BDDK 100 Personel Alım Duyurusu
-
@escobar_p Zor olabileceğini düşünüyordum da bu kadar da beklemiyordum. İngilizce-Türkçe çeviri kısmı yapılabilir ama Türkçe-İngilizce kısmı gerçekten zormuş. Özellikle ilk paragrafı çevireni direk alsınlar gerisine bakmaya gerek yok
-
@siyah-kırmızı hocam kalbimizi kiriyorsunuz valla 12.5 aldim
-
@byn-keynes bu sınava başvurmayı düşünmüyosundur o zaman
-
@siyah-kırmızı hocam 7 aydir klasik sınav usulu hazirlaniyorum basvurabilirim
-
@dedektif Benim için de aynı İngilizce-Türkçe çeviriyi birebir yapabilirim de Türkçe-İngilizce çeviri epey yıpratacak.
-
@escobar_p Aynen kardeşim, hele bir ilan gelsin onu da o zaman düşünürüz
-
ne zaman gelir ilan acaba
-
90 puanla ben de girmiyorum. Girecek arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden.
-
İngilizce çeviriler bakımından uzmanlıkla murakıplık arasında seviye farklılıkları varmıdır bilgisi olan varmı arkadaşlar??
-
Çeviri bambaşka bir dünya yds ile falan ölçülmez, test sınavla klasik sınav arasındaki fark neyse yds ile çeviri arasındada o var. İngilizce öğretmeni olup çeviri yapmakta zorlananda vardır. Yds'de çoğu soruda okuduğun cümlenin üstün körü ne dediğini anlaman yeterlidir ama çeviride tamamını anlayıp düzenli ve anlamlı bir türkçe cümle haline getirmen gerekir. Heleki türkçeyi ingilizceye çevirmek apayrı bir olay. Kısaca yetenek işidir yds düşük olan yapabilirken yüksek olan yapamayabilir. Her iki dilde çok okuyan kişiler avantajlıdır. Okuma çok önemli.
-
@Sipsilimarpuc Stratejik davranmak gerek aslında 80-85 arası kişiler murakıplık yüksek kapatıyor zaten deyip de uzmalığa yüklenirse işler bi anda terse dönebilir mi? Demek istediğim geçen sene GUY'da Bursa örneği gibi...
-
@2525 hocam o seviyeler için zor ama 50 üstü yds alan birisi için kısmen yapılabilir. Şimdi tekrar kontrol edip dönerim buraya.
-
Yds den 50 puanım var ama bu türkçeyi ingilizceye çevirmem imkansız Ben giren arkadaşımın anlattığından bddk nin kini cümle olarak hatırlıyorum.yani yds nin çeviri kısmı gibi
-
@escobar_p BDDK 100 Personel Alım Duyurusu içinde söyledi:
@davetsiz hevesini kırmak istemem ama zor maalesef. BDDK ile SPK'nın ingilizce bölümleri birbirine benziyor,istersen bir örnek dosya atayım kendin değerlendir.
Dosyanın en sonundaki kısım çeviri kısmı...
http://www.spk.gov.tr/displayfile.aspx?action=displayfile&pageid=1120&fn=1120.pdf&submenuheader=null
SPK nın ingilizcesiyle BDDK nın ingilizcesi ve soruları arasında uçurum var. Geçen yıl girdim sınavı geçtim ama mülakkatttan elediler sağolsunlar, soracaklarınız olursa yeşillendiririz
-
@mhmmt Kardeşim genel olarak sınav hakkında bilgi verebilirsen güzel olur, soruların zorluk derecesi nasıl ? Daha önce bu tür sınava girmeyenler için bu sınav için tavsiyen var mıdır ? vb.
-
Yeri burası değil ama duyum olmasa da düşüncenizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar? Sizce SPK da alıma çıkar mı?
-
SPK gayrimenkul değerleme sertifikası almaya çalışıyorum lanet olası modülleri verebilirsem bitecek inşallah SPK alımına bi faydası olur mu? Yoksa boşuna mı verdim o kadar parayı
-
@mhmmt SPK daha mı zor?
-
@Rorschach159 BDDK 100 Personel Alım Duyurusu içinde söyledi:
@Sipsilimarpuc Stratejik davranmak gerek aslında 80-85 arası kişiler murakıplık yüksek kapatıyor zaten deyip de uzmalığa yüklenirse işler bi anda terse dönebilir mi? Demek istediğim geçen sene GUY'da Bursa örneği gibi...
80 - 84 ün zaten bana göre şansı yok. benim gibi 90 civarı alan adaylar da murakıplık gelmişken onu denerler bu ilan fire vermez pek hocam ve sıralamalar belli
-
@Sipsilimarpuc Doğru haklısın normal şartlarda 83 puanımla murakıplığı zorlardım ama bu sene normal bi sene değil o yüzden 2017 kpssye devam