İçini Dökmek İsteyenler...
-
Ben bu başlıkta çok sıkıntılı, çok stresli insanlar tanıdım. Hepsi birer birer işe, güce, evliliğe, mutluluğa kavuştu. Darısının sizlerin başına olacağından hiç endişe etmiyorum
-
Ders çalışırken, sınav sonucu beklerken, ilan beklerken vs derken insanın tek vakit geçirebileceği yer burası oluyordu ama fazla vakit geçirmek de iyi olmuyormuş onu anladım. Burayı keşke üye olmadan dışarıdan izleyerek takip etseymişim.
-
İki üç yıl önce açtığım bu başlığın bu kadar dolup taşacağını hiç tahmin etmezdim. Meğerse ne kadar içimizi dökesimiz varmış ne kadar rahatlatırmış insanı. Ne güzer dertdaşız çoğu zaman, çoğu zaman büyük desteğiz birbirimize.
-
Belirsizlik, ömrü beklemekle tuketmek ve düzensizliği düzen olarak yaşamak yaşam tarzım oldu galiba.Ümit etmek istiyorum ama her sabah aynı güne başlamak ders çalışmak zorunda olmak ve verimsiz toprak misali ürün toplamadan gidiyo ..Şu yazı ders çalışmadan geçirmek en büyük isteğim oldu ama tam.tam.aksine bu yaz evden çıkamadım kurumlar koca yil yattı yaza kaldı. Sabah sabah niye yazdım bilmiyorum daa.
-
Tez zamanda atanır gideriz inşallah
-
Sevgili forumdaşlar cok ikilimde kaldim tavsiyelerinize ihtiyacim var. Gecen sene bulundugum sehire 2 saat mesafede bi sehirde tezli yuksek lisans kazandim siyaset bilimi. Devam etmedim 1 senem bosuna gitti kpss b ye hazirlandim sonuc istedigim gibi olmadi anca aciktan atanmaya sansim var o da ilan mulakat vs derken muamma. Simdi de kaymakamlik sinavina hazirlanamadan giriyorum. Sinav sonrasi kredi alip yuksek lisansa mi devam edeyim (ayni anda kpss a calisarak. p48 71 puanim var altyapi var gibi) yoksa ozel guvenlik sertifikasi alip işte calisarak mi kpss a ya bi yandan calisayim? tam olarak karar veremedim. Askerligimi astegmen olarak yapmistim biriktirdigim paralar artik suyunu cekti aileme daha fazla yük olmak istemiyorum ve bi miktar borcum var. Yuksek lisansi bitirsem bir sey degismeyecek gibi geliyor o yuzden guvenlik isi agir basiyor. ozel guvenligi secme nedenimse malum ozel sektorde tanidik olmadan kurumsal ise girmek de zor tecrube vs yoksa hele. bi bankanin gelecegin liderligi sinavini kazandim daha dogrusu kazandiniz diye aradilar sonra haber gelmedi o yuzden ozel guvenlik ise baslamasi kolay oldugundan bir sure yapilir diye dusunuyorum. Yine de aklimda soru isaretleri var her turlu tavsiyeleri dinlerim
-
@y-oguz90 yuksek lisans kredisini dusundunuz sanirim kyk degil mi,digerleri icin kesin bir sey diyemem ama;bence kredi almayin benn yuksek lisansta aldim ve pismanim,cunku lisansin 2 kati aliyorsunuz cok guzel ama oderken de 21 ayda bitirmek zorundasiniz boyle olunca taksitleriniz cok yuksek oluyor,tavsiye etmem,yuksek lisans ise iyi bir universite yapar cv nizde dikkat cekecek bir marka olursa guzel ama ozel sektor dediginiz gibi daha cok referans ve tecrubeye bakio hatta inanin "hi yuksek lisans yapmis bu isi ogrenir de bizde devam eder mi"diye dusunen kurumsal olmayan yerler bile cikmisti karsima,ama tabiki tecrube ile desteklenirse farkli olabilir,ozel guvenlikken a grubuna calisabilir misiniz
-
@duyguuu37 calisabilirim diye dusunuyorum hocam simdiden baslarsam olur temelim fena degil p48 zayif iktisat muhasebe falan pek gormedim cunku kamu yonetimi ve hukuk agirlikli puanlarim 80 civarlarinda
-
@y-oguz90 calisin hocam bence kredi olayina bulasmayin geri odemesi cok yuksek boyutlarda olur
-
@y-oguz90 bende benzer durumdayim msb yi bekliyom ama daha aciklanmazsa özel guvenlik olarak gecici sureligine cok mantikli geliyor.Bi taraftan da tabi okul var
-
@sertcocuk bana da o daha mantikli geldi hocam @halil3 Insallah olur hocam cevaplar icin tesekkur ederim
-
@y-oguz90 Merhaba halihazırda yüksek lisans yapan ve tecili bozup askere gitme niyetinde olanbiri olarak kesinlikle yüksek lisans yapmamanızı ve borçlanmamanızı tavsiye ederim. Ne özel sektörde ne kamu da yüksek lisansın karşılığı maalesef yok.
-
@öğrenci tesekkur ederim hocam
-
Arkadaşlar akademi ile ilgili neden bu kadar karamsar konuşuyorsunuz? Gerçekten merakımdan soruyorum, çünkü gerçekten odaklanılarak, tüm zamanını araştırma yaparak yüksek lisans, doktora yapıp da atanamayan birine denk gelmedim. Öylesine yapılırsa evet iş şansa kalıyor ama sağlam çalışma ve tutku ile her işte olduğu gibi (istisnai durumları dışarıda bırakıyorum)akademisyenlikte de meslek bulamamak biraz zor. Hatta kendi gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim, A kadro sınavlara günde 8 10 saat çalışan insanlar akademik kariyer için aynı performansı gösterdiğinde yerleşme sorunu yaşıyorlarsa benim gördüğüm örnekler gerçekten boşa diyeceğim.
-
@agor Hocam akademiye giriş çok sıkıntı. Girdikten sonra dediğiniz gibi çalışılır hallolur işler bir şekilde... Öyp kaldırıldıktan sonra üniversiteler istedikleri kişi dışında kimseye şans vermiyor. Önce isim belirlenip daha sonra alım yapılıyor. Bunlar hepinizin malumu.. Ha hepsi böyle değil ama böyle olmayan olana göre çok çok az. 1,5 aydır araştırmagörevlisi kadroları dahi gelmiyor.
-
@y-oguz90 Rica ederim. Size tavsiyem ki bende aynı bölümde okudum çok iyi bir iktisat alt yapı oluşturmanız ve kpss a 'ya iyi bir şekilde çalışmanız.
-
@öğrenci evet böyle sorunlar var, referans her şeyde olduğu gibi burada da sorun ama kast ettiğim zaten isminizi o listeye sokmanız, ama bunu yalakalık veya hocalarla ara iyi tutarak yapmaktan bahsetmiyorum, sağlam çalışma,araştırma, tutku, sürekli sorun ve sorularla dolu bir kafa benim gördüğüm kadarıyla akademisyen olma şansını yakalıyor. ÖYP deyince sinirim hopluyor ama lütfen anmayalım öyle şeyleri. :@
-
@agor Hocam istediğiniz kadar isminizi o listeye sokun.. 10 kişilik alımda 1 kişi alınıyor.O da zaten belli olduğu için ne ayakoyunları yapılıyor sizler de iyi biliyorsunuzdur. Çalışma,tutku,sürekli sorun elbette güzel şeyler lakin aristokrat bir aileden gelmediğiniz sürece bir yerden sonra artık somutlaşıp kpss'ye dönüyorsunuz. Öyp konusunda sinirinizi anlıyorum. Sırf matematik ve Türkçe ile akademisyen seçilmesi saçma geliyordur Eyvallah ama en azından referansı olmayanlar o program sayesinde bir şekilde girebiliyordu şimdi 1 elin 5 parmağını geçmiyor hakkıyla girenler
-
Bir kamu bankasında 5.yılım, uzman yrd olarak başladım, buradan bi çok arkadaşa mülakat vs tecrübelerimi paylaştım zamanında, kimileri başardı kimileri başarısız oldu, çok ilginçtir 2019 yılındaki KPSS a grubuna ciddi ciddi hazırlanmaya karar verdim, çalışırken zor bir süreç olacak ancak başarabilirsem muazzam bir rahatlığa ereceğimi düşünüyorum
-
@agor galiba bende cevremdeki bircok kiside sevdigim adam da kast ettiginiz istisnalara dahil sanirsam,mezun olunca dusundugum tek sey akademik kariyerdi ama oyp kalktiktan sonra kadrolari hic takip ediyor musunuz bilmiyorum ama kimlere acildigi asikar ilan nadir gelir 1 kisilik ilana basvuru icin bin sart koyarlar oda zaten kisiya ozeldir,artik universitelerde sulale boyu calisma usulu basladi,eskiden soz etmissiniz hocam,istisna hocalarim ve hocalarimiz haric ne kisiler var o kadrolarda neyse bunlara deginmek beni asar,hakkaniyetli sureclere insallah..