Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@devoc hocam bildiğim kadarıyla yok ancak diğer yöntem celp döneminin başını ve sonunu kapsayacak şekilde rapor almak bakaya kalmazsınız.
-
@aliveli şimdi askerlik şubesinden geliyorum onlar da 25-30 haziran arası 6-7 günlük rapor alırsam celp dönemim kasım olur dediler. peki celp dönemi kasım olursa güz dönemi kayıtlarına yetişir miyim acaba?
-
@devoc yetişirsiniz hocam
-
yine yetişemezsem diye korkuyorum çünkü bu sefer ertelemek için hiçbir yol kalmayacak geriye
-
@devoc 30 günlük heyet raporu yine seni diğer celp dönemine atar.
-
Ben bu donem gazi universtesinde tezsiz yuksek lisansa basladim derslere katilim yapmassam tecilim nasil etkinlenir arkadaslar ?
-
@gmsmustafa bolume gore hocalar devamsizlik aliyor eger sadece sinavlara girerim dusuncesindeysen aldigin dersin hocalariyla konusmalisin. Diger turlu yeni yonetmelik geregi iki donem ust uste basarisiz oldugunda kaydin iptal oluyor ve tecil de buna bagli sona eriyor.
-
@gmsmustafa hocam 2 değil 3 yarıyılda bitirdin bitirdin. yoksa ilişik kesilir. başarılı ya da başarısız. ben 3 yarıyıldır gitmiyorum. gitmek ya da gitmemek önemli değil.
-
dostlar merak ettiğim şu;
29 yaşa kadar erteletme memurluk için de geçerli mi? ben 27 yaşındayım. memur olunca kurum erteletiyor. yeterliliği vermeden 29 yaşımda beni askere çağırırlar mı?
-
Tezsiz yüksek lisans için ikinci dönem kayıt yaptırmadım . Yazın tezli bir programa kayıt yaptırsam tecilim yenilenir mi ? Bilgisi olan var mı?
-
@DGN yenilenir hocam , tezsiz 1.5 yıl tezli 3 yıl olduğu için tecil tarihiniz de uzayacaktır.
-
@aliveli üstat bu 1.5 seneyi uzatma şansımız var mı? mesela birinci dönem kalınca tecil bozulur mu yoksa dönem tekrar edilirse tecil uzar mı ?
-
@AKKygsz hocam mezun olmadan bir buçuk sene devam eder , kalsan da geçsende bitirmeyince tekrar başlatıp 1.5 yıl daha tecil alabilirsin.
-
@caletti Teşekkürler hocam yani ben derslere katılım göstermicem tecilim bozulmaz anladığım kadarıyla diğer dönemin kaydını yapana kadar ?
-
@gmsmustafa aynen hocam
-
@aliveli İçim rahatladı hazır aynı ildeyim diye katılım göstereyim tezsiz kolay olur diye ama sunumu ödevi falan derken zor yani
-
@aliveli hocam ben geçen sene tezsize kaydolmuştum, 2. Ayın 8'inde ilk kaydı yaptırdıktan sonra para ve kayıt yaptırmadım daha, öğrenci işlerini arayıp şöyle bir bilgi aldım: kayıt yaptırmazsan sadece ders alamazsınız yüksek lisans kaybı ile alakalı sorun yaşanmaz dendi. Şu an tecil tarihim 3 sene ilerisi 2019 gözüküyor. 1,5 sene muhabbetini anlamadım doğrusu?
-
@2525 lisansüstü eğitim yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile böyle bir fark getirildi önce başladığınız için etkilenmemişsiniz
-
Merhabalar
Arkadaşlar ben 2015 yılımda sütçü imamda uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisansa başladım.
O dönem 6 yarıyıl olduğu için halen tecil olarak 2018 Ağustos olarak görünüyor.
3 yarıyıl ile kısıtlandıktan sonra bu bahar ve güz olmak üzere 2 yarıyıl oldu.
Enstitü yü aradığım da yaz dönemininde dahil olacağını söyledi orada çalışan. Eylül ayında kaydını sileceğiz dedi. Bugüne kadar ben hiç yaz dönemi kaydı yapmadım dedim. Çalışan bu şekilde olacak akademik takvimde görünüyor dedi. Benim mevcut 2018 Ağustos sonrasına ihtiyacım yok arkadaşlar. Sizce ne yapmalıyım.
Eylül de tekrar mı başvursam. O şekilde yaparsam kaydın silinmesi ve yeni kayıt arasında sıkıntı yaşarmıyım.
Yada haziranda yaz döneminde mi tekrar başvursam. Tezsiz yüksek lisans olarak aynı anda kayıt oluyor diye okumuştum. Şimdiden teşekkürler -
@Sup3rnatural kayıt silip tekrar kaydolma sürecinde problem olmaz tabi bu süreçte celp dönemi yoksa. Eğer celp dönemi varsa rapor alın.