Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@16-77 Evet doğru hocam. Rica ederim.
-
@köyündelisi Hocam bir sorum daha olacak. Tezsiz yüksek lisansımı bitirdim diyelim,benim tecilim 02.02.2018 tarihinde bitiyor. Geçici mezuniyet belgemi ben 2018 şubatın 18 i gibi alacağım. Geçici mezuniyet belgem 18 şubatta elime geçince askerlik şubesine gidip hemen tecil işlemlerini başlatsam çok geç kalmış olur muyum? Yoksa tecilim bitmeden mi gitmem gerekiyor.
-
@onuktekin Hocam bu askerlik hepimizin başında sıkıntı. Bu arada seni tanıdım hocam, mesaj kutuna bakabilir misin?
Hocam benim sorum şu: 2016 güz döneminde tezsiz yüksek lisansa başladım ve 2 dönem dersleri verdim. Doğal olarak 2017 güzde projeyi verip mezun olup tecili uzatmam gerekiyordu fakat ben bir dönem uzatma hakkımız olduğunu bildiğimden haziran 2018'de mezun olurum, oradan da 1 yıl erteletirim, 2019 haziran bedelli çıkar falan sanıyordum. Dün üniyi aradım, dedi 5-10 gün içinde hocanızla konuşun ve projenizi teslim edin, sizi mezun edelim dediler, yarım dönem uzatma yokmuş. Neyse sorum şu olacak; Dün bir yerde okudum, 35 yaşına kadar tecille askerliği uzatma taktiği yazıyordu Şimdi benim bu ünide kaydım var ya, aynı üninin başka bölümüne kayıt yapıyorum tezsiz ve diğer bölüm kaydımı sildiriyorum. Silince üni yazı gönderiyor tecil iptal diye ve sonra yeni tecil için belge gönderiyor. Doğru mudur? -
@onuktekin hocam beni askerlik durum belgesinde 28 ocak yazıyor. gideceğim yer belli olduktan sonra gitmeyip tecil ettirebilirmiyim.
-
2 ocak ta kayıt yaptırmıştım yüksek lisans a bugün e devletten baktım 2 mayıs 2021 yılına kadar tecil yaptırmış
-
@homersapihen Geç kalmış olmazsınız bence
-
kısa dönem askerlik yerini öğrenebilen varmı ? bugün açıklanacaktı
-
pazartesi tezsiz kaydı yaptırcam halkbank mulakatı yakın zamanda olursa msb hemen tecil eder mi ? ben öğrenci belgesini askerlik şubesine götürsem hemen ileri tarihe atar mı _?
-
Arkadaslar benim tescil bittimim 02/03/2018 birinci yl yapmisti tescili simdi ikinci yuksek lisans kaydimi yaptirdim universite kaydimin silmis ama askerlik subesine yazi yazmamis e devlet ogrenci gozukmuyorum.Yeni universite askerlik yazilarini benim tescilimin bittiminden sonra yazacak sizce bir sikinti olur mu.
-
@starruse33 yardim edecek kimse yok mu?
-
@hadinbahım Konuya o kadar hakim değilim.
-
@starruse33 Hocam Tecilin bitmesini neden bekliyor ki üniversite? Bekliyorsa da sıkıntı çıkmaz bence. Öğrenci işlerine e-posta atıp sorun bence. Neticede bu konuda tecrübeliler.
-
@deschain İşin numarası aynen bu
-
Arkadaşlar selamlar -daha önce kayıtlı olduğum yüksek lisans tecilim 15 Aralık 2017 tarihi itibari ile bitti. Şubeyi aradığımda 31 Mart 2018'e kadar bir yere kayıt olursam tekrar tecil ettirebileceğimi söyledi. İlk yükseklisanstan şu an tecilim yok ama orada aslıdna öğrenciliğim devam ediyor muhtemelen bitiremediğim için atılacağım.
Yeni üni. ye 22 Ocak itibari ile kayıt oldum tecil yazılarını da yollamışlar. Ben nasılsa farklı bir yerden artık tecilim yok diye gözüktüğü için ilk yüksek lisanstan kayıt sildirmedim. Sizce yeni okulun tecilini etkiler mi bu?
Bir de diyelim etkiledi ve tecile ret geldi. Kaydı sildirip tekrar okul aracılığıyla tecil ettirebiliyor muyuz? Sadece 1 kere yapılan birşey değil bu değil mi?
-
@starruse33 2 Martta tecil bitse bile ve yazı ondan sonra yazılsa dahi sıkıntı olmaz, çünkü önemli olan celp dönemlerine göre sevk tarihi ne zaman ise ondan 1 ay öncesine kadar askerlikle ilişiği yoktur olarak gözüküyorsun, örneğin mayıs celbine tabii bir kişi nin 31 Mart a kadar askerlikle ilişiği yoktur. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı olmaz
-
@starruse33 Merhaba bahsettiğiniz durumların aynısını geçen yıl bende yaşadım.öncelikle eski(kaydınızı sildirdiğiniz) okulun tecil iptal yazısı göndermesi gerekli halen sistemde tecilli ve başka yüksek lisans tecili varken yenisini yaptıramazsınız.
İzleyeceğiniz yol Önce eski okulunuzun tecil iptal yazısı göndermesini sağlayın ve tecilin iptal olduğunu gördüğünüz an yeni kaydolduğunuz enstitüye söyleyip askerlik şubesine tecil yazısı göndermesini isteyin. -
Arkadaşlar selam, size küçük bi konu danışman istiyorum.
x ünide yl kaydım vardı. geçen hafta kaydımı sildirdim. y üniden de tezsil yl programını kazandım. haftaya kayıt olacağım.
sorum şu:
e-devletten askerlik durum belgesini sorgulattığımda 28.01.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur. Ert Nedeni: Sınıf ve Tertibat bekliyor.Şimdi 29.01.2018 tarihinde y üniye kayıt olmak için askerlik durum belgesi istediklerinden ötürü sorun çıkar mı ? nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
-
@turexx, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
çen hafta kaydımı sildirdim. y ünide
Siz 28'inde alın belgeyi e devlette güncellenince mayısa atacak.Mayısa atmazsa şubeden alırsınız o mayıs tarihli olur. En iyisi üniversiteye mail atın ya da arayın onlara sorun.Sorun olmaz derseler hiç uğraşmazsınız. Yoksa en kötü 29 ocakda şubeden alırsınız belgeyi e-devlet sisteminde sıkıntı çıkarsa.(Güncellemeler gecikebiliyor)
-
Mrb arkadaslar 9 ocakta tezsiz yuksek lisansa kayit oldum ögrenci belgem e devlette gorunuyor ama edevketten askerlik yerim dun beli olmus ve 07.02.2018 tarihine kadar askerlik acisindan sakinca yok yaziyor universiteyi aradim dunleyin biz evraklarinizi yolladik dediler bana esas sorum askerlik yerim ciktigina gore tecil olamayacakmiyim
-
@onuktekin değerli bilgilerinizi paylaştığınız için, çok teşekkürler hocam. iki sorum daha olacaktı.
1)kaydı yaptırdıktan sonra ek-g belgesi isteyip kendimin askerlik şubesine gidip tecil işlemini yapmak mı uygundur? yoksa üninin askerlik şubesine tecil yazısını kendi göndermesi mi? tezsiz yl 3 dönem askerliği tecil ettiriyor ya, bu süre üniye kayıt tarihinde mi başlar yoksa askerlik şubesine tecil yazısı iletildiğinden itibaren mi? ona göre seçim yapmak istiyorum.
2)tezsil yl 3 dönem askerliği tecil ettirecek ya, sonrasında 3. dönemin bitiminde kaydımı sildirip, farklı bir yl programına yazılmak için uygun sürem olabilir mi? yoksa 2. dönemin sonunda mı bu işlemi uygulayabilirim? bu konuda bilginiz var mıydı?