SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
@pigoucu yok kesinlikle bir iddam yok.mantıgıma yatanı söylüyorum.sende hocana güveniyosan gül geç
-
Gün 18
Verdi ödenecek vergi -
@arthur-smithes mantigina gore yazdigini belirt o zaman kesin konusarak dogru yapanlarida uzmemis olursun.millette bi kaynaga dayanarak soyluyorsunuz sanip morali bozuluyo
-
Arkadaşlar tartışmalardan anladığım kadarıyla sınav yine standardında kapatacak test sınavı gibi olacak yüksek denilip olağan sınırında bitecek.
-
@89bürokrat mesele insanlarin kendi yanlislarini dogruymus gibi karsi tarafa kabul ettirince puan alacaklarini sanmasi...o ladar da emin konusuluyoki kaynaksiz dayanaksiz sanirsin herkes ilhan kilic,adam smith,keynes....
-
@pigoucu milletin yazdıklarıyla moraliniz bozuluyorsa forum siteleri pek sağlıklı değildir.yazdıklarımı istediğin gibi yorumlayabilirsin altında bişey arayabilirsin.ama bence gül geç
-
@arthur-smithes valla eleme sinavinda onu anladimki amac milletin moralini bozup yaziliya hazirlanmasini engellemek yanlis anlama sahsina soylemiyorum ortaya konusuyorum herkes fikrini yazsin ama ya kaynak gostersin bu kadar emin konusuyorsa yada en basindan kendi tahmini oldugunu emin olmadigini belirtsin
-
2.soruya verdiğim cevap
genel yönetim gideri 12400 borç
İnd kdv 8370 borç
Gelecek yıllara ait gider 43400
Kasa 64170 alacakB şıkkı ise
Gelecek aylara ait gider 37200 borç
Gelecek yılara ait gider 37200 alacak -
Arkadaşlar yanlış anlamayın daha önce iki kere sayıştaydan biri olarak şunu tecrübe ettim test ve klasik sınavda ösym standardı koruyor ayrıca soruların yarısı yoruma açıktı komisyonun ne olacağını bilemeyiz o yüzden hayırlısı olsun hepimiz için kalp kırmayalım gün gelir meslektaş olabiliriz çünkü.Saygılarımla.
-
Kardeş kimse yanlış veya doğruyu ispat etmeye çalışmıyor.Bu sınava girenlerin kapasiteside belli zaten.Kimse kırılmasın.İnş geçeriz sınavı.
-
@Mehmetkosovalı b sıkkında sıkıntı var.gelecek yıllara ait giderler 2 aylık kalıyordu.18 aylık sözleşme 4 aylık bu dönem.12 aylık dönem sonunda gelecek aylara atıyosun.2 aylık gelecek yıllarda kalıyor
-
Kalan önemli değil.Onu da diğer dönem sonunda gelecek aya atcaz ama o sorulmamıştı.
-
Muhasebeciler sayenizde ticaretçiler uçacak :))
-
@KNUT-Wicksell Şaka bi yana muhasebe yapılacak çan daha fazla olacaktır. Böylelikle seçimlik grupta adalet sağlanmış olacak olay diğer alanlarda kopacak artık
-
Sınavı bence maliyedeki 3. Ve 4. Sorular,iktisattaki aktif-pasif sorusu ve kompozisyon belirleyecek birde hukuktaki ibra sorusu çünkü bazıları ticaretteki ibrayı anlatmışlar.
-
@Mehmetkosovalı ben bu soruda sözleşmenin yapıldığı tarihte GYG kullanmadım.
Gelecek Aylara ait gider 12400
Gelecek yıllara ait gider 43400
ind KDV 8370
Kasa 64170 yaptım.
31.12 kaydında o gelecek aylara ait olan kısmı giderleştirdim. yani;
GYG 12400
Gelecek aylara ait gider 12400 bir bu kaydı yapıp bir de dediğiniz gibi kalan kısmı gelecek yıllardan gelecek aylara aktardım.Bir tartışma da bu ilk şıkka açabilirim çünkü 12400 ü ilk kayıtta GYG yazmak da gelecek ayların giderini sözleşme yapıldığı tarihte kayıtlamak oluyor bence.
-
http://www.muhasebedersleri.com/hesaplar/180-gelecek-aylara-ait-giderler.html referans olarak da şu örneği gösterebiliriz.
-
Günaydın saygıdeğer arkadaşlar.Hepimiz belirli seviyelerde insanlarız ki bu aşamalara kadar gelmişiz öyle değil mi?Kendi doğrumuzu karşı tarafa dikte etmekten vazgeçip daha ılımlı olsak güzel olmaz mı?İnsanlar yaptıkları doğru olsa bile şüphe eder hale geliyor ve motivasyonları düşüyor, henüz hiçbir şey belli değilken.Bu sınavda da nihayetinde 45 kişi mesleğe adım atabilecek ve geri kalanı başka sınavlarla yoluna devam edecek.Bu nedenle de oturup bu sınavı kafamıza takmak yerine çalışmaya devam etmeliyiz.Yoksa 1 ayı aşkın bir süre, kendimizi ve birbirimizi yer dururuz.Sizlerden ricam artık soruları yorumlamamanız ve birbirinizi kırmamanız.Rabb'im hepimizin yolunu açık eylesin.Hak yemeden, ekmeğimizi elimize almayı nasip etsin.
-
@fiscaldrag iyi dileklerinizin hepsine amin lakin burda amaç birbirimizi kırmak değil de yapılanları tartışmak. kimse doğrusunu dikte etmeye çalışmıyor aslında ama forumların bir amacı da doğru olduğunu sandığımız şeylerin yanlış olduğunu öğrenip başka sınavlarda aynı hatayı yapmamak. ben saygı çerçevesinde olduğu sürece yapılan soru tartışmalarını faydalı buluyorum. bu benim şahsi fikrim sizin ve diğer herkesin fikirlerine saygı duyuyorum.
-
@sdf Tabii ki doğruyu bulmak herkesin yararına fakat ben şahsen muhasebe tercih etmememe rağmen o kadar kargaşa gördüm ki sorular konusunda, üzüldüm açıkçası.Umarım hepimizin gönlünce olur.