SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
İradi ve kurallı politikalar olması gerekiyor.Aktif yani iradi politikalar zamana yayılan fedarlık oranı yüksek olan ülkeler için,pasif politikalar ise soğuk duş etkisi gösteren fedakarlık oranı düşük ülkeler için uygulanan politikalardır diye biliyorm
-
@89bürokrat Ben de sizinle ayni acidan yaklastim.
-
Bu soruda biraz anlam karmasikligi olmuş anladigim kadari ile. Normalde test usulü sınavlarda, ösym bu tip anlam karmaşası neden olan soruları iptal eder. Ama burada durum farklı.
Diğer sorularda sormak istenenler hep açıktı. Sadece bu soruda böyle bir ifade eksikliği var. Her ne kadar farklı cevap yazsam da, burada klasikler ile keynesyenleri kıyaslamamiz istediklerini düşünüyorum. Çok fazla derin düşünmemizi istediklerini sanmıyorum. -
@tuco-salamanco aslında sorun da orda zaten. herkesin yaptığı yorum doğru görünüyor. çünkü kimse yanlış birşey yazmamış. fakat herkes sınavda soruyu okuduğunda ilk aklında canlanan alandan konuya giriş yapmış. yani kimse derin düşünmemiş lakin bir görüş tam puan alacak diğerleri de artık okuyanın takdirine kalmış.
-
Soruda herkes doğrudan ya da dolaylı olarak keynes- klasik karşılaştırması yapmıştır. Aktif pasif derken insanın aklına başka bir ayrım zor gelir klasik sınavda. Otomatik stabilizatör ya da aktif maliye politikası açısından yaklaşsak bile yine çok yakın cümleler çıkar ortaya.
-
Ucu açık bir soruydu.İnş istenileni yazmışızdır.
-
Muhasebedeki kredi sorusunun faiz stopajini hocaya ve mali musavir yard abiye sordum kesinlikle ilk faiz ödemesinde kullanilmayacakti dediler butun borc bitince kullaniliyormus
-
Cevaplar geldikçe ortalık karışıyor önce 193-360 karmaşası şimdi hiç kullanılmayacak diyoruz Hadi bakalım
-
Mali musavirlik sinavlarinda cokca tuzak soru olarak kullaniliomus zaten
-
@Avexer umarım doğru bir bakış açısıdır:)
-
Banka kredesinin ilk sorusu borçta finansman gideri,alacakta gider tahakkuku 9000 tl idi yanılmıyorsam.
-
İkinci sorusunda da ödenecek vergi ve fonlar hesabı kullanılıyordu
-
Oran sorularında dönen varlık devir hızı 3,5
Fazileri karşılama oranı 7
Faaliyet karlılık oranı 0,06 çıkıyor(bunu yanlış yaptım) -
@Mehmetkosovalı SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI. içinde söyledi:
İkinci sorusunda da ödenecek vergi ve fonlar hesabı kullanılıyordu
Odenecek vergi fonlar hesabi ne alaka?kredinin faizinin stopajini biz ilk taksitte odemiyorduk nasil bu kadar emin soyluyorsun
-
Banka kredesinin ilk sorusu borçta finansman gideri,alacakta gider tahakkuku 9000 tl idi yanılmıyorsam.
Faiz orani %18 anapara 1mio ve 18 gun deil mi nasil 9000 cikiyo gider tahakkuku?
-
Tamam yazdığın gibi hesaplarsan 9000 çıkıyor.
-
arkadaslar tek tek saydım 19 gün olacak.9500 yapıyor.aldıgın günü saymassın diyen olursa birinde aldıgımız krediyi 30 gün sayıyoruz yani aldıgımız günüde katıyoruz.9500 finasman gideri 7600 gider tahakkuku 1900 ödn. verg.ve fon
-
@arthur-smithes SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI. içinde söyledi:
arkadaslar tek tek saydım 19 gün olacak.9500 yapıyor.aldıgın günü saymassın diyen olursa birinde aldıgımız krediyi 30 gün sayıyoruz yani aldıgımız günüde katıyoruz.9500 finasman gideri 7600 gider tahakkuku 1900 ödn. verg.ve fon
Nasil hesapliyorsunuz ant/1200 degilmi
-
@pigoucu hayır kasteddiğim 18 gün olayı.yani 19 gün olarak alacagız.günlük faiz 500 den 9500 yapar
-
Tamam yazdığın gibi hesaplarsan 9000 çıkıyor.
1000.00000,1818gun/1200 degilmi