İçini Dökmek İsteyenler...
-
@Antimülakat yıllardır gitmem, etmem, bedelli denk gelir, bana göre büyük saçmalık dediğim 'askerlik görevine' büyük ihtimal kasım'da gidiyorum. değişen şeyleri -umarım psikolojim olmaz- buraya da yazmak isterim hocam .)
-
@furkanbey gitmesen iyiydi de sen bilirsin tabi. Gideceksin de ne olacaksın demeden yapamayacağım?
-
sabrı ve disiplini öğrenecekmişim.. 26 yaşımdayım, bu zamana kadar öğrenememişim.. ordunun bana ihtiyacı varmış (!)
-
@lasans peki bir sey soracagim. senin hic derdin, icini dokmek istedigin bir sey olmadi mi bu yasina kadar bu hayatta?
-
Arkadasimin baska bi arkadasinin basina gelenleri anlatmak istiyorum bu gece..
Kendisi 24 yasinda, yani gencliginin baharinda.Umutlari var, yapmak istedikleri, hayalleri, planlari..Ayni bizim gibi..Ama derler ya biz plan yaparken kader uzaktan bakip gulermis, o hesap..1 bucuk yil once böbrek hastaligiyla tanismis ve bu süre zarfinda maalesef böbrekler iflas etmis,suan diyalize girerek hayatta kalmaya calisiyomus.
Tam da bu asamada annesi gögus kanserine yakalanmis.Muhtemelen stres ve uzunuyle ortaya cikti bu pis hastalik.Anliycagniz annesinden bobrek alinamamis.Sonra babasindan alinip alinamiycagi arastirilirken babasinin da kanser oldugu ortaya cikmis...Aciya bakin...Ayni anda anne ve babasi kanser.Kendisi de diyalize bagli bi sekilde yasiyo.Bunlarin hepsi 1 bucuk yil icinde gerceklesmis.
Hayatta boyle acilar da var. Is bulunur, kamu olmazsa ozel olur.Garsonluk yapilir yine kazanilir para bi sekilde.Hayatimizin en buyuk derdiymis gibi dusunup daha kotusunu cagirmayalim, cekmeyelim ustumuze.
Hepimiz icin oncelikle saglik diliyorum.Sevdiklerinize ski ski sarilin.Belki 1 bucuk yilimiz bile yoktur onumuzde.. -
Bazen durup dusununce sanki hic ise giremeyecegim gibi geliyo aslinda calismak erken kalkmak bana gore degil ama 2 yildir cok cabaliyorum. Artik iyi sonuclar gormek istiyorum. Aileme bu da olmadi demekten utaniyorum . Yakinda kendime guvenimde kalmayacak.
-
@busus millet ne aşamalardan geçip nereleri kazanıyor hocam kesme ümidini. Yarın hepsi unutlur.
-
@aliveli inşallah hocam bekliyoruz bakalım...
-
Yarının neler getireceği belli değil sevdiklerinize sarılmayı ihmal etmeyin.
https://www.tercihiniyap.net/video/motokurye-dunyasi -
çok istediğim bir kurum gizliden gizliye sınav açmış ve başvuru süreci bitmeye bir kaç kala sitesinde gördüm. YDS puanım yeterli olmadığı için e-yds ye de yetişemeyeceğim için başvuramayacağım. Önümde başka fırsatlar da var ama benim için biçilmiş kaftan olan bu kurumda 5 günlük yetişememe dolayısıyla çalışamamak hayatım boyunca çok içimde kalacak. kendimi doğdum doğalı hep çok şanssız hissediyorum bir gün dünya bana da dönecek mi acaba? kim bilir...
-
@pek12 ben de cok sanssiz hissediyorum umarim bi yerde sans oyle bi doner ki hepsini unutturur
-
@hukukcu-mezun bulur hocam ne eksigimiz var. En kötü avukatlık ruhsatımız var diyip avunuyoruz:)
-
Guy mulakat sonucunu bekliyorum bir yandan olursa sevinci bir yandan olmazsa uzuntusu bir yandan da fazla heyecan olmasin diye ara ara bakiyorum sonra guy mulakat basligina giriyorum ben okuyana kadar sayfalarca yorum artiyor siirler yemek tarifleri kavgalar öngörüler vs o kadar cok sey var ki benim ruh halimden cok daha yogun ve herkes de kendince hakli bitsin artik bu surec diyorum sayfayi okudukca daha daraliyorum ama istem dışı okuyorum insallah en kisa zamanda aciklanir en cok sabrı emeği sınanan bu işe en çok ihtiyacı olan arkadaslar en basta kazanır.
-
Bazen diyorum ki memur olmak zorunda değilsin.Çek kredini kur kendi işini. Biraz daha düşündükten sonra bankanında parasını alamayacağını düşündüğü risk grubunda olduğum aklıma geliyor.Alabileceğim krediyi geç kredi kartı limitimi borçlarım yüzünden yükseltmeyeceklerdir. 1500 liraya 12 saat çalıştığım zamanlarda oldu olmadı değil kardeşlerim. İnanının anı kurtarabilirim fakat ileriye dönük hiçbir plan yapamıyorum özel sektörde bu ücretlere.Çalışmaktan kaçan bir insan değil sadece sömürülmek istemiyorum. Kapitalist dünyanın mağdurlarını oynamak bize hak görülmüş. İnsanoğlu paylaşmayı bilmemesi başkalarının hakkını gaspetmesi sonucu bu hale geldi insanlık . bir yerde 1500 liraya çalışan asgari ücretli bir yerde 1500 lirayı öğle yemegine veren insanlar yazıkk be.. bende bunlarla dertleniyorum kardeşlerim
-
Merhaba dostlar. Beni unuttunuz mu
Uzun zamandir yoktum. Malum haberi aldigimdan beri toparlanmaya çalisiyorum. Çok şansliyim ki arkamdan dağ gibi duran bir ailem var..
Bilenleriniz vardir iki kere üst üste elenmiş oldum ve bu benim kendime verdiğim son şans idi. Çok ihtiyacim vardi çok ümitliydim olmadi. Hala "nasil olmaz" sorulari ara sira zihnimi ziyaret etmekte.
Bu süreci kolay atlatmak için ani da radikal kararlar aldim. 1kasimda askerim insallah. Sizin anlayacaginiz atandiğim kurum TSK Askerlik yerim de belli oldu. 2017 son güzelliğini yapti sağ olsun. Bir çok kisa dönemin tersine doğuya düştüm. Acemi birlik kastamonu ardindan mardin e gidiyorum. Vatan borcumuzu bu şekilde ödeyeceğiz nasipse.. benim bir çekingem yok fakat ailem mardin çıkınca biraz sarsıldı.
Ders falan artik benden geçti. 2017 puanimla garanti olan bir sgk denetmenlik var bir de guy( artik midem bulansa da ). Bunlar için de ilan gelirse tabi. Ama artik beklemek bitti benim için yoluma bakacagim. Ha ilan gelir şartlar oluşur mülakata kalirim falan, yine kovalarim ama kenardan kenardan..mardinden çıka gelip sgk mülakatinda görüşürüz belki he?
Bu arada askere gitmeden bir de söz keselim dedik..nasipse c.tesi ankara ziyaretimiz var. Bu ikisi üst üste gelince unuttum gitti acımı..
Kendinize çok iyi bakin. Bir dahaki iletimi nereden ne zaman yazarim bilmiyorum. Kastamonuda 1 ay kalacagim orada zaten akıllı tel yasak, mardinde şartlar nasil olacak bilmiyorum ama umarim size oradan da güzel iletiler gönderirim.
Vatan için nöbet tutan gözleri cehennem ateşi yakmazmış..Dualarinizi eksik etmeyin.
Davetsiz. -
@davetsiz iki kez hayır olsun hocam. Hem nişan hayırlı olsun hem de askerlik hayırlı teskereler olsun. Sonra bakarsın üçüncü bir hayır olur ve işin içinde hayırlı olsun demek bizlere nasip olur.
-
@antimülakat insallah kardesim teşekkurler
-
Yine bir mulakat sonucu basarisizligi..Umut etmek vazgecemedigim bir hastalik.Bir şey olacaği yok ama bekliyor işte insan bir umut...
-
@keynezyenciii yalnız olmadıgımı bilmek...
-
Günlerden bir gün daha, kapasitemi aşan yeteneklerimi ezip geçen hayallere dalarak günlük kosturmacalara daldım ama koşturamadim, hep yerimde saydım. Hayallerim ne kadar ileriye dönük hareket halindeyse, reelde ben kendimi geri vitese takmak için uğraşıyorum. Kendi kendimi en çok ben mahvediyor,ileri istediğim olana gidemeyecegimin farkindaligini herkese gösteriyorum. Bunun ortası yok mu az daha acıtan, yavaş da olsa ittiren bir şey...