İçini Dökmek İsteyenler...
-
Hepiniz bir işe öyle ya da böyle gireceksiniz. Sonra hayatınızda ne değişecek lütfen o zamanda buraya yazın!
-
ilk başta Türkiye içi seyahat programı, müze kartımla gidebileceğim yerler, konukevi ve basit yemeği nereden yerim, benimle güneşin doğuşundan batışına yürüyebilecek kişilerin listesi, bazı şehirlerin yerel rehberleri excel tablosu
Akşam yapacağım koşulara grup araştırması, hafta sonu bisikleti iyileştirmek, arabasız yaşama doğru program yapmaya çalışmak, her akşam 1 saat dillerden birinin konuşma kursu, kalanı doktora ve yaptığım intermittent fasting için sabah yemeği hazırlama
Arada hafta sonları KYK, kira gibi dertlerimi bitirdiğimden anne-babaya ziyaret ve küçüklere harçlıklarda artış (ileride çocuk yapmak istemiyoruz)
-
@Antimülakat cevre baskisi bitecek ise girince hayatimda olmasi gereken diger seylere yonelebilecem es gbi cocuk gbi sinavdan 82 alacak kadar sansszm iki puani alamadm reamen kapasiteszlikten degil bildigin bahtszliktan o an olmamasi icin hersey geliyor basima 2018 kpss den o yuzden korkuyorum ders calismak deil sorun benim pesimi birakmayan ugursuzluk
-
Ankara defteri artık benim için kapandı artık benim için hayalden ibaretsin Ankara
-
Hiçbir sey zoruma gitmiyor. Ne ders çalışmalarım , ne arkadaşlarımın biyerlerde çalışıp kendi paralarını kazanmaları , ne de benim yük olmayım diye sigara almak yerine tütünümü kendimin sarmam. hiçbirşey zoruma gitmiyor ''şunun oglu şurayı kazanmış, bunun oglu sgk'ya atanmış' lar kadar. Degişmiyorlar hep aynılar küçüktük ne iseler hala öyleler. Çocukluktan beri devamlı başkalarının çocuklarıyla kıyaslamalar, ''onun oglu Ygs de 500.cü olmuş, bunun oglu şuraya denetmen olarak atanmış'' lar . Sabah Sabah kahvaltıyı bile zehir ediyorlar duydum usulca kalktım sofradan.. Allahım bu sabır imtihanından emeklerimizin karşılıgını alarak bazılarının agızlarını kapatmayı nasip et bize...
-
Ağızlar kapanmaz, varsayalım doktor (ki ben de doktor olmasın pilot veya sporcu olsun evladım isterse, prestijli meslek diye düşünürüm) çocuğunuz var ve evlendiği adam lise mezunu (üniversiteden ayrılmış) ama işini kurmuş. Yine konuşurlar, yine laf sokarlar. Bana mesela sökmez lafları zaten çevrem iyi Allah razı olsun ama niye? Ben beni gerçekleştireceğim, kendi hobilerim (yazılım, nasip olursa app, kampçılık, çok dilli yaşam, yetiştirme yurduna gönüllü eşimle öğretmenlik vb.) beni var eden. Varsın salak ya enayi ya bu kadar çirkinin yanındakine bak desinler, beni konuşurken harcadıkları vakitte ben yine başaramadığım başka bir şey için çalışıyor olacağım.
Bir kader arkadaşı
-
yoruldum, 4 yıldır sürekli koşturmaktan tam sonuna kadar gelmişken bir şey elde edememekten her gece yarın hangi dersi çalışsam diye planlayarak uyumaktan, istediğim filmi izlerken, kitabı okurken hep aklımın bir köşesinde hadi çabuk bitir de ders çalış uyarısı belirmesinden yoruldum. benim bu kadar emek harcayıp kah mülakatlardan kah sınavdan elenerek elde edemediğim meslekleri insanların 7-8 ay çalışarak tek sınav tek mülakatla elde etmesini izlemekten yoruldum. hayatı sürekli ertelemekten düzgün bir işe gireyim sonra şunları yapıcam diye plan kurmaktan yoruldum.
müslüm baba'yle bitirelim;aynalar yaşlanmış gösterse bile
yaşanmadan geçen yıllar utansın.. -
@SR ben yazsam bu kadar benzerdik hocam hergun birilerinin atanmasini evlenmesini hamile olmasini gorup duyuyorum usandim her sene yerimde durmaktan
-
Üniversite okumasına izin verilmeyen biriydim. Aileyle okuma mücadelesi verirken sağlığımı kaybettim. 45 kiloya düştüm, 24 saat uyanık geziyordum. Her hafta kilo veriyordum. Yemek kokusunda kusuyordum. Bir yıl psikolojik tedavi gördüm. 600 mg'a yakın antidepresan kullanımı demekti bu. Uyumam, uyanmam, yemek yemem, konuşmam hepsi için ayrı ilaç verilmişti. Çünkü hiçbirini ilaçsız kendi başıma başaramıyordum. Doktora 'üniversiteyi kazanmam gerek' dedim. 'İmkansız bu halde' dedi. Kendi kendime çalışmaya çalıştım. Başka öğrencilere bakıyordum ailesi çalışmasını teşvik ediyordu. Benim babam ben ders çalışırken kitaplarımı kapatıyordu, çalışmayayım diye. İş verip masadan kaldırıyordu beni.
Böyle bir ortamda ilaçlara bağlı yaşayarak imkansız denilen üniversiteyi kazandım. Okumama izin verilmediği takdirde evden kaçacağımı söyledim. Her şeyi ayarlamıştım zaten sonuç ne olursa olsun evden kaçacaktım. Dediğim her şeyi yaptığımı bildikleri için o noktada pes ettiler. Evden kaçmamam için okumama izin verdiler. Ertesi yıl İstanbul'da iyi bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. Yatay geçişte öğrenci işleri kaydımı yapmamak için bahane üretti sürekli, sinirlerimi bozdular. Öğrenci işleri şefi kan kusturdu bana. Araya başka birini almaya çalıştılar. Rektörlüğe kadar çıktım, yıktım ortalığı. Sinir krizi geçirdim. Daire başkanlığı girdi araya hakkımı korudular. Kayıt olabildim.
Herkes 10 ders alırken ben 20'ye yakın ders aldım o yıl. Ertesi sene çift ana dala başvurdum. Her iki bölümü de dereceyle bitirdim. Mezuniyete babam geldi, plaket alırken beni izledi. Ne hissetti bilemiyorum ama ben çok gururluydum. Üstüne 2016'da kpss'ye girdim. Kpss sonuçları açıklanmadan en büyük isteğim vmy olmaktı. Sonuçlar açıklanınca herkes o puana sana vmy gelmez deyince vmy'nin peşini bıraktım. Sınava da öylesine başvurdum zaten kaç puanla kapattığına bile bakmamıştım. Arkadaş bakıp haber verdi akşam 'aa hak kazanmışsın' diye. Bir hafta eski sorulara göz atıp girdim sınava. Yazılıyı kazandım. Sözlü ne olur bilemiyorum. Kpss'de 5. 6.yılı olanlar kadar eğitim sürecinde verdiğim bir emek var. Çok yorulmuş hissediyorum kendimi, bitmiş ve tükenmiş. Okudun da ne oldu cümlesine maruz kalmamak için atanmak istiyorum şu an, deli gibi ihtiyacım var buna. -
Kime sorsam hepsi benden dertli. Yaw bu dışarda dolaşan mutlu insanlar kim o zaman? Aslında yoklar mı? Sanrılar mı görüyorum?
-
@alanyetersiz2 hocam okuyup bitirince sadece helal olsun diyebildim.. İnşallah hayırlısıyla atanır başarınızı taçlandırırsınız.
-
@bombiksmori İnşallah bakalım hayırlısıysa diyorum.
-
@alanyetersiz2 sizin Twitter hesabınızı da takip eden biri olarak yaşam hikayeniz beni çok derinden etkiledi. Gündelik şımarıklıklarımın ne kadar boş ve yersiz olduğunu çok net bir şekilde gördüm. Gerçek bir başarı hikayesisin. Her başarın helali hoş olsun. Yazdıklarından ne derece etkilendiğimi anlatacak kelime dahi bulamıyorum. Allah yar ve yardımcın olsun.
-
Herkes en güzel acıları çekmiş
En derin hislerde bogulmus
Sorsan herkes herkesten çok haketmiş
Çok yorulmuş çok usanmis
Çok utanmis çok çalışmış
Benim Memleketim işte
Herkes her seyin kendisi için
En afilisini yapar ister yaşar
Sorsan Herkesten en acinasi
Hayat onunki idi ama dirildi
Seviyoruz böyle yaşamayı
Sevdirdiler
Sanki karınca misali o yükle
Yazın o kavurucu sıcağında etimiz
Kaynarcasina dağları deldik
Herkes Ferhat herkes leyla
O başarı öyküsünün parçası olmaya adadik ya ömrümüzü ne güzel memleket
dertlenmeyin abartmayin buyutmeyin bu kadar ah kibir ahh -
@lasans ne kibiri be ne herseyin en guzelini istemesi burda kim uclarda bisey istemiste aman aman ben soyleyim boyleyim diye ovunmis herkes yasamasi icin en gerekli seyin pesinde bir ise gireyimde artik hayatima bakayim otuz oldum hala arkamda bi dikili tasim yok diyor bu insanlar . Kendince laf sokmus bide hey Allah im
-
@keynezyenciii yine aynı mazlum edebiyatını yapistirmissin Tebrikler. Alintiladigin söz çok hoşuma gitti en çok sen hak etmissin dostum sende mi brutus. Uzatma.
-
@lasans mazlum edebiyati yapmiyor kimse ulkemizin genel sorunu okumus kesimin issizligi 100 uzerinden 80 kusur puanlar her ulkede gecerlidir demekki biseylerin birikmisligi emegi var yillarda demekki mazlum edebiyati degilde insanlar artik hayatina baslamak istiyor otuz yasinda tv izlerken ders calisayim aslinda diye dusunmek istemiyor ozel sektorun kole mantiginda insanliktan cikmak istiyor cocuk sahibi olmak gecinebilmek istiyor ustelik trilyonlar kazanarak degil 2000 lira maasli is icin uzuluyor .
-
@lasans İçini Dökmek İsteyenler... içinde söyledi:
@keynezyenciii yine aynı mazlum edebiyatını yapistirmissin Tebrikler. Alintiladigin söz çok hoşuma gitti en çok sen hak etmissin dostum sende mi brutus. Uzatma.
Bana emir verme ayrica
-
@keynezyenciii haklısın en buyuksun bütün okumuş işsizlerin hepimizin agzisin dertler derya olmuş ooo hiç yapar misin mazlum edebiyatı. Tekrarliyorum uzatma. Kaybol.
-
Ben de içimi bir dökeyim. Bu ne hiddet bu geçmez kabadayı sinirlilik arkadaşlarım, sokaktaki kız, herkesin eve gidince hastası falan olmalı diye düşündüğüm 5 dakika için kural tanımayan arabadaki abi, günaydın abi diyince belki selam aldığım esnaf amca. Valla bir güleryüz ya bir nasılsın ne çabuk unutulmuş. Oturduğum evin en iyi özelliği balkonu değil de komşuları yemin ediyorum. Mutlu günler herkese.