SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
@kartal GYGK yapamadım alanım iyiydi kaçtı işte hatırlatma !
-
Ibrada yazili şekil şartı yok yazdim ben var miydi? nesi belirleyiciydi sinavin anlamak güçtü, bugun genel olarak kolay gibiydi, yarin iktisati kasarlar mi diye dusunmuyo degilim
-
SAYIŞTAY MALİYE SORULARI
1)Asimetrik bilgi nedir?Neden piyasa başarısızlığına yol açar?Piyasa başarısızlığına yol açtığı halleri yazınız?
2)Kamu harcamlarının ekonomik sınıflandırmasını dikkate alarak deflasyonla mücadele yöntemini tartışınız ?
3)Sayıştayın hukuki denetimini güncel tartışmalara göre değerlendirip,5018 deki denetim türlerini açıklayın.Sayıştayın yerindelik denetimi nedir ?
4)X Aş kurumlar vergisi beyannamesini ihtirazi kayıt konmadan vermiş.Tahakkuk fişi tebliğ edilmiştir.
A) Şirket kızılay derneğine 100.000 nakdi yardım hepsini kurum kazancından indirmiş
B)200.000 demirbaş almış,bunu gider olarak indirmiş
C)Şirket ortağı şirketin arabasıyla kaza yapmış ve 8/8 oranında ortak hatalı bulunmuş.Şirket bundan dolayı 200.000 tazminat ödemiş ve bunu kurum kazancından indirmiştir
D)Şirket 800.000 tutarda menkul kıymet ihraç giderinnde bulunmuş.Tamamını gider olarak indirmiştirŞirketin yaptığı gider ve indirimler kanunen uygun olup olmadığını değerlendiriniz.
Tarh işlemine karşı dava açabilir mi ?Açıklayınız.
-
-
A. Kızılay derneğine yapılan yardım-bağışın tamamını gider olarak indirebilir
-
B. Demirbaşların tamamı gider olarak indirilir
-
C. Kişisel zararlar-tazminatlar gider olarak indirilemez
-
D. Menkul kıymetlerin yarısı gider olarak indirilebilir
-
-
@Tsubasa yok hocam 6 cümlede yazın demiyordu da yazacak şey çok azdı ibra için. Aklımda yazılı şekilde yapılır diye kalmış ama şekil şartı yokmuş ibra için. @T-R-Malthus
-
Bu ileti silindi! -
Demirbaş için amortisman ayrılması gerekir yıla düşen amortisman gider indirilir dedim. Kazanın şirket faaliyeti çerçevesinde yapılıp yapışmadığının araştırılması gerekir dedim. Menkul kıymet ihraç giderlerinin hepsi indirilebilir diye biliyorum ama yanlışta olabilir.
-
Ticari işletmeyi bi tek ben seçtim galiba herkes muhasebe seçmiş
-
@KNUT-Wicksell Bende ticareti seçtim, bakalım yarın ne çıkacak karşımıza.
-
Kasmazlar inş
-
İktisattan çok muhasebe ve kompozisyondan korkuyorum. Orta şeker bi iktisat gelecek gibi. Bu arada muhasebeyi seçtiğime çok pişmanım
-
Ben de ticareti seçtim. Ticaretten kar ederiz belki
-
Galiba maliyeyi kimse adam akıllı yapamadı. Herkes erken çıktı maliyeden
-
Harun ders çalış ders
-
Bugunku maliyenin cok az bir belirleyiciliği vardı. Muhasebe ve ticaret secimlik dersler oldugu için iktisattan bir surpriz bekliyorum. Kompozisyon zaten her zaman belirleyici olduğu için pek farketemeyecek. Herkese basarilar dilerim yarin icin.
-
Valla iktisata devam ediyorum baştan aldım durmak yok çalışmaya devam
-
Ceko culara kiyak gecmisler ibra yi sorarak..
-
Iktisatta korktugum basima geldi. 2 soru yapamadim. Baska da zorlanan yoktur b3nce. Sorular yapilabilirdi.
-
@frustration SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI. içinde söyledi:
Iktisatta korktugum basima geldi. 2 soru yapamadim. Baska da zorlanan yoktur b3nce. Sorular yapilabilirdi.
Soruları yazabilirmisiniz ?
-
İnşallah kör bi hocaya denk gelirim de muhasebeden 60 verir bana. Amin.