İçini Dökmek İsteyenler...
-
@öğrenci yok ben ÖYP kalktığı için sinirleniyorum.
-
İçimi Döküyorum Beraber Toplayalım mı Sonrasında ?
İşçi bir Babanın çocuğuyum. Babam okutmak için sağdan soldan borçlar alıp okutmuş. Okul kaydına giderken, Baba Okumasam da olur. Çalışayım İki maaşlı ev geçindiririz dediğim günde, Babamın gözünden Gelen yaşı hatırlıyorum. Karşılığında Babamın, Sarılarak "Ceketimi Satarım yine okuturum Oğlum Seni" demesi gözümün önünden gitmiyor.
Velhasıl hatırı sayılı bir üniversiteden mezun oldum. Yokluktan gelen biri olduğum için, aza kanaat getirmeyi severim, Ancak ders konusunda Aza kanaat getirmeyenlerdenim. Çalıştım da Çalıştım. Sabah Ezanları Şahittir Uykusuzluğuma, Birde beni Terk Eden Sevdiceğim. Sonra öğrendim ki, İşçi bir babanın 1/4 maaşına haczedilmiş. Ah benim 8 Köşe Kasketi olan Aslan babam, Beni okutmak için Neleri göze almış. Kendimi daha çok derse verdim, Çünkü atanıp, Cennet kokulu Annemi Mutlu etmek, Yılların Eskittiği Kendisi Hacizli, Gönlü milyoner Babamı Mutlu sevindirmekti Tek Hayalim. Derken 3 İdari Yargı, 1 kaymakamlık olmak üzere 20'e yakın mülakata girdim, Devlet erkanlarımız içimizdeki vatan millet sevgisini görev aşkını göremediler, Elediler de elediler. Velhasıl Kelam, Girdiğim her kurum sınavında Derece yapıp daha başka nasıl kanıtlayabilirdim ki Kendimi. Sonra bir kuruma atandım Müfettiş yardımcısı olarak. İlk işim Ailemi rahata kavuşturmak maddi ve manevi.
Hepimiz Sanal karakter olduğumuz için Söylemekte sakınca bulmuyorum, Kimliğim belli olmadığı için. Kendime bir Söz verdim, Ve okuma aşkı olup ekonomik sıkıntısı yaşayan ekonomik durumu olmayan ancak gönülleri zengin bir çok kardeşime elimden geldiğince eğitim konusunda desteklerimi esirgemiyorum. Burada atanan arkadaşlara bu yolu izlemelerini tavsiye ediyorum. Karınca Kararınca Kardeşim. Ekmeğimizi Bölüşelim ki, Dünya güzelleşsin, İnsanlık Gelişsin.
***Kelimeler, Cümleler Biraz Melankolik. Hayaller Maçkolik, Hayatlar Alkolik, ÖSYM Tripkolik...!
Biraz uzun yazdım, Değerli Vaktinizi aldıysam Helal edin Hakkınızı Saygılarımla,
-
@sucuklu_oralet bu hikayenin sonu hala sinavlara hazirlaniyorum diye bitseydi gercekten cok uzulurdum,bizlere de nasip olsun insallah cok tebrik ederim,emeklerinize saglik..
-
@agor Ha Eyvallah
-
Sınava ilk defa bu sene hazırlandım , çok şükür p48 den 89 küsur puan aldım . Kendime ne kadar nankörlük etme desem de sonuçları öğrendiğimden beri aşırı mutsuzum arkadaşlar son çareyi buraya yazmakta buldum .. Dün sayıştayı 1 soruyla kaçırdım , bugün de p1imin 82 gelmesiyle uğruna geçen yazımı ydsden 85 almaya verdiğim tcmb de olmayacak gibi görünüyor. Bİr aydır ders çalışamıyorum ne için nereden ne çalışcam bilemiyorum . Son çare ritaline , concertaya falan düşücek gibiyim. Ailemin de benden aşırı olumlu beklentisi sebebiyle daha ilk kaybedişte resmen yıkıldım. Yazılı sınavlar için yol göstericek birileri var mıdır ?
-
@fg94 sınava çalışmada yol gösterebilecek değilim, mutlaka yol gösterecek arkadaşlar gelecektir lakin hocam ilk girişte böyle duygulara kapılmamanızı öneriyorum. Forumda kaç mülakattan elenmeler ile, kaç yıllık denemelerle yerleşen arkadaşımız çok. Karamsarlığa hiç gerek yok, kendinizi üzmeniz durumunda kazanacağınız hiç bir şey de yok. Lütfen psikolojiniz ile oynamayın, ilaç falan hele hiç düşünmeyin.
-
@sucuklu_oralet Çok yaşasın zatışahanen, saygılar.
-
@agor Çok haklısınız , sabır göstermek gerekiyor kesinlikle ancak her çalışamadığım gün daha çok geriliyorum ve bi türlü başlayamıyorum tekrar o sebeple ilaç düşündüm. Tekrar çalışmaya başladığımda inşallah pskolojim düzelir.
-
@fg94 hocam kendinizi bir şeye odaklayın, bir amacın hayalini kurun, kendinizi bir yerde hayal edin, motivasyonu içinizde bulun, ilaçlarda değil.
-
@agor tek bir kuruma odaklanmamak gerekiyor galiba ben en iyisi birden fala yerde hayal edeyim kendimi teşekkür ederim inşallah hakeden herkes hayallerindeki yerde bulur kendini
-
Bu gece ben de melankoliğim sanırım. Bir iki saat önce odamdan çıkıp mutfağa geçtim abimle denk geldik biraz şamata yaptık ayak üstü. Annem erken uyur oldum olası, uyanmış geldi bir heyecanla "ne oldu oğlum sınavın mı açıklandı" dedi. Bir kere daha yutkunarak yok anacığım kusura bakma seni de uykundan ettim dedim. Yüzünde oluşan hayal kırıklığını görünce içimden ya sınavı kazanamazsam bu defa ne derim diye düşündüm. 15 sınav vardır başarı gösteremeyip hayal kırıklığı ile masama döndüğüm, ama hiç bu akşam olan kadar boğazıma düğümlenmedi bu süreç, anladım ki sadece bireysel olarak bizi değil tüm sevdiklerimizi yoruyor bütün bunlara rağmen umutlarımız ve hayallerimizle dalga geçer gibi dedikodu yapanları da Allah'a havale ediyorum. Çocuksu taraflarının oyuncağı olarak gördükleri şey hepimizin hayatı, analarımızın babalarımızın uykusu, alın teri ve daha bir sürü şey....
-
@noturns Annenizin o soruyu sormadan onceki bakişlarini tahmin edebiliyorum. O guzel haberi en kisa zamanda vermeniz dilegiyle hocam.. kendimi gördüm yazdiklarinizda o yuzden yazayim dedim.
-
@noturns sabah sabah bunu okudum ve suan gercekten agliyorum. Oyle kotu oldum ki, keske bu basliga girmeseydim
-
@1umut yapmayın hocam lütfen, bilmeden üzdüysem özür dilerim. Hakkınızı helal edin. İnşallah bugün hayırlı bir haber alırız ve hep birlikte güleriz.
-
@noturns helal olsun hocam ne demek..insallah hocam, annelerimizin yuzlerine kocaman gulucukler koydurabildigimiz o gunler bian evvel gelsin insallah
-
@1umut
Sabahki halinin sebebini şimdi anladım -
@noturns
Hocam annenizle ilgili yazdıklarınız zaten çok hassasiyet verici .Ama abiyi de gözden kaçırmadım.Şu sınavlar yüzünden hep odaya kapandık ve aynı evde ailemizin yüzünü göremez olduk.Hep ayaküstü koridorlarda banyo kapılarında karşılaştık.Velhasıl yalnız değilsiniz hepimiz aynıyız -
@noturns Öncelikle Annenin Ellerinden Öperim. Dayan Kardeşim, Sabrın sonu gerçekten selamet. Bundan 7 Yıl Öncesi Aklıma geldi, Genelde geceleri ders çalışırdım. Gece saat 4, Sabah namazı 5:30 okunuyor, Hava Soğuk Kış Günü, Karakış. Elektrikler gitmişti. Telefon ve mum ışığında çalıştığımı gören annem, İlk başta Oğlum yat uyu Başka zaman çalışırsın dedi. Çalışmaya devam ettim, Çünkü Kendime söz vermiştim, Sabah ezanlarını duymadan kitabı kapatmayacağım Diye. İşte o anne, Karanlıkta Mum ışığında gitmiş Meyve Tabağını Hazırlamış. En az bizim kadar onlarda sınav sürecinde yıpranıyor. Biraz daha sabret güzel kardeşim, O zamanlar Annenin Hazırladığı Meyveyi Yiyorken, Şu vakit Sabrın Meyvesini Yiyorum. He hiç biri Anne meyvesi gibi de olmuyor DipNot
***Başkası Konusuna gelince de, "Sınanmadığı Bir Acı Üzerine Konuşmak, Her zaman Kolaydır"
Gün Gelir devran döner. Sen Sabretmeye Bak...! -
@sucuklu_oralet Çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Aslında hepimizin bu süreçleri birbirine benziyor ve sanırım daha hassas oluyoruz. Memuriyet sabır isteyen bir meslek ve biz o a illa maya gelene kadar sabretmeyi öğreniyoruz. Ben bu sürece hep böyle baktım ve hiç pes etmeyi düşünmedim. Rabbim bizimle inşallah o meyvelerin en hayırlısını verecektir.
-
...
Fotoğraflar genelde hüzünlendirir beni, en mutlu anı yakalasanız da gerçekte o anın bir kez yaşandığı hakikatini kim değiştirebilir. Hiçbir an tekrarlamaz, üzüntüler ve sevinçler kendine özgüdür, kendimize özgü. Ne çok kendi var çünkü her birimiz farklı yaşıyor ve hissediyoruz. Yalnızlığa şaşmamalı mı öyleyse.
Bir canlının bir başka canlıyı yalnız fotoğraflarda anabilmesi kadar hüzünlü hangi duygu var? Bir gün elimde sadece fotoğraflar kalır diye belki fotoğrafları sevemedim. Yaşayabildiğim kadar, benimle yaşayabildikleri kadar bana tutunsun istedim anılar hatta ben onlara… Sevdiklerimizin hala nefes alıyor olduğunu bilmek ve öylece durup nefes almalarını izlemek…
////////////////////////////////////
Eski, yırtık önlüklü çocuklardı; rahatsız tahta sıra ve masalarda otururlardı, kalabalıktı sınıflar. Akıllı sıfatını layık gördüğümüz nesneler, kara tahta ve tebeşirin yerini almamıştı henüz.
…
Kim bilir belki yapabilirdi insanoğlu; ruhunu köleleştirmeksizin bu maddi alemi yine de kurardı.
…
Betonlar döktük çiçeklerin üstüne, kuşlara kafesi layık gördük.
…
Şimdi sıralarımız rahat ama biz değiliz.
////////////////////////////
Biraz film izleyeyim dedim, film izlerken kalem durmadı, karaladı, biraz da buraya bırakalım.