2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
Icimde kurt düştü şimdi iyice,1 sayfa yazdım,içeriği güzeldi, sıkışık yazdim genelde.3-4 cümle giriş, 3-4 cümlesi sonuç 10-12 cümle de gelisme bölümüne yazdim
-
Ayrıca maliyedeki enflasyonla mücadelede uygulanacak bütçe politikalari da bi tuhafti.Ona ne yazdınız arkadaşlar.
-
@teftiş o tek cevaplı değil miydi örnekler vererek bütçe gelirlerin artırılması giderlerin azaltılması. Yani bütçe fazlası politikası
-
Bende vergilerin arttırılması,kamu harcamalarinin azaltılması,denk bütçe ya da bütçe fazlası verilmesi gerektiğini fln yazdım ama az yazdım sanki soru daha fazla ve başka şeyler istiyodu
-
@teftiş yok hocam oydu heralde. Genel politika denseydi yazılırdı da bütçe politikası denince akla başka bir şey gelmiyor.
-
Vergiler flan maliye politikası, Dmp flan ama bütçe diyodu soru
-
İngilizceden elenirsem çok üzülürüm spk İngilizcesini geçip bunda kalmak zoruma gider nasıl bi İngilizceydi
-
..........
-
@BahtsizBedevi ne kadar şişirmiş Olsa da kıyaslanamaz herhalde
-
@BahtsizBedevi spk ingilizcesi ile bunu kiyaslamayiniz bile. Şişirdigini nerden biliyorsunuz siz mi okudunuz kagitlari
-
..................
-
maliye ve muhasebe sorularını yazabilecek hafızası kuvvetli arkadaş varmıı
-
Maliye
1-Tam kamusal malı tanımlayınız. Ortak nitelik ve özelliklerini sıralayınız.
2-Şerefiyeyi açıklayarak, şerefiye dışındaki kamu gelirlerini sayınız.
3-Vergiyi tanımlayınız. Veri ilkelerinden verimlilik ilkesini açıklayarak , vergi ilkelerinden 5 tanesini yazınız.
4-Enflasyonla mücadelede bütçe politikasını açıklayınız.
5-Bütçe kapatma usullerini açıklayarak Türk bütçe sisteminde kullanılan bütçe kapama usulünü belirtiniz.Muhasebe
1-Yaklaşık 20-25 hesap karışık verilerek açılış bilançosu oluşturmamız istendi
2-Muhasebenin temel kavramlarından 10 tanesini yazınız.
3-50 puanlık monografi vardı.
4-Ücret tahakkuk kaydı sorulmuş. -
adan
Arkadaşlar aklına bişey daha takıldı,bu muhasebede hesaplar karışık verilmiş ve düzenli bi şekilde açılış bilançosu düzenlememiz istenmişti ya,o soruda ben hesapları dönen duran kvyk flan diye ayırdım.Mesela kasayı hazır değerler grubunda göstermedim,sizlerde öyle yapmıştıniz demi.Bununla ilgili duyuruda da yapılmıştı ama tam anlamadim -
@teftiş 5 Ana hesap grubuna ayirdiysaniz yeterli olur hemen her sinavda ayni sekilde istenir.
-
Evet hocam o şekilde ayirdim
-
@paretowilfredo hocam ben ana hesap gruplarını yazmadım sadece aktif hesapları aktife pasif hesapları pasife yazdım neden böyle yaptım bende bilmiyorum açıkçası:) bir de alandan geçersek İngilizceden daha bonkör davrandıkları doğrumudur sence de
-
@hagihagihagi oncelikle sorun olabilir sonen duran varliklar ile kvsk uvsk ozkaynak olarak ayrim isterler. Puan alamayabilirsiniz sorudan.
Ek olarak ingilizcesi cok kolaymis zannediyorum. Bu durumda esneme olacagini sanmam okumada. Cunku zaten sinavda azami esnek davranilmis.
-
Sınava katılım pek yoktu gibi tahmini olarak 200'u bulmaz sayı.
-
@paretowilfredo haklısınız hocam yine de esnek davranırlarsa iyi olur çok sağo:)