BDDK 100 Personel Alım Duyurusu
-
@Öklit-Osman banlandıpughaahhahaah e o küfrü ben de ediyorum sana zor birsey değil ki. halkbankı kazanmışım egitimdeyim. kpss puanlarım kötüyken bile çalışmayı bırakmayıp bir iş bulmuşum sen ise otobos osman vari nicklerle yazıyon burda. küfür ettiğini söylüyorsun. ben kozyatağı hiltonda eğitimdeyim sayın otobososman cumartesine kadar burdayım gel yüzüme et.yüzün kalırsa çıkış sağdan ikinci kapı buyrun.
-
@pow3rtech o konuda ne yazık ki son yıllarda yapilan bddk sinavları bilgisine net doğru bilgi edinmek zor. zor sınav iyi çalışın gibisinden tavsiyeler var. ben dahasına ulaşamadım.
-
Bu ileti silindi! -
UZMAN YARD. Sınav Sorularını yazıyorum arkadaşlar...
HUKUK
- Mutlak eşitlik- nisbi eşitlik tanımı, farkı
2)İptal davası ve tam yargı davası tanımı farkları
3)Ceza hukukunun zaman bakımından uygulanması nedir
4)Borçlar Hukukunda kusursuz sorumluluk halleri nedir açıklayın
5)Medeni Hukuktaki fiil ehliyeti nedir kısaca açıklayın
6)İcra İflas Hukukunda Hazci Caiz Olmayan unsurlar nedir
7)Aşağıdakileri kısaca tanımlayın:
Ademi merkeziyetçilik, Kanuni hakim güvencesi, Ceza Hukukundaki mülkilik ilkesi, Borçtan aciz belgesi, Gabin, Ölüm karinesi.
İKTİSAT-MALİYE
- Arz ve talep denklemi verilmiş. Denge fiyatı ve miktarı, tüketici-üretici rantı ek vergi konması halinde toplam refah kaybı istenmiş
2)Çevre kirliliğine karşı çözümlere ilişkin... Pigou'nun vergileme çözümünü grafikle açıklayın.
3)Para pol.araçları nedir açıklayın
4)Deflayonist açık nedir grafikle açıklayın. Kamu harcamaları ve transfer harcamalarının çözümdeki etkisini açıklayın
5).... (Birkaç satırdan sonra sorunun özeti:).. Devlet bankacılık sektörüne müdahale etmektedir. Buna göre bankacılık sektörü bir kamu malı sayılabilir mi.
6)Piyasa ekonomilerinde tekelle ilgiliydi.
MUHASEBE
-
50 puanlık monografi-- yevmiye kaydı açılış kaydı dönem sonu kayıtları gelir tablosu bilanço
-
Mali analiz oranları ile ilgili 20 problem sorusu
3)sermaye kar dağıtımı ile ilgili~ 15 puanlık
4)Döviz cinsinden bankaya açılan hesap sonucu dönem sonunda alınan faizle ilgili kayıt 15 puanlık
5)Tanımlar( özün önceliği, dönemsellik, ihtiyatlılık, kesin hesap nazım hesap) 15puan
İNGİLİZCE
10ar cümle (ing-tr) (tr-ing) çevirisi vardı...
Sınavda beni zorlayan alan muhasebeydi. Muh soruları çok da zor değildi benim eksikliğimden de kaynaklı, pek yapamadım. Onun dışındaki alan beklediğimden çok kolaydı..Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim..
-
Ben sizler icin uzman yardimciligi sorularini buldum. Cok kek bir sinavmis, hadi murakipligi da birisi bulsun bi zahmet
-
@pow3rtech sağolasın. bu sorular hangi yıla ait biliyormusun? belki son yıllarda tarz vs degisikler olabilir diye yeni sorulardan örnekler bulmak istedim bulamadım.
-
Murakiplik iktisat (hatirladigim kadariyla) 1.faiz koridoru politika faizi ve ortalama fonlama maliyeti kavramlarini aciklayiniz. Bir de kucuk bi tablo vermis donemler itibariyle bu faiz oranlarini gosteriyordu. TCMB bu tablodaki hle ulasmak icin neler yapmalidir tartisiniz diyordu. 2.arz ve talep fonksiyonu vermis. Ekonomide dis ticaret serbest birakilirsa fiyat 100 oluyor buna gore ihracat miktarini hesaplayin. Grafikte sosyal refahi gosterin falan diyordu. Yanlis hatrlamiyorsam Qd=410-3P Qs=-50+2P idi. 3.Ödemeler bilancosu kalemlerini yaziniz aciklayiniz. Sicak para hareketlerinin doviz kuru uzerine etkilerini odemeler bilancosu uzerinden aciklayiniz diyordu. 4. 5 tane kisa olgu vermisti. Mesela Butce kanuna X kurumunun teskilat yapisini degistiren hukum konmustur. Yukardaki ifadelerin hangi butce ilkesiyle alakasini olup acikliyoduk. Kavramlar Hollanda hastaligi Ramsey kurali (Gerisini hatrlamiyorum) Arada bir soru daha vardi 6 soruydu hatrlamiyorum hatrlaraam yazarm. Ya da hatrlayan arkadas yazsin.
Vergi oranlari dusurulerek vergi gelirleri artirilabilir mi, gelir ve ikame etkileri esliginde aciklayiniz
-
Aha murakiplik sorularinida buldum. Gecen yilin sorulari bunlar. Gecen sene puanlamayi cok kit yapmislar, bu yil aynisini yapabileceklerini zannetmiyorum. Herkes beklediginden dusuk puan almis.
-
@pow3rtech sorular çok güzel ya.. hepsini nerdeyse araştırdım bu sene.. ekonomi takibi sayesinde neyse.. nasip diyelim.. ne olur görürüz..
-
http://sorularlaiktisat.blogspot.com.tr/2015/10/bddk-murakipuzman-yardimciligi-sinavi.html?m=1
Beni arastirmaci olarak ise alsinlar
-
@Affectio-Sctts BDDK 100 Personel Alım Duyurusu içinde söyledi:
@davetsiz algı oyunlarına gelmeyin yok 30 ingilizce ceviri yapılamazmış bilmem ne gir kardesim kaybedeceğin bir sey yok yeterli olup olmadığını sınava girdiğinde kendin gör sınav sonucunda zaten yeterli olup olmadığını göreceksin
Hocam ben zaten sinava girecegim sadece önbilgi amaciyla yazmistim. Algı oyununa gelecek kadar saf biri degilim
-
hocalarım @escobar_p @Antimülakat ingilizce sınav sorularına baksam da değerlendirme yapacak düzeyde olmadığım için size sorayım dedim, seviye nasıl? @davetsiz kardeşimşzin de dediği gibi 30 seviyeleri sınava kadar çalışıp halleder mi? Yoksa başvurupta milletin önüne geçmek istemem gerçekten.
-
Arkadaşlar geçen yıl girdim sınava sorulara kolay diyorsunuz da birde sonuçları görün istediğin kadar yaz eksiklik bulunuyor ben çıktığımda oldu bu iş dedim tüm alanlardan ve ingilizceden 70 e dayanmıştım ona rağmen alacakları kişinin yarısından azını mülakata çağırdılar ordan da iki üç kişi bişey kesin alım yaptılar ama tabi geçen sene neyin adaletiydi orası meçhul,en sık ihraç bddk dan oldu malum.İki gün sabah-öğleden sonra KPSS gibi süründüğümüzle kaldık birtek öğlen verdikleri kumanya iyiydi:)) İngiliZce test değil klasik çeviri konu Avrupa birliğiydi geçen yıl hakkımızda hayırlısı.
-
@yldzkrc hepsinden 60 sinirini gecmek zorundaligi mi var hocam? Rekabet kurumu sistemi gibi mi?
-
@pow3rtech Bu hangi senenin sınav soruları biliyor musun?
-
@davetsiz Hepsinden 60'ı geçmek ve toplamda 70'i geçmek...
Maalesef 30 kişilik ilana çıkıp 5 kişi alan kurumlardan biri. Şansımızı deneyeceğiz
-
@escobar_p hocam oyle. Yapacak bir sey yok alandan hazir gibiyim ama ingilizcedden ne yapacagim inanin bilmiyorum. Tense leri calissam sadece gecebilir miyim sizce
-
yds'den nasıl 30 alabiliyorsunuz arkadaşlar? ben adını soyadını doğru kodlasan zaten 25 veriyolar diye biliyorum.
-
@siyah-kırmızı güldürmedi. 17.50 alan arkadaşlarım var.
-
@davetsiz hevesini kırmak istemem ama zor maalesef. BDDK ile SPK'nın ingilizce bölümleri birbirine benziyor,istersen bir örnek dosya atayım kendin değerlendir.
Dosyanın en sonundaki kısım çeviri kısmı...
http://www.spk.gov.tr/displayfile.aspx?action=displayfile&pageid=1120&fn=1120.pdf&submenuheader=null