Marshallgil Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@qq12 keşke dediğiniz gibi sadece maliyeden 30-40 isim ile bu işler olsaydı fakat benim hayatımdan tam 1 yıl aldı ve o 1 yılda çok şeyde götürdü benden. Ayrıca KPSS A grubundan 85'den yukarı alan biri sizin hayatınız boyunca takip ettiğiniz, gördüğünüz, duyduğunuz, konuştuğunuz dünya üzerinden girdiği sınavdan ilk 1000 gibi bir derece yapıyor. İngilizce konusuna gelirsek, kurumun bu iş için %25 ingilizce %50 alan bilgisi istemesinden hangisine önem verdiğini görmüş oluyoruz.
not:ingilizcebölümsporluyumKimsenin verdiği emeğe lafım yok. Aynı kaderi paylaşıyoruz burada sonuçta. Tabii ki bu olay da sadece maliyeyle kısıtlı değil. Söylemeye çalıştığım şeyin özünü kavrayamamış olabilirsin. Benim de puanım bahsettiğin puanın üstünde ve hala bu sınavın bir saçmalık olduğunu düşünüyorum. Defalarca üstünden geçilerek sıkıştırılıp ne olduğu anlaşılmayan fotokopi notlardan dershane köşelerinde altı çizilerek defalarca okunup öğrenilen bilgilerin de işe yaramayacağını belirtiyorum.
@mirzanyarr Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@qq12 ilginç olan ne biliyor musun
İlk yazarken boş, saçma sapan yorum yazıyorlar falan diyerek ve en boş yazan konuma gelmek
Bilmem anlata bildim mi bay ukalaNoktalı virgüllü smiley yapayım da zeki görüneyim
@iktisatzede Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@qq12 Naçizane tavsiyem arkadasimizin dedigi gibi sonuclarin aciklanacagi site belli ordan takip ederseniz vakit kaybetmezsiniz.Bizide yetersizligimizle baş başa birakin
O kelimeyi sarfetmek istemezdim ancak fikirlerini beğenmediğin birini anında patavatsız ve ukala ilan edersen bunun karşılığında bir şeyleri de duymayı hak ediyorsun demektir Sana da bol şanslar arkadaşım.
-
@qq12 Yazdigim cumleler dusuncelerine karsi dusunduklerimdi.Ukala ve patavatsiz kelimesini uslubuna soyledigimi anlayamamana sasirmadim.Bende basarilar dilerim
-
Kpss tarihinin en şanssız senesi sanırım bize denk geldi.
Herkesin derdi kendine farklı tabii ama buradaki insanların çoğunun derdi iş iş iş.
Dolayısıyla boş beleş demek ne kadar hakkaniyetli bilemiyorum.
Zaten yeterince gergin ve bezginken bir de moralleri bu yönde bozmak hoş değil. -
Vayy ingiliz kraliyet ailesinden gelen kardaşım biz senin gibi küçükken topa ball diyemiyorduk.Biz topa bob diye dolanıyorduk.
-
@miltonfriedman güldürdün
-
@miltonfriedman Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
Vayy ingiliz kraliyet ailesinden gelen kardaşım biz senin gibi küçükken topa ball diyemiyorduk.Biz topa bob diye dolanıyorduk.
Güzel acitasyon ama Küçük Emrah'la birlikte modası 90'lar başında geçti.
-
Allahım şöyle adamları bize mesai arkadaşı olarak nasip etme.
-
Keşke herkes şuraya yazmak için harcadığı enerjiyi insan kaynaklarını yıldırmak için harcamada Hatice'ye değil neticeye varsak
-
@ncbb Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
Allahım şöyle adamları bize mesai arkadaşı olarak nasip etme.
Aynı dileklerimle. Okuduğum okulu sorup ordan yürüyecektin aklın sıra. İşe girince de mesai arkadaşlarının aldığı maaşı, evi, arabayı kıyaslayarak yaşayacaksın muhtemelen. Bilirim böylelerini. Mutluluklar diliyorum.
@mimiko Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
Keşke herkes şuraya yazmak için harcadığı enerjiyi insan kaynaklarını yıldırmak için harcamada Hatice'ye değil neticeye varsak
Haklısın arkadaşım amai şe yaramayacağını biliyoruz ne yazık ki.
-
Bu iş bana Avrupa Yakası'ndaki Dursun'u hatırlattı. En iyisi biraz gülelim dostlar, tabi sevmiyorsanız o ayrı
sınav tahmini yaparken biz 00:43:
https://www.youtube.com/watch?v=fOVQ5GPgZT8 -
@qq12 böyle düşüncelerin varsa ve çok büyük nitelikte bir insan isen sen niye bu sınava giriyorsun ki ? ben onu anlayamadım , buralar sana falan dar gelir .