SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
@Tsubasa gercekten hatirlamiyorum su an. Hatirlauan bir arkadas varsa yazsin. Benim hatirladiklarim sunlar
1 tuketici tercihleri varsayimlarini yazip aciklayin kisaca
2. Aktif pasif politikala savunucularin temel onerileri neler
3. Likidite tercihi teorisinde faiz para dolasim hizi arasindaki iliskiyi aciklayin.Not: bu arada tuketici tercihleri varsayimlarini cok guzel acikladim ve yazdim da arkadaslar 2 tanesini ismen karistirdim ya cok etkiler mi
-
64170 hayatim boyunca unutmayacağım tek rakam olarak hafizamda yerini aldi bölme yapamadigim için muhasebe sorusu kacirdim, @Harun-Resid bitane bulabilirsen banada ondan gönder baska türlü toplayamıyorum yoksa
-
10 dakika uğraştım 64170 için. İnsan kör oluyor sınavda ciddi ciddi oluyor yani. 3. Soru cacık etti beni. Haydi hayırlısı @T-R-Malthus
-
Ticaret hukuku ve muhasebe sorularını da paylaşabilir misiniz arkadaşlar?
-
35-35-30 puan dağılimliydi değil mi muhasebede?Tas yarilsa 55 ya vay arkadas,
Son soruda bilanço gelir tablosu hesapları karışık verilmiş,
faizleri karsilama orani
Donen varlik devir hizi
Faaliyet karlılığı orani vardiDiğerlerini hatırlayamıyorum
-
1.Ticari örf ve adetler ile teamüller hakimin yargışamasına esas olur mu? Gerekçeleriyle yazımız? Bu konuda tacirle tacir olmayan arasında fark varmıdır?
2. Ticari işletmenin devrine dahil placak unsurlara uc ornek veriniz. Dışarda brakmanın ölçüsü nedir. Devrin geçerli olabilmesi için gerekli işlemleri yazınız
3.Anonim şirketlerde yçnetim kurulunun iirketle iş yapma yasağı nedir ve bı yasağa aykırı davranışların sonuçları nedir?
4.Poliçede cironun türlerini yazınız ve bunların işlevlerini açıklayınız. -
Bu ileti silindi! -
Iktisat sorularini detyalica hatirlayan varmi eksik yazilmis. Tam yazarsaniz hayra gecer..
-
@garipbülbül ticaret zor degilmis cogu kisi muhasebe secmisti acaba muhasebe nasildi . Bir de kompozisyona ne soruldu hocam ?
-
"Global kriz sonrası dünyada ve türkiye de uygulanan para ve maliye politikalarini toplam talep toplam arz yaklaşımını dikkate alarak işsizlik, enflasyon, faiz gibi değişkenler üzerindeki etkisini kısa ve uzun vadede oluşturduhu etkileri tartışıniz "
Kompozisyon böyle biseydi
Muhasebe kolaydı ama herkes heralde saçma sapan hatalar yapmış, en azindan ben öyle yaptım. Hayırlısı
-
@burcu Evet ticaret kolaydı seçtiğime sevindim.
-
@garipbülbül iktisat sorularini da yazabilirmisiniz hocam
-
@alfaromero Yazıyorum 5 dakikaya.
-
1.Toplam hasılat fiyat esnekliği lişkisini şekil çizerek açıklaynız. Marjinal hasılat denklemini esneklik ve fiyat cinsinden yazınız.
2. Farksızlık eğrisi yaklaşımında tüketici tercihlerine ilişkin temel varsayımları yazınız.
3. Likitide tuzağı ve para talebinin faiz haddine duyarsız olduğu durumda maliye politikasının etkinliğini iki ayrı şekil çizerek açıklayınız.
4. Likidite tercihi teorisinde faiz haddi ile paranın dolanım hızı arasındaki ilişkiyi anlatınız. -
- İstikrarı sağlanmasında politikalar tartışılmaktadır. Aktif politika savunucuları ile pasif politika savunucularının temel savlarını yazınız.
-
Arkadaslar geçmiş olsun iyi bir dinlenmeyi hakettiniz. Soruları paylasanlar için de ayrıca Teşekkürler genel olarak yapılamayacak soru yok gibi duruyor. Biride muhasebeyi paylaşır ise tamamını görmüş oluruz.
-
Muhasebe dışındakilerde kafam rahat. Muhasebe eler beni öyle görünüyor. Durmak Yok sırada hakimlik var.
-
Sınav beklediğinizin dışında çok zor değildi sanırım, hepinize geçmiş olsun, muhasebe yerine ticaret hukuku seçenler bu sene daha şanslı gibi geldi soruların zorluğu açısından. Yorumlardan anladığım kadarıyla.
-
arkadaşlar malum sınav tüm oturumların puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanıyor. fakat standart sapma olması durumu lehimize çeviriyor aslında. 100 tam puan alanın çıkmaması halinde ki klasik sınav açısından 100 almak oldukça zor bence! en yüsek puanı alan 100 almış sayılıyor. bu şekilde yapılan bir hesaplama ile 2014 klasik sınava giren bir arkadaşımın ham puanı 55 iken standart sapma sonucu oluşan puanı 69 olmuş. ona göre moralinizi düşürmeyin derim ben. şahsen ben öyle yapıcam
-
Şu İktisatta arkadaşin paylaştıgi 5.soruya ne yazdınız , çok ucu açık bi soru