BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@MaxMin hocam aynı sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Sadece BDDK sınavları için de değil genel olarak yazılı kurum sınavlarına çalışmada kullanılabilecek kaynaklar nelerdir? sistemin yabancısı sayılırım, ilk defa bu sene kpss ye girdim, yardımcı olabilen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim:)
-
@kullanıcıadım bence sabit bir hazırlanma şekli yok ancak şunu söyleyebilirim bazı dersleri daha detaylı çalışıp güncel olaylarla okumakta fayda var. Özelikle bol tekrar yapmak işinize yarar. Bence en mühim olan dersler iktisat ve muhasebe çünkü elemeler buradan oluyor birde kalbur üstü finansal dilde ingilizce bilmek cümle kurabilmekte çevirmekte mecbur. Son olarak muhasebe için monografi özelikle ilan kılıç kitabı iyi iktisat Erdal ünsal ve mahfi eğilmez hocanın makaleleri
-
@MaxMin @kullanıcıadım Hukuk için kpss kaynaklarınız yeterli olur. Arkadaşın yazdığı gibi kurumun önem verdiği dersler iktisat ve muhasebe. İktisat için kpss sürecinde teorik anlamda yeterli temeliniz oluşmuştur zaten. Teoriye ek olarak yorum yeteneğinizin gelişmesi için Mahfi Eğilmez'in makalelerini okumanız (geçmişe makaleler de dahil) faydalı olacaktır. Muhasebe için kpss konularına ek olarak monografi çalışmanız gerekli. Piyasada bulunan kitaplardan birini alabilirsiniz, ben İlhan Kılıç'ın Genel Muhasebe problemleri kitabını tercih etmiştim. İngilizce için ekonomi terimlerine yönelik çeviri çalışmanız yeterli olur.
-
@Azure @oguzhan24 tesekkur ederim arkadaslar yardimlariniz icin, o zaman ben size iktisattan kaynak sorayim zira yuksel bilgili makro mikro karsilastirmali iktisat ceteris paribus calistim beni 18 iktisat netinin ustune cikaramadi iktisat mezunu olmama ragmen. Ozellikle son besli konusunda hangi kaynak iyidir hicbir fikrim yok yardimlariniz icin tesekkir ederim bu forumu bulup uye olduguma cok seviniyorum
-
@kullanıcıadım Erdal ünsal mikro-makro ve hipotez kitabı var kurum sınavları için klasik soru cevap kitabı. Bende bunlar senin için iyi olur ama hipotez kitabını en az 2 sefer detaylıca okuyup özümsemiş olmak en iyisi.
-
@kullanıcıadım arkadaşın söylediği gibi iktisat için hipotez, maliye için de classic maliye kitabı klasik sınavlar için adaylar tarafından kullanılan kitaplardır. Bunları erdal ünsal mikro-makro kitapları ve mahfi hocanın makaleleriyle desteklediğiniz takdirde iktisatın hakkını verirsiniz.
-
Arkadaşlar bu hipotez kitabı gerçekten iyi bir kaynak mı klasik iktisat kurum sınavları için? Bende erdal ünsal mikro makro var. Hipotezle mi tamamlamalıyım? Başka bir yerde gördüm bunu reklam mı değil mi anlayamamıştım siz de yazınca ışık yandı.
-
@armindo hocam iyi bence hatta hazine sigorta da 2 soru çıktı ama çok kaynak oluyorsa makale de okuyorsanız genellikle mantıklı olan belki de almamak
-
@impressiveunit vallahi çok kaynak olursa olsun biraz destek lazım hocam makale falan da okuyorum ama ne kadar yeterli emin olamıyorum pek. bu kadar kişi tavsiye edince radarıma girdi gidip bir bakacağım kitaba.
-
@armindo kardeşim kendi notlarını çıkartabiliryorsanız Erdal Ünsaldan,almana gerek kalmaz öbür türlü farklı kaynakları çokça okuyup tekrar etmekte fayda var bence.
-
@oguzhan24 valla kardeşim yazarak çalışayım diye not çıkarıyorum bazen de suratına bakılmıyor notun bi daha okuyası gelmiyor insanın o yüzden biraz daha alma taraftarıyım ama kitabı inceleyeceğim. Bakalım nasılmış. Eyvallah cevap için.
-
@armindo hocam hipotez çalışması keyifli bir kitap, sorular hangi sınavda çıktığına göre sınıflandırılmış, önem derecelerine göre yıldız verilmiş ama tek başına yeterli değil. Çünkü konuları tam anlamıyla kavramak adına erdal ünsal'dan bakmak gerekiyor.
-
@Azure tamam o zaman hocam yav bana tam iyi olur gibi. Mikro makro erdal var kpssye ondan calistim. Tamamlayici olacaksa super olur. Cunku bazi konulari tam oturtamiyosun, bunlari baska bir kitaptan okumak faydali olabilir. Hipoteze kesinlikle bakacagim.
-
@Azure @oguzhan24 ingilizce için direk olarak bir yer gösterebilir misiniz çalışabileceğimiz bir site kitap vb acaba en çok düşündüren ing konusunda kurum için nasıl sağlıklı çalışabileceğim
-
@MaxMin marmaralı(ben de oradan mezunum ingilizce bölüm okuduysan bölümdeki kelime ve terimleri iyi bilsen güzel olur birde economist dergisinin programı var telefonda takip et bence. Bunlar dışında çeviri için kurumun faaliyet raporlarını türkçe ve ingilizce okuyup dikkat edersen güzel olur. Orta seviye gramer şart çeviriler için.
-
@MaxMin hocam yds için sözlüklerde tarih, ekonomi, sağlık vs. gibi konu başlıklarına göre kelime gruplandırmaları yer alıyor, piyasadakileri bi inceleyin isterseniz ordaki ekonomi terimleri biraz yardımcı olur. Ayrıca olur da bddk'ın sınavına girecek olursanız web sitesinin ingilizce ara yüzüne bakın. Ek olarak ingilizce ekonomi haberlerini takip edebilirsiniz. Hem ingilizceniz gelişir hem ekonomi bilginiz. İngilizceyi gözünüzde çok büyütmeyin bddk açısından. Orta seviye ingilizceniz var ise halledersiniz.
-
@Azure @oguzhan24 çok teşekkürler arkadaşlar bilgiler için sizlerede başarılar diliyorum. Oğuz bölüm türkçe iktisat idi malesef öyle bi şansım yok
-
Arkadaşlar sizce bugün bayram öncesi BDDK bize bayram hediyesi verir mi acaba mülakat sonuçları belli olur mu umutsuzum ama işte yine de bekliyor insan.
-
Aynı şey benimde aklımdan geçti ama geçti gitti yani hiç durmadı. Sanmıyorum ya düşüncelilerde o kadar da değillerdir heralde kaldı ki kazanamadıysak da bayram değil yas işte
-
Keşke açıklasalar güzel olurdu. Bir arkadaş 1-15 temmuz arası açıklanabileceğini yazmıştı. O tarihe açıklayabilirler mi acaba?