TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. Ekonomist2
    E
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 29
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

Ekonomist2

@Ekonomist2

Hazine ve Maliye Bakanlığı

27
    İtibar
    389
    Profil Görüntülemeleri
    29
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ekonomist2 Takip etme Takip Et
    Hazine ve Maliye Bakanlığı

Ekonomist2 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları

Arkadaşlar ben de şuan gelir uzm yrdsıyım kurumda 2014 girişliyim askere gitme nedeniyle uzayan uzmanlığımın yeterlilik sınavımınmmülakatını beklemekteyiz hala. Sanırım bir sıkıntı var ki hem guy sınavı hem de kurum içi yeterlilik mülakatları hala açıklanmadı nedeni bilinmiyor.

Asıl gelmek istediğim nokta burayı kazanan arkadaşlara biraz yol göstermek iyi-kötü yanlarından bahsetmek ve vmy-guy ayrımına değinmek.

Öncelikle yeni başlayan bir gelir uzman yardımcısı şuan 4500 tl civarı bir maaşla işe başlar bu rakam İstanbul için biraz ortalama kalsa da Anadolu vergi daireleri açısından iyi bir rakam. Bugünün şartlarından özellike özel sektörde çalışan arkadaşlarınıza baktığınızda 4500 tl civarında maaş alan çok sık göremezsiniz bu yönden maaşı tatmin edicidir hem özel sektöre hem de düz memurluklara göre.

İş ortamına gelirsek ben özel sektörde devlet bankasında çalıştığımda guyu kazanıp direkt bu kuruma geçtim. Aradaki kıyaslamayı şöyle yapayım özel sektörde 10 birim çalışıp 5 birim maaş alıyordum, guydan ise 5 birim çalışıp 10 birim maaş alıyorsunuz şeklinde özetleyebilirim.

Guyu sıklıkla Vmy ile kıyaslıyorlar ona da değinelim. Evet Vmy hem maaş açısından hem de kariyer açısından üstün bir meslektir. Fakat vmynin de kariyer kısmı tartışmalıdır onu da belirtelim eskisi kadar bir kariyer imkanı olduğunu(ymm olma dışında) düşünmüyorum çünkü ömür boyu müfettişsiniz belki daire başkanı olursunuz o kadar. Ama prestiji bir gelir uzmanından kesinlikle çok daha iyidir.

Ancak bildiğiniz gibi 2011den itibaren vmydeki yapılandırmalar kurumu çok daha geri bir noktaya getirdi. Çevremde bir çok müfettiş yrd arkadaşım var müfettiş yrd diyorum çünkü 6 senedir yeterliliklerini vermediler hala unvanları müffettiş yrd ve müffettiş yrd maaşı almaktalar oysa çokdan müfettiş olmaları gerekiyordu. Hepsinin de tek söylediği vmy çok sıkıntılı, baskı ortamı var sakın vmy düşünme rahatını bozarsın başka kurumlara hazırlan!!

Bir örnekle gidelim 2013de yaklaşık 5000lik vmy ilanı açılmıştı sanırım 4000-4500 kişi de kuruma vmy olarak girmişti şuanda sanırım 2013te giripte kurumda kalmayı başarabilen vmy sayısı 2000-2500 arasında olduğu söyleniyor peki mükemmel bir prestije sahip bir yerde neden bu kadar sayı azalmış. Yeterlilikte kalanlar, aşırı yoğun tempodan bunalıp istifa edenler olmasın?

Uzun lafın kısası gelir uzm yrdcılığı vmy ye göre kesinlikle daha rahattır. İzin alma, çalışma, ast üst ilişkisi yönünden vmy işe kıyaslanamayacak kadar rahat edeceğiniz bir kurumdur gib. Özel sektörün darbesini yemeyen arkadaşların guydanda pek tatmin olacağını sanmıyorum ama öyle. Vmy yerine dguy tercih edilmesi daha mantıklı veya diğer kurumların merkez uzmanlıkları çok daha rahat ve yeterlilik kaygısı vmy kadar yok.

Guyu yeni işe başlayan ve devlet içerisinde memurluğa başlayan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Ama şunu da söyleyeyim cebinizde puanınız her daim olsun burayı yedekte tutun çalışmanıza devam edin daha üst kurumlara kesinlikle geçmeye çalışın çabalayın. Geçemeseniz bile guyda anlattıkların yönünden tatmin olursunuz tek dezavantajı kurum içi prestiji düşüktür ama dışarıya karşı prestiji vardır bunu da ekleyelim

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2
    • RE: 2019 YDS / e-YDS Hazırlık Platformu

En son 3 sene önce girmiştim YDSye aldığım puan 43.75 idi. Aralık YDS’ye 1.5-2 ay günde 1 saat sadece reading yaparak girdim ve sınavdan 55 aldık. 70 puan hedef için tekrar reading çalışmasına başladım marta kadar böyle devam edip bol bol okuma ve test çözümü ile ilerlemeyi planlıyorum.

Yararlandığım kaynaklar:

READİNG için:
      Level Up Your Reading-BİTTİ
      Reader At Work-1-DEVAM EDİYOR
      Reader At Work-2-OKUNACAK

SORU için:
      2000 YDS sorusu(akındil)-DEVAM EDİYOR
      Test Atack YDS(irem)-ÇÖZÜLECEK

GRAMER başvurun kaynakları:

Grammar in the pocket(irem)
      English Grammar in Use(Cambridge)

YDS TOEFL IELTS içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2
    • RE: bankacı olmak

@usnika08 hocam ben riske girmedim bankadar uzman yrdımcısı iken gecelerimi ders çalışarak geçirdim kpss puanım elimde vardı onu kullanarak Gelir uzman yardımcılığını kazandım Allaha şükür çok da memnunum hayatım olumlu yönde değişti. Eğer garantiniz alternatifiniz yoksa bankadan istifayı tavsiye etmem özel şirketler daha kötü bir kamuda bir yeri kazanmaya çalışıp öyle istifa edin.

DİĞER içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2
    • RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)

Arkadaşlar çalışma yöntemleriyle ilgili neler yapıyorsunuz yazarak mı çalışıyorsunuz yoksa defalarca okuma vs mi daha iyi olur. Malum zaman kısa yazmak baya vakit alıyor.

Şahsen muhasebe de monografi çözümü ve hukukta bol okuma kafi geliyor. İktisat ve maliyede yazarak vs gitmek nasıl olur sizce grafikler vs de var.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@b-ays yanlış anlamayın ama ben bu sınav strateji kitabı olayına inanmıyorum pek. Bol bol okuma yapmak strateji kitabından daha yararlı.

E
      Ekonomist2
    • RE: Hukuk dersi icin saglam kaynak

Ben de 2018 de 32 hukuk yaptım.

Anayasa-idare-idari yargı-ceza-Themis
      Medeni-borçlar-ticaret-icra iflas-murat fasikül

Kamu hukukunu daha detaylı olarak themisten çalışma nedenim idari yargı ve kaymakamlık sınavları içindi. Zaten özel hukuk çoğu kurum sınavında kpss ayarında geliyor detaya inmedim ki çoğu kişi zapata vs gibi yüzlerce sayfalık kitaba gömülüyor zamanınıza yazık gerek yok. Ama kamu hukukunu kesinlikle iyi öğrenin detaylı çalışın ki en baba sınavlarda kalem oynatabilir kıvama gelesiniz.

Hukuk konularından sonra test olarak hem kpss hem de kurum sınavları için ben hakimliğe yönelik olan Tensip ve Hakimim soru bankalarından bol çözümlü soru çözdüm.

Hukukta en kilit nokta bol çözümlü soru çözmek bence.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

Bankacı olmak mı aman aman sakın en kötü memurluk bile bankacılıktan daha rahattır. Ben 2014te eşim de 2016da devlet bankasından istifa ettik ki şu hayatta aldığımız en iyi kararlardan biridir.

DİĞER içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@simón-bolívar

Yok hocam ki Türkçe açıklaması olmaması daha iyi ingilizce düşünmeyi sağlıyor. Çünkü ingilizce öyle bir dil ki bir kelimenin neredeyse 10 tane farklı Türkçe anlamı oluyor bu nedenle salt bir metnin Türkçesine bakıp kıyaslama yaptığınız da eksik öğrenime neden olabilir kelime anlamı yönünden

E
      Ekonomist2

@legolas gelir idaresi bşk. Gelir uzm.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@872 önce şunu kesin söyleyeyim bankacılığı kesinlikle tavsiye etmiyorum ancak işsizlikten dolayı kesin banka diyorsanız sakın memur veya servis görevlisi unvanı olarak girmeyin en azından uzm yrd müfettiş olun ki bi nebze daha az ezilir daha iyi maaş alırsınız.

DİĞER içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

Ekonomist2 tarafından gönderilen son iletiler

@kpssınavı hocam hangi beginner seviyesinde ekonomi ve finans terimler soruluyor iyi misiniz? İngilizce intermediate-upper intermediate seviyesindeydi sadece yoğun bir gramer kullanımıyla zorlamamışlar

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@872 önce şunu kesin söyleyeyim bankacılığı kesinlikle tavsiye etmiyorum ancak işsizlikten dolayı kesin banka diyorsanız sakın memur veya servis görevlisi unvanı olarak girmeyin en azından uzm yrd müfettiş olun ki bi nebze daha az ezilir daha iyi maaş alırsınız.

DİĞER içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@usnika08 hocam ben riske girmedim bankadar uzman yrdımcısı iken gecelerimi ders çalışarak geçirdim kpss puanım elimde vardı onu kullanarak Gelir uzman yardımcılığını kazandım Allaha şükür çok da memnunum hayatım olumlu yönde değişti. Eğer garantiniz alternatifiniz yoksa bankadan istifayı tavsiye etmem özel şirketler daha kötü bir kamuda bir yeri kazanmaya çalışıp öyle istifa edin.

DİĞER içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@olursaolur az biraz gramer temeliniz varsa bence gramer ile vakit kaybetmeyip bol bol makale okuması yapıpu kelime haznenizi geliştirin üstüne bir yds soru bankası ve yds çözümlü çıkmış sorular kitabı alıp soru çözün

E
      Ekonomist2

Bankacı olmak mı aman aman sakın en kötü memurluk bile bankacılıktan daha rahattır. Ben 2014te eşim de 2016da devlet bankasından istifa ettik ki şu hayatta aldığımız en iyi kararlardan biridir.

DİĞER içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2
    • RE: Murat Fasikül ve KPSS

Her cümlesini güzelce önemser ve özümserseniz. Gayet tabi yeterlidir.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@uruk-hai saçmalama şeklinde bir tavırda yaklaşıyorsanız benimle muhattap olmazsanız iyi olur.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@uruk-hai sen öyle san:) binalarına turnike giriş çıkış sistemi olan bir müfettişlikte rahat takılma diye bir şey yok artık o eskidendi. Tüm giriş çıkışlarınız düz memur gibi kayıt altına alınmakta ve yüzde 90 masa başında çalışıyorsunuz yani kendi çalıştığınız binada dosya üzerinden denetleme olayı var öyle kafama göre dışarıda bir şirkete gidip denetleme yapayım diye bir şey yok siz de bir üstünüze bağlısınız onlar size iş emri gönderirse siz firmayı denetlemeye başlıyorsunuz o da vergi dairesinden firmanın dosyasını talep ederek oluyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

Arkadaşlar ben de şuan gelir uzm yrdsıyım kurumda 2014 girişliyim askere gitme nedeniyle uzayan uzmanlığımın yeterlilik sınavımınmmülakatını beklemekteyiz hala. Sanırım bir sıkıntı var ki hem guy sınavı hem de kurum içi yeterlilik mülakatları hala açıklanmadı nedeni bilinmiyor.

Asıl gelmek istediğim nokta burayı kazanan arkadaşlara biraz yol göstermek iyi-kötü yanlarından bahsetmek ve vmy-guy ayrımına değinmek.

Öncelikle yeni başlayan bir gelir uzman yardımcısı şuan 4500 tl civarı bir maaşla işe başlar bu rakam İstanbul için biraz ortalama kalsa da Anadolu vergi daireleri açısından iyi bir rakam. Bugünün şartlarından özellike özel sektörde çalışan arkadaşlarınıza baktığınızda 4500 tl civarında maaş alan çok sık göremezsiniz bu yönden maaşı tatmin edicidir hem özel sektöre hem de düz memurluklara göre.

İş ortamına gelirsek ben özel sektörde devlet bankasında çalıştığımda guyu kazanıp direkt bu kuruma geçtim. Aradaki kıyaslamayı şöyle yapayım özel sektörde 10 birim çalışıp 5 birim maaş alıyordum, guydan ise 5 birim çalışıp 10 birim maaş alıyorsunuz şeklinde özetleyebilirim.

Guyu sıklıkla Vmy ile kıyaslıyorlar ona da değinelim. Evet Vmy hem maaş açısından hem de kariyer açısından üstün bir meslektir. Fakat vmynin de kariyer kısmı tartışmalıdır onu da belirtelim eskisi kadar bir kariyer imkanı olduğunu(ymm olma dışında) düşünmüyorum çünkü ömür boyu müfettişsiniz belki daire başkanı olursunuz o kadar. Ama prestiji bir gelir uzmanından kesinlikle çok daha iyidir.

Ancak bildiğiniz gibi 2011den itibaren vmydeki yapılandırmalar kurumu çok daha geri bir noktaya getirdi. Çevremde bir çok müfettiş yrd arkadaşım var müfettiş yrd diyorum çünkü 6 senedir yeterliliklerini vermediler hala unvanları müffettiş yrd ve müffettiş yrd maaşı almaktalar oysa çokdan müfettiş olmaları gerekiyordu. Hepsinin de tek söylediği vmy çok sıkıntılı, baskı ortamı var sakın vmy düşünme rahatını bozarsın başka kurumlara hazırlan!!

Bir örnekle gidelim 2013de yaklaşık 5000lik vmy ilanı açılmıştı sanırım 4000-4500 kişi de kuruma vmy olarak girmişti şuanda sanırım 2013te giripte kurumda kalmayı başarabilen vmy sayısı 2000-2500 arasında olduğu söyleniyor peki mükemmel bir prestije sahip bir yerde neden bu kadar sayı azalmış. Yeterlilikte kalanlar, aşırı yoğun tempodan bunalıp istifa edenler olmasın?

Uzun lafın kısası gelir uzm yrdcılığı vmy ye göre kesinlikle daha rahattır. İzin alma, çalışma, ast üst ilişkisi yönünden vmy işe kıyaslanamayacak kadar rahat edeceğiniz bir kurumdur gib. Özel sektörün darbesini yemeyen arkadaşların guydanda pek tatmin olacağını sanmıyorum ama öyle. Vmy yerine dguy tercih edilmesi daha mantıklı veya diğer kurumların merkez uzmanlıkları çok daha rahat ve yeterlilik kaygısı vmy kadar yok.

Guyu yeni işe başlayan ve devlet içerisinde memurluğa başlayan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Ama şunu da söyleyeyim cebinizde puanınız her daim olsun burayı yedekte tutun çalışmanıza devam edin daha üst kurumlara kesinlikle geçmeye çalışın çabalayın. Geçemeseniz bile guyda anlattıkların yönünden tatmin olursunuz tek dezavantajı kurum içi prestiji düşüktür ama dışarıya karşı prestiji vardır bunu da ekleyelim

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      Ekonomist2

@simón-bolívar

Hocam sorular konularına göre ancak çözümlü değil klasik soru bankası mantığında. Yine irem yayınlarınıb çözümlü yds fasikül diye bir kitabı var bildiğim o çözümlü ve çıkmış yds sorularından oluşuyor.

E
      Ekonomist2