Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@swezy1919 yok hocam yatırmayacağım. Ama siz yine de okula danışın farklılık gösterebilir okula göre.
-
Arkadaşlar ben normalde kasımda askere gidecektim fakat rapor aldım ve Şubat'ta gitmem gerek. 25 ocaktan sorna gideceğim yer belli olacakmış. Gitmezsem bakaya mı kalıyorum. Nasıl oluyor. Bir sonraki celptemi gidiyorum. Para cezası varmış sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim
-
iyi akşamlar arkadaşlar. askerlik tecilim haziran ayında bitiyor tezsiz yuksek lisans basvurumu hemen mi yapmalıyım yoksa yaz beklenebilir mi tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
-
@kaimoğlan bir iki ay içersinde yerleşirseniz pek sorun olmaz ama strese de girebilirsiniz.
-
@hadinbahım bilen arkadaşlar cevap versin lütfen
-
@hadinbahım hocam bildiğim kadarıyla bakaya kalıp devre kaybı olarak bir sonraki dönem gidiyorsunuz. Tabi bu süreçte de para cezası uygulanıyor.
-
Arkadaşlar lisans ortalamam 2,38. Sakarya Üni. 2 tane tezsiz yüksek lisansa( kontenjanlar 50,fiyat 2000) başvurdum.
SDÜ'de 1 tane uzaktan yüksek lisans( kontenjan:50,fiyat 1200) 6 tane de tezsiz yüksek lisans (kontenjanlar: en az 50 en çok 100, fiyat 850) için ilan vermiş.
Maliyede 100 kişilik kontenjan var.Daha önce başvuran arkadaşlar var mı bunlara? Sıra gelir mi?Daha ucuz olduğu için SDÜ'ye de başvuracağım. Uzaktan yüksek lisansamı,tezsize mi başvursam bilemedim.Daha önce kaçla kapattı bu bölümler bilgisi olan var mı? -
Arkadaşlar merhaba, şu an giresun üniversitesinde tezsiz yüksek lisans yapıyorum. İkinci dönem ders kaydı yaptırmazsam, yani harç ödemezsem okul kaydımı siler mi ? Kayıt silinirse askerlik tecili tahminen hangi ay olur. Yardımcı olabilir misiniz ? (son harç ödeme şubat 2, şu an tecil tarihim 2019 şubat)
-
Yüksek lisans devamsızlıktan kalma
Sevgili duyuru sakini er kişiler, askerlikten kaçayım derken alim olan kardeşlerim. Önemli bir mevzuda yorumlarınıza ihtiyacım var.
Şimdi ben bir üniversitenin tezli yüksek lisans programına başvurdum. Tek amacım askerliğimi tecil edebilmek.
Derslere hiç gidemeyeceğim, bu durumda devamsızlıktan kalma, öğrencilik hakkımın sona ermesi ve en önemlisi tecilimi iptal etmeleri gibi bir durum olur mu?
Her dönem başı kayıt yaparsam ve her dönem devamsızlık yaparsam kaçıncı dönemde üniversite ilişiğimi keser?
Aydınlatırsanız pek sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
@gkhnkfl bir özel üniversite haricinde devamsızlık yüzünden ilişik kesen okul duymadım kayıtta tecil yapıyorlar atılana veya bitirene kadar gidiyor.
-
Arkadaşlar yeni düzenleme ile 3 yıl. 4 ay okulla ilişik kesilmiyor. Ama harç ödenmez ise ne olur onu bilemiyorum. Lisansta ne oluyorsa o olur. Okullardan birinin yönetmeliğine bakmak gerek.
-
@burcuburcu Üniversitenin tez aşamasına geçmek için 2 sene yani 4 dönemdeki dersleri geçmek gerektiğinden üniversite 4. dönm sonunda ilişik kesmez mi?
-
@gkhnkfl kesmez hocam yani matematiksel olarak imkansız diyip harekete geçmiyor.
-
@hgrotius Matematiksel olarak imkansız ne demek? Ben aradım kendi üniversitemin öğrenci işlerini o da muğlak konuşuyor. Ama dediği şey ya da bildiği şey şu; 4 dönem sonunda eğer derslerden hep devamsızlıkla kalırsanız Tez aşamasına geçemeyeceğiniz için 4. dönem sonunda ilişiğiniz kesilir dedi. Aslında mantıklı olan bu gibi. Çünkü tez aşamasında 4 dönemlik kalınmış dersler biriktiği için ne zaman ya da hangi kısa müddette o dersler verilecek de tez yazmaya başlanacak?
-
@gkhnkfl yani bu anlattığınız gibi matematiksel olarak ders vermenin imkansız olduğu yerde kaydı silmek.
-
@hgrotius Teşekkür ederim cevabınız için.
-
sakarya ve ıspartaya tezsiz yl için başvurdum gelmedi mülakata girecem halkbankasının bildiğiniz bir okul var mmı ??
-
Arkadaşlar Gazi Üniversitesi Tezsiz Programında dönemde illa 12 kredi alınması zorunlu mu? Daha az harç ödemek için daha az kredi alınabilir mi? Bilgisi olan varsa çok makbule geçer
-
Van 100. Yıl tezsiz yüksek lisansı kazandım. 2175 lira istiyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum yav. Bu kadar para ne böyle
-
@nairu24 Gazi özelinde bilmiyorum ama daha az kredi alıp daha az ücret ödemek mümkün.