Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@ozanant07
Benim durumum biraz farkliydi hocam. Teciliniz olur merak etmeyin. -
@paragliding bugün askerlik şubesine gittim. 4 yere yonlendirdiler ordan oraya. Kimse bilgi sahibi değil. En sonunda biriyle konuşabildim. Bana gelmene gerek yok okulun yapiyor bu işlemleri dediler gel de sinir olma.
Okula durumu anlatan mail yolladim simdi.
Tecilim uzarmi diye sordum gorevliye uzar dedi bilgisizce. Klasik devlet dairesi kimse bisey bilmiyor ordan oraya yonlendiriyor -
@ozanant07 Maalesef dediği gibi, bu işlemleri okul yapıyor. Emin olmamakla birlikte sıkıntı şu olabilir:
Eski okulunuz kaydınızı sildikten sonra askerlik şubeye bildirmesi lazım. Yani kayıt silindi ve otomatik olarak tecilim değişti olmuyor maalesef. Okulunuz kaydı silmiştir fakat askerlik şubeye bildirmemiştir. Bu durumu öğrenci işlerine sorsanız ?
-
@as-soon-as bunu eski okulami sormam lazim acaba ? Ya bilgi vermediler subeden kalkmis 1 saat yol gitmisim aciklama yapmadilar sunu sunu yapin diye nasil insanlar anlamiyorum
-
@ozanant07 Kanki sen biraz beklesen mi acaba? Sistemsel bi şey olmasın bu içinde bulundugun durum?
-
@abd94 buna gore islerime bakmam lazim onume bakmam lazim kafam rahat değil orada 2024 yilina kadar tecili vardir yazisini gormeden
-
@ozanant07 haklısın bende de aynı durum var o yazıyı gormeden ınsan ıslerıne tam odaklanamıyor ama bi 2 hafta sabredınce bı seyler hallolur bence tabii okulla ırtıbatı da kesmemek lazım
-
@ozanant07
Anladim hocam tahmin ettigim seyler. Okul ve askerlik sube uygulamalarinin sorunlari yuzunden biraz ugrasacaksiniz ama teciliniz olur onu dert etmeyin bence. Simdiden kolay gelsin. -
@paragliding valla sanki atom parcaliyoruz bu kadar zor olmamali bu isler insanlar gunde 12 saat mesai yapiyor karın tokluğuna ve bu memurlarin yüzünden strese giriyoruz. Ben zar zor izin alip gittim subeye bombos binada sira almadim sira alip gelin diyor memur e kimse yok zaten cidden bu ulkede memurlarin iq dereceleri cok dusuk.
-
@ozanant07
Sizi cok iyi anliyorum hocam. Ben bizzat kanundan bir haber memura kanuna gore islem yaptirdigimi bilirim. Kimseye lafimiz yok ama ne yazikki karsilasilan durumlar boyle. Genelde okuldaki enstitu memurlari veya enstitu sekreteri daha bilgili oluyor bu konularda, en azindan kanunu yonetmeligi okumus oluyorlar ama oda rast gelmesi lazim. Mesela @as soon as hocamin dedigi gibi bir durum 2019 dan itibaren olmamali yani sistemden hallediliyor bu isler artik ama kendini guncellemeyen kisiler veya kurumlardan oturu farkliliklar oluyor. -
@paragliding @as-soon-as hocamin diyecektim eksik yazmisim.
-
@ozanant07
Neyse hocam dedigim gibi biraz ugrasaacak gibi duruyorsunuz ama teciliniz olacaktir evelAllah bu konuda rahat olun. Yardimci olabildiysek ne mutlu. Kolay gelsin. -
@paragliding
Yeni okuldan şöyle bi mail atmışlar ;İyi Günler,
Şuanda Aktif Erteleeniz Olduğu için tekrar erteleme talebi gönderilemez. Tecil tarihinizin bitimine yakın tekrardan irtibata geçerseniz yardımcı olalım.Artık iyice sinirim bozulmaya başladı bu kadar zor olmamalı bu işlemler ya napıyo bunlar anlamadım
-
@ozanant07 Hocam arkadaşların dediği gibi çok fazla kafaya takıyorsunuz.
Üniversiteniz benim üstte yazdığım şeyi doğrulamış gibi. Önceki okulunuz ertelemeyi yaptığı için kendileri yapamıyorlar. Önceki okulunuz askeriyeye kaydınızı sildirdiğinizi bildirecek ve teciliniz düşecek, yeni okulunuz da kısa sürede yeni tecil talebini gönderecek.
Bana kalırsa okulunuz yine insaflı davranıp bitmeye yakın haber edin demiş. Siz eski okulunuzla iletişime geçmeye çalışın. Olmazsa da eski okulunuz zaten yine ekler.
-
@ozanant07 hocam @as-soon-as hocamin dediklerine katiliyorum.
-
Merhaba dönem ortasında yanı şu zamanlarda kayıt yaptırabileceğim bir yüksek lisans var mıdır tezsiz özel olabilir ?
-
arkadaşlar benim hala olmadı ya eski okuldan tecilim devam ediyor yeni okuldan herhangi bir şey yok eski okulun tecilide mart ayına kadar neden böyle oldu sinirim bozuldu iyice
-
Arkadaşlar farklı bir soru soracağım. Askerliğimi yedek subay olarak yaparken merkezi veya açıktan alımlarda atanabilir miyim?
-
@paragliding merhabalar tekrar rahatsiz ediyorum şimdi benim eski okuldan kaydimin silindiği edevlete yeni düşmüş ama tecil hala devam ediyor mart ayına kadar yani eski okuldan kaynaklı yeni okul hala birsey yapamıyor doğal olarak tabi şimdi benim napmam lazım acaba 2 3 aydır çözemedim şu lanet sorunu ya diğer arkadaslardanda bilen biri yardimci olursa cok sevinirim