İçini Dökmek İsteyenler...
-
@bykeynes Akıl ve gönlün savaşı çetindir. Gönlünüzden geçen her şeyin akılla izahı, mantıklı bir açıklaması olmayabilir. Hesap kitap yapmaya müsait olan zemin akıldır, gönlün terazisinin ölçüsü ise herkeste başka başkadır. Belki de bu yüzden 'Aklın yolu bir.' demişler. Kalbinizin sesini duymak istiyorsanız, içinizden gelen sese kulak verin, kirletilmemiş olan, ruhunuzla bağlantısını koparmamış olana, seyr-i sülukunuz hayrolsun.
salik'in hatfi
https://www.youtube.com/watch?v=KNzESiVSn-M -
@plansız teşekkür ederim️
-
Kadınlar ve çocuklar...
"Türkülerin yorulduğu zamandır şimdi
...
Kuşların vurulduğu zamandır şimdi"
...
https://youtu.be/eAX28i-YvgI -
Sizce önceden sırf siz aranız bozulmasın diye her hatasına sustuğunuz insan ( ihanet değil ) yüzünden zamanında çok üzülseniz sonradan birşeyleri farketmeye başladıktan sonra kendinize geldiğinizde karşı taraf aşırı pişman olsa, ama siz gerçekten çok kırgın olsanız. Naparsınız? Yani sözün kısası sizi çok üzen biri çok pişman olsa affedermisiniz?
-
@bykeynes affetmezdim çünkü bu aynı hikayeyi tekrar yaşamaktan başka bi sonuça vardırmayacaktır ‘bence’
-
@tozkok peki bu aydınlanma aniden gelse gerçekten bi anda ben napıyorum deseniz hani ortada o an hata yokken. Karşı tarafa geçmiş hataları( o an tepki veremeyip içine attığın) yüzünden haksızlık gibi düşünülmeli mi?
-
@bykeynes yani affetmeye yer arıyorsam diyorsanız o halde içinizden nasıl geliyorsa
-
@tozkok yok hocam haklısınız bence de affetmeye yer aranıyor gibi oluyor teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
-
@bykeynes affedin hocam , affedin ki namınız yürüsün affedin ki yüklerinizden kurtulun , insan her başına geleni kuldan bilmemeli , yakınlık derecesi ve pişmanlığının sizde ki etkisini iyi ölçün ama bu zaman alır , sınavlar arefesi böyle şeyleri çok düşünmeyin zararı olur karı olmaz
Karşıdakinin her hareketini hoş görmeyin gerekirse müdahale edin zaten ilk cümlenizde hatayı siz yapmışsınız taviz tavizi doğurur . -
@karar aynen öyle hocam hata en basında bendeydi belkide bu kadar meşrulaştırmamalıydım. Teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için
-
İnsanların düşüncelerine saygı duymayan insanlar tiltim sizlere inşallah atanamazsınız ömür boyu amin.
-
Durduk yere insanlara laf atanlar bu da benim lafım benim düşüncem atanamazsınız inşallah amin
-
Ders çalışma motivasyonunu nasıl yükseltebiliriz? Belli bir yaştan sonra çok zor oluyor. Uyguladığınız teknik taktik vs. varsa paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
-
Kendime ait bir hayatım yok evde tek başıma elimden geldiğince ders çalışıyorum yeterli bir puan alabilecek miyim endişelerim var kazanamazsam ne yapmalıyım bir fikrim yok yalnızca yapamadıklarıma takılıyım yapabildiklerimden haberim yok çok bunaldım hayatta sevdiğim tek bir kişi bile kalmadı tüm sevdiklerim bir gün tüm canlıların gideceği yerde umutlarımı diri tutmaya çalışıyorum ama hergün gelgit halindeyim kendime inanmaktan ne zaman vazgeçtim diyorum yanıtı bulur gibi olunca yeniden inanmak istiyorum her saniye biraz daha ilerlemek gerekirken yerimde saydığım için geriye düşüyorum hayatta ama artık ilerlemek istiyorum. Sahi ne zaman geldim ben buraya? Ne zaman gelecek bu güzel günler? Bu yetersizlik hissi hiç bu kadar derin hissetmemiştim.
-
@guliverrrr hocam hayat çok garip siz tek yaşamaktan dert yanıyorsun ve kendime ait bir hayatım yok diyorsunuz üzülüyorsunuz ben de kalabalıklar içinde yalnız yaşıyorum ben de tek yaşamak istiyorum çünkü benim de kendime ait bir hayatım yok başkaları için yaşıyorum sorumluluklarım var vicdani olarak da bırakıp gidemiyorum mutsuzum onların mutluluğu için kendimden vazgeçtim ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum hangisi daha kötü bilmiyorum ama hayat çok zor Allah hepimize sabır versin
-
Bir derdim var kimseye anlatamıyorum duvarlarla konuşuyorum yaptığım hatanın sonucu ne olacak düşünüyorum başkalarının mutluluğu benim mutsuzluğum oldu ben mutlu olursam onlar mutsuz olacak biliyorum çaresizlik denizinde çırpınıyorum son umudu da geride bıraktım okyanusun ortasındayım sürekli düşünüyorum bu işin sonu ne olacak önümde onlarca yol ayrımı var hangisini seçmeliyim seçmediğim her bir diğer yolun alternatif maliyeti ne olacak anladım ki hayat sadece tercihlerden ibaret yaptığım tercihlerin bedelini ödeyeceğim anladım kurtuluş yok çaresizlikten....
-
@Pinky2 herkes hata yapıyor bence kendinizi bu kadar suçlamayın çaresizlik nedir iyi bilirim oyuzden toparlanmazsanız bu düşünceler sizi iyice dibe çeker. Umarım herşey hallolur
-
Fakirliğimizden dolayı bizi hor görüyor ve yüzümüze bakmaya tenezzül bile etmiyorsunuz ya Allah büyüktür.
-
@Hukuksever hz ali ra söylemiş yalan olmasın " fakirlik mahlukat olsaydı onu öldürürdüm " ne doğru söz . Sabredin hocam dediğiniz gibi allh büyük . Mevla acır ağlayana . Düşmez kalkmaz bir allh ben buna inanıyorum .
-
@Hukuksever Dostum "Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiçbir şeyi olmayandır." Bahsettiğiniz tavırdakiler malıyla mülküyle imtihanını veremeyenlerdir. Öyle olmaktan da öylesine denk gelmekten de Allah'a sığınalım.