gss prim borcu olanlar muayene olabilir mi
-
27 yaşındayım gss prim borcu var hastanelerde muayene olabilir miyim. tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisans yapıyorum öğrenci belgesi ile babamın üzerinden yararlanabilir miyim
-
@Antimülakat @aliveli ini bilen arkadaşlar var dır
-
2014 yılında beni muayene yapmamışlardı yapılandırıp bir kaç taksidini ödedikten sonra anca.Ama bu süreçten sonra gss ile ilgili baya değişiklik yaptılar.En doğru bilgiyi sgk'dan alabilirsin.
-
@guyan-gelmiş öğrenci belgesi versek aile üzerinden yararlanabilirmiyiz ki
-
@mozart sen şuan öğrenci misin?
-
askerlik için yüksek lisans yapıyorum tezsiz uzaktan eğitim @guyan-gelmiş
-
Kanuna göre, yüksek öğrenim görülmesi halinde, baban üzerinden yararlanman için azami yaş sınırı 25'tir. 27 yaşındayken baban üzerinden faydalanamazsın.
Normalde gelirin de olmadığı için gelir testi mecburiyeti var. Fakat yeni değişiklikle 1 Nisan'dan itibaren 53 lira ödeme yaparak-eski borçların olsa bile- GSS'DEN yararlanabilirsin.
-
@mozart öğrenci belgesini sgk'ya götürsen sadece yükseklisansa başladığın itibaren olan borcunu silerler bu lisan ile yükseklisans arasında borcun için muayene etmeyebilirler ama sen yine de bir git sor derim.
-
@mozart benim de 1500 tl gss borcum var ve hala her ay üstüne koyarak artıyor odeyemiyorum geçen ay randevu alıp muayene oldum devlet hastanesinde bir sorun çıkmadı hatta 2 kere gittim.2 hafta aralıkla hiçbir şey demediler senin borcun varmış falan filan diye. Gidip muayene olabilirsin.
-
@İNSAN şuan 27 ye girmeme 3 ay var yararlanabilir miyim
-
@barter borç 4bin küsür hastane ücreti ne kadar devlette bayya dır gitmiyorum h bilgim yok kusura bakma
-
@guyan-gelmiş gideyim ins silerler
-
@mozart yazdığınız şartlarda acil'den giriş yapmak haricinde yararlanmanız mümkün görünmüyor
-
Ben muayene olabileceğini düşünüyorum. Amaç zaten GSS ile ödemeyi devletin yapıp, kişilerin mağdur olmasını önlemek. Borcunuz olsa da muayene olmanıza engel bir durum olmamalı.
@Agor böyle bir şey gelmişti sanki başına, sen ne diyorsun?
-
@mozart hastaneye gittiğimde herhangi bir ücret istemediler para vermeden çıktım tabi sonrasında borca eklediler mi bilmiyorum
-
@barter acilden mi muayene oldun yoksa poliklinikten mi
-
@mozart Hayır hocam yararlanamazsın.Acil müdahele durumları istisna tabii. 25 yaşını doldurduğun an, babanın bakmakla yükümlü olduğu kişi olmaktan çıkarsın.
-
25 yasini doldurdugun zaman ogrenci olman farketmez muayne olamazsin gss borcun varsa ve borcun tamamini odemeden muayenede olamassin
-
@mozart poliklinik randevu alıp gittim acil girişi yapmadım
-
@Antimülakat kardeşim acilde 3 kod renk var eğer gerçekten acillik bir durumsa şu an herkes faydalanabiliyor ama GSS borcunu belli bir süre ödemeyen kişi muayene olamıyor. İkisi de başıma geldi, eğer son 1 yıl içinde değişiklik yapılmadıysa muayene olunamıyor maalesef