Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
Ilkbaharda olduğu oldu mu bu sınavın hiç?Genelde Kasım aralıktir.Olmucaksa da bilsek.Her sene bir sürü duyum olurdu şimdi bilgisi olanda yok
-
@yourdreams kasım, aralık aylarında olmazsa mayıs, haziranda olur daha önce örnekleri var ama kalacağını sanmıyorum.
-
Ağustosun sonuna doğru ilan gelmezse daha da gelmez bence . Eylül de ilan gelip Aralık sınav mi olacak yani . Bize çalışmak için 2 ay zaman mı taniyacaklar yani . Hiç sanmıyorum . Kpss gibi sınav formatı değişikliği de söz konusu imiş . Süreç uzayacaktır . Ben öyle düşünmeye başladım çünkü . İlan yok hala ortada ...
-
Arkadaşlar , Ağustos ve Eylül aylarini şu derslere ayırmak istiyorum . Yorumlarinizi bekliyorum . Tarih ( 12 soru ) Matematik ( 6 soru ) Vergi ( 14 soru ) Maliye ( 3 soru ) İktisat ( 4 soru ) Toplamda 39 soru yapıyor . Alan derslerine 5- 6 ay çalıştım . Sınav Aralık olacaksa eğer . Son 2 ay sadece soru çözümü düşünüyorum
-
Arkadaşlar merhaba, ders çalışmanızı aksatmayın, daha başlamayan varsa hemen başlasın, aralıkta büyük ihtimalle olmayacak idari yargı. Ama çalışmanızı azaltmayın, sınav zor bir sınav ne kadar çalışırsanız çalışın ilk 600 e (son sınavda 200 kadro olduğundan 600 dedim ) kalmak zor.77-78 doğruyla kapatıyor ki kontenjan,sınavda 9 hukuk alanının her birinden 1,1 iktisat maliye 1 türkçe 1 matematik 2 tarih 1 vatandaşlıktan minimum yanlış yapsanız dahi 15 yanlış yapar. Son anda belki bir güzellik olur kontenjan ayrılır, ancak ilan geldiğinde idari yargıyı göremeseniz bile çalışmayı azaltmayın. Bu kış olmasa ertesi sene bahar da olur sınav. Her ne şekilde zorluk çıkarsa çıksın moralinizi bozmayın. İdari hakimliği kazanmanın sınavın kendisinden daha farklı şekillerde zorlukları var çünkü.
-
@SSK hocam çok güzel ozetlediniz . Su konu hakkında konuşalım isterseniz . Bu gidişle sınav aralık sonrasina kalicak sanırım ? Eylül ortası da bayram çünkü . Bu sıralarda ilan gelmezse aralık olmaz sınav diyorum ben .
-
Netleşse de bizde ona göre planı yapsak. Ailemizden çalıp sınavlara vakit harcamaktan yorulduk.
-
@SSK neye gore olmayacak dediniz:)
-
@mr.aday hocam sizin vergi sinaviniz ne oldu ?
-
@SSK Her sene çıkar böyle sınav olmayacak diyenler Sınavla ilgili detaya girip zor olduğunu anlatmasından dolayı amacını anlamışsınızdır heralde...
-
@kilici karşılık olarak kendisine ilan ile ilgili neden-sonuç kurmasını rica ettim . Hiç cevap yazmamış kimseye . Kayboldu gitti . Yeni açmış hesabını zaten .
-
@Suigeneris Girdik çıktık çok şükür Allah bir daha yaşatmasın diyorum başka bir şey demiyorum.
-
@Suigeneris Bu yıl sonunda sınav olacak ama idari yargının olması çok zor bir ihtimal. Geçtiğimiz hafta yapılan planlamada idari yargı düşünülmedi. Adli de ise alım normale döndü herhalde çünkü 800-1000 arası bir alım yapılacağı söylendi.
-
@kismetnasip Aldığım bilgiye göre olmayacak dedim. İdari yargı alımı yapmayacağız dendi. Ama yine adli için çıkacak ilana kadar bir süpriz olurda açılır inşallah.
-
@kilici Net olarak aldığım bilgiyi söyleyeyim 800-1000 arası bir adli yargı alımı olacak. Son 1 senedeki alımlara bakacak olursanız baya düşük bir sayı. İhtiyaçların acilliği bitti. Alımlar rutine döndü sayılır. Amacım ? Yazımda bilgi vermekten ve bu sınava hazırlananları her ne olursa olsun çalışmaktan vazgeçmeyin, moralinizi bozmayın bu sınav zor zaten vs çalışmaya teşvik etmekten başka bir amaç görünüyor mu ? Sizi fesatlıkla suçlamak istemiyorum ben de bu sınava hazırlanırken daha önce başka amaçlarla algı yürüten insanlara denk geldim. O yüzden suçlamanızı da haklı görmemekle birlikte kızamıyorum da size.
-
@Suigeneris Neden sonuç kuracak makam ben değilim. Bilgi bu. Bakan bey ihtiyaç azlığından mı yoksa başka sebeplerden mi bilinmez gerek görmemiş açılmasına.
-
@SSK Anlayışınız için teşekkürler hocam. Sürekli bu tarz şeyler yazanlar çok olunca direkt önyargılı davrandım kusura bakmayın. İçeriden net bir bilgi aldığınız belli oluyor ama sayı az da olsa ben idari yargıdan alım yapılacağını düşünüyorum. Gelmezse de hayırlısı olsun 35'e daha çok var.
-
@mr.aday nasildi peki yükselir misin ?
-
@SSK hocam . Mantık çerçevesinde ilan ile ilgili yorumsal bakış açısından bahsetmiştim ben . Fakat siz ciddi bir duyum almissiniz . Ozaman ben bir yorum yapamam . Peki siz bunu bakanlıktan mi ogrendiniz ?
-
@SSK bakan bey derken bilgiyi nereden edindiniz acaba ? Diyelim ki aralık idari yargı açılmayacak baharda gelebilir mi ? Canım sıkıldı ya ...