TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

BDDK 100 Personel Alım Duyurusu

DİĞER
    bddk personel alım uzman
    58
    138
    33540
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • D
      dedektif @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p Zor olabileceğini düşünüyordum da bu kadar da beklemiyordum. İngilizce-Türkçe çeviri kısmı yapılabilir ama Türkçe-İngilizce kısmı gerçekten zormuş. Özellikle ilk paragrafı çevireni direk alsınlar gerisine bakmaya gerek yok 🙂

escobar_p 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • ?
        Eski Kullanıcı @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@siyah-kırmızı hocam kalbimizi kiriyorsunuz valla 12.5 aldim 😒

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • ?
          Eski Kullanıcı @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@byn-keynes bu sınava başvurmayı düşünmüyosundur o zaman 🙂

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı -3
          • ?
            Eski Kullanıcı @Ziyaretçi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı

@siyah-kırmızı hocam 7 aydir klasik sınav usulu hazirlaniyorum basvurabilirim 😂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • escobar_p
              escobar_p @dedektif Son düzenleyen:

@dedektif Benim için de aynı 🙂 İngilizce-Türkçe çeviriyi birebir yapabilirim de Türkçe-İngilizce çeviri epey yıpratacak.

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • D
                dedektif @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p Aynen kardeşim, hele bir ilan gelsin onu da o zaman düşünürüz 🙂

• F
                  Fişek MORGEN Son düzenleyen:

ne zaman gelir ilan acaba

Ağzını gırdığımın garibanlığı...

• B
                    bakkal Son düzenleyen:

90 puanla ben de girmiyorum. Girecek arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden.

• A
                      arafta Son düzenleyen:

İngilizce çeviriler bakımından uzmanlıkla murakıplık arasında seviye farklılıkları varmıdır bilgisi olan varmı arkadaşlar??

• G
                        gökalp Son düzenleyen:

Çeviri bambaşka bir dünya yds ile falan ölçülmez, test sınavla klasik sınav arasındaki fark neyse yds ile çeviri arasındada o var. İngilizce öğretmeni olup çeviri yapmakta zorlananda vardır. Yds'de çoğu soruda okuduğun cümlenin üstün körü ne dediğini anlaman yeterlidir ama çeviride tamamını anlayıp düzenli ve anlamlı bir türkçe cümle haline getirmen gerekir. Heleki türkçeyi ingilizceye çevirmek apayrı bir olay. Kısaca yetenek işidir yds düşük olan yapabilirken yüksek olan yapamayabilir. Her iki dilde çok okuyan kişiler avantajlıdır. Okuma çok önemli.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                        • Rorschach159
                          Rorschach159 @Sipsilimarpuc Son düzenleyen:

@Sipsilimarpuc Stratejik davranmak gerek aslında 80-85 arası kişiler murakıplık yüksek kapatıyor zaten deyip de uzmalığa yüklenirse işler bi anda terse dönebilir mi? Demek istediğim geçen sene GUY'da Bursa örneği gibi...

Ona rorschach kartları gösteren psikoloğa maskesini takıp şöyle der; sıra sende doktor ne görüyorsun?
                          -Rorschach in Watchmen

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • Antimülakat
                            Antimülakat @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@2525 hocam o seviyeler için zor ama 50 üstü yds alan birisi için kısmen yapılabilir. Şimdi tekrar kontrol edip dönerim buraya.

• niloya
                              niloya Son düzenleyen:

Yds den 50 puanım var ama bu türkçeyi ingilizceye çevirmem imkansız😢 Ben giren arkadaşımın anlattığından bddk nin kini cümle olarak hatırlıyorum.yani yds nin çeviri kısmı gibi😢

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • M
                                mhmmt Yasaklı @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p BDDK 100 Personel Alım Duyurusu içinde söyledi:

@davetsiz hevesini kırmak istemem ama zor maalesef. BDDK ile SPK'nın ingilizce bölümleri birbirine benziyor,istersen bir örnek dosya atayım kendin değerlendir.

Dosyanın en sonundaki kısım çeviri kısmı...

http://www.spk.gov.tr/displayfile.aspx?action=displayfile&pageid=1120&fn=1120.pdf&submenuheader=null

SPK nın ingilizcesiyle BDDK nın ingilizcesi ve soruları arasında uçurum var. Geçen yıl girdim sınavı geçtim ama mülakkatttan elediler sağolsunlar, soracaklarınız olursa yeşillendiririz

D escobar_p 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • D
                                  dedektif @mhmmt Son düzenleyen:

@mhmmt Kardeşim genel olarak sınav hakkında bilgi verebilirsen güzel olur, soruların zorluk derecesi nasıl ? Daha önce bu tür sınava girmeyenler için bu sınav için tavsiyen var mıdır ? vb.

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • Keymarsh
                                    Keymarsh Son düzenleyen:

Yeri burası değil ama duyum olmasa da düşüncenizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar? Sizce SPK da alıma çıkar mı?

"I will walk up and down here, and I will sing, that they shall hear I am not afraid."

• Rorschach159
                                      Rorschach159 Son düzenleyen:

SPK gayrimenkul değerleme sertifikası almaya çalışıyorum lanet olası modülleri verebilirsem bitecek inşallah SPK alımına bi faydası olur mu? Yoksa boşuna mı verdim o kadar parayı

Ona rorschach kartları gösteren psikoloğa maskesini takıp şöyle der; sıra sende doktor ne görüyorsun?
                                      -Rorschach in Watchmen

• escobar_p
                                        escobar_p @mhmmt Son düzenleyen:

@mhmmt SPK daha mı zor?

• S
                                          Sipsilimarpuc @Rorschach159 Son düzenleyen:

@Rorschach159 BDDK 100 Personel Alım Duyurusu içinde söyledi:

@Sipsilimarpuc Stratejik davranmak gerek aslında 80-85 arası kişiler murakıplık yüksek kapatıyor zaten deyip de uzmalığa yüklenirse işler bi anda terse dönebilir mi? Demek istediğim geçen sene GUY'da Bursa örneği gibi...

80 - 84 ün zaten bana göre şansı yok. benim gibi 90 civarı alan adaylar da murakıplık gelmişken onu denerler bu ilan fire vermez pek hocam ve sıralamalar belli

Rorschach159 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • Rorschach159
                                            Rorschach159 @Sipsilimarpuc Son düzenleyen:

@Sipsilimarpuc Doğru haklısın normal şartlarda 83 puanımla murakıplığı zorlardım ama bu sene normal bi sene değil o yüzden 2017 kpssye devam 😄

-Rorschach in Watchmen

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 6 / 7
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti