SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
Bence çan olur 10 puan kadar eklenir.
-
ticaretten o kadar emin olmayın bence 70 ortalama zor
-
Arkadaşlar ticaret hukukunda ticari örf ve adet ile ilgili sorunun b kısmındaki soru neydi tam olarak hatırlayan var mı
-
@KNUT-Wicksell Tacirler ve tacir olmayanlar hakkında bu hükümlerin uygulanması arasında fark var mıdır? gibi bir şeydi.
-
İbranın hukuki niteliği nedir peki? cevap olarak ne yazdınız.
-
@qwerty hukuki niteliği sözleşmedir yaptım ben. Ama tasarruf işlemidir diyen arkadaşlar da var.
-
@qwerty 'İbranın hukuki niteliği, tasarruf işlemi olmasıdır ve ibra, bir sözleşmedir.' şeklinde yanıtladım ben.
-
@thms doğru yapmışsınız ibranın hukuki niteliği sözleşmedir
-
@fiscaldrag muhtemelen yine tam ya da tama yakın puan alırsınız
-
ben de sözleşmedir yazdım. yazılı şekle tabidir ancak zorunlu unsur değildir dedim. ayrıca hukuki niteliği olarak tek tarafa borç yükleyen iki tarafli bir hukuki işlemdir dedim
-
İbra sözleşmedir, tasarruf işlemidir, borçluyu borcundan kurtarır, kısmi yapılabilir vs gibi cümleler yeter o soru için. 30 puan o sorunun neresine verecekler çok merak ediyorum. Yasama yetkisinin özellikleri gibi bir soru varken hem de.
-
Bende, ibranın hukuki niteliği alacaklı için tasarruf işlemi, borçlu için kazandırıcı işlem yazdım.
-
@Harun-Resid Yasama yetkisinin özelliklerinden kasıt: Yasamanın asliliği, genelliği ve devredilemezliği değil midir hocam?
-
Aynen hocam onlar @fiscaldrag
-
İbra sözleşmesi hukuki niteliği itibariyle bir tasarruf işlemidir, bu yüzden alacaklının alacak üzerinde tasarruf yetkisinin bulunması gerekir.
-
Cidden cok daha ayrintili yazilabilecek sorular 10 puan iken ibra sorusunu 30 puan yapmak cok anlamsiz olmus.
-
Ben ibranın alacaklı ile borçlunun bir sözleşme dahilinde mevcut borç ilişkisini sona erdirmesidir.hukuki niteliği tasarruf işlemi olup akit niteliğindedir.ibra için borçlununda iradesi gerekir dedim sonuçlarına da borcun asli ve feri unsurları sona erer ve taraflar birbirini temerrüde düşüremez yazdım umarım tama yakın puan alırım
-
ibraya ilişkin önemli noktalardan bir tanesi de sözleşmelerin sebebe bağlı olmalarının bir istisnası olmasıdır. sözleşmeler sebebe bağlı olarak kurulurlar ama herhangi bir hukuki sebebe bağlı olmasa da (alım,satım,bağış vb) ibra sözleşmeleri geçerli olarak kurulmuş olur. sınavda aklıma gelmedi benim ama bu da ibra için yazılabilecek şeylerden bitanesiydi.
-
ne ibraymış arkadaş
-
Bence en son konuşacağımız şey ibra öyle güzel bir muhasebe varken