öncelikle iyi akşamlar. Ben bu sene ilk defa girdim bu sınava. On yıllık memuriyetim var ve yaşım geçmeden denemek istedim. Açıkçası son bir buçuk ay hazırlandım ve vakit darlığından iktisat hiç çalışmadım. Sağolsun benim gibi sınava giren arkadaşım bana pek çok kaynak önerdi. Yardımcı oldu. 68 gibi bir puan bekliyorum. Barajın altında kaldım. Seneye inşallah daha uzun soluklu çalışıp zorlayacağım. Lakin pek çok arkadaşın dediği gibi acı bir durum söz konusu. O da yeni jenerasyon da çok hadsiz ve hudutsuz bir bencillik var. Ben bunu açıkçası maruz kaldıkları tv Programları ve sosyal medya ya bağlıyorum. Son yıllarda yeni neslin en önemli özelliği ben merkezli olması. Maalesef bu tarz insanlar son zamanlar da bazı sınavlar kazanıp önemli yerlere atandılar. Hakimlik savcılık gibi önemli mesleklerde kişiliği oturmamış, hukuk ahlakından yoksun ve makam düşkünü pek çok insan türedi. Adliye ile çok yakın çalıştığımdan biliyorum. Diğer kurumlar hakkında yorum yapamam ama insanlar için devlete açılan kapı olan bu mülki amirlik makamına umarım düzgün, şahsiyetli ve içinde Allah korkusu olan kaymakamlıktan önce kul olduğunun farkında olan insanlar gelir. Sınavlar kazanılır ya da kaybedilir. Mühim olan içinizde ki insanlığı kaybetmemek.
nrllh tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@kema-boratav devlet hukuk bilmeyen, özelde paralı okumuş kişiliksizleri hakim yapıp hüküm kurduruyor savcı yapıp soruşturma yaptırıyor bu ülkede. (Hepsi bir değil tabi) Bence çok alakasız bir laf olmuş bu. Zira insanların AÖF de okuma sebepleri anca orayı okuyabilmeleri değil. Çalışırken en rahat okunabilen yerin orası olmasıdır. İibf devletin tercihidir demek biraz saçma olmuş.
-
@mehmetçik, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@nrllh calisirken okuna rahat bolum aof oldugu icinmi insanlar aof okuyor senin bu ulkenn gerceklerinden haberin yok hic , yada 2000 dogumlu felansin burdan hicbir gerekceyi gosterip bahane olarak sunmayacam ama cok yanls yerden bakiyorsun gel birde bizim bu taraflardan bakmayi dene
Fikrime katılmıyor oluşunu yaşımla nasıl bağladın anlamak mümkün değil. Tıpkı o bahsettiğin yaştakiler gibi Konuştun. Hiç tanımadığın ve fikrini beğenmediğin bir insana 2000 doğumlusun demen bile üslubunun ne kadar çocuksu olduğunun kanıtı. Bu ülkenin gerçeklerinden yıllarını devlete hizmet ederek geçirmiş biri olarak az çok bilirim. Hem de her bölgesini. Senin tarafından nasıl görünüyor bilmem, bilmekte istemem bu cevaptan sonra. Sana şu kadarını anlatayım. AÖF mezunuyum ve laf olsun diye de bitirmedim. Bir buçuk ay çalıştığım ve ilk defa girdiğim bir sınavdan iki soru ile barajın altında kaldım. İİBF ya da AÖF okumak seni daha zeki ya da aptal yapmaz. Daha iyi veya kötü bir kaymakam olmanı sağlamaz. Bilgi bir şekilde edinilir. Terbiye, ahlak ve hak duygusudur önemli olan. Çünkü bunlar insanın içinde vardır. Sonradan kazananı görmedim.
nrllh tarafından gönderilen son iletiler
-
@kaymakam-rüzgar, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Neden mi iptal etmeyecek ?
Lütfen kamu baş denetciligi raporlarını girip sitesinden bakınız milli eğitim ve YÖK,ÖSYM nasıl bu kurumdan gelen şikayetleri dikkate almadığını görünce anlayacaksınız.
Nasıl bel baglarsiniz ben inanın anlamıyorum.
Bu kurum çürümüştür.İzahını yapayım : kurum en son yapılan sınav ücretleri için bir açıklama yaptı dedi ki biz 2018 yılında 735 mio TL para topladık ve sanırım 720 mio harcama yaptık.Guzel kardeşim soruyorum sana elini vicdanına koy nereye harcandı kalem kalem açıklamadı neden !? Bunlar bu kurumun malesef çürüdü günü gösterir.
Gelelim başka bir taraftan izaha ki burası diğeri gibi facia ....mahkeme kararlarını uygulamamak sen bu kurumun senin dilekceni dikkate alacağını mi sanıyorsun ... Budami yetmedi gelelim çalınan sorulara geçmişte senin gibi sınava girip kazanıp elenen arkadaşlar yada kazanamayip kıl payı elenen arkadaslarimiz kendilerini yıllarca mal gibi hissettiler kim buna neden oldu bu çürümüş kurum sen hala güven mi duyuyor Sun yarın 2025 bir alt yazı ile şu haberi duyarsan pekte şaşırma " 2019 kaymakamlik sınav soruları çalınmış " verebiliyormusun garanti !Doğru söze ne denir.
-
İyi geceler. Herkes puanını kendine saklasın bence artık. Çünkü bazı arkadaşların da dediği gibi çok cıvık bir hal almaya başladı. Bu AÖF konusu da çok uzadı bence. İster örgün ister AÖF Mülakata kalan görür zaten ne olduğunu. Benim bu saatten sonra naçizane ricam sınava bu sene ilk defa girmiş biri olarak sorular üzerinden bilgi paylaşımı yapsak.
Mesela taş toprak sanayisi cevaplı bir soru vardı. Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum. Ben geç katıldığımdan denk gelemedim galiba. Ben gıda sanayisi yapmıştım o soruyu. Bununla alakalı bilgi verecek biri varsa çok sevinirim.
Sınav bitti sonuçları beklerken faydalı bir şeyler yapalım bari. -
@nrllh dusuncelerine katilmama gerekcemi aciklams olmam benim ahlaksz oldugum anlaminami geliyor 2000 li dogumlu demekle seni asagilamsmi oluyorum meslek lisesi ve imam hatipe uygulanan katsayi olayindan dolayi kac kisi bu aofu okumak zorunda kaldi onlardami calsrken en rahat okunacak bolum diye aof okudu
Canım kardeşim anlaşılıyor ki sen beni yanlış anlamışsın. Ben de seni yanlış anlamışım. Keşke bu sözü ilk seferinde söyleseydin. Çünkü bu ülkede insanların önünün kesildiği yıllara yakinen şahit olan hatta kendi ailesinde mevcut olan biriyim. Ben ise sadece hem çalışıp hem okumak zorunda kalanları kastettim ki ben de öyleyim. AÖF insanların tercih sebebi olduğu kadar dış etkenlerden mecbur kalınarak okunan bir okul. Ayrıca maksat sana hakaret etmek değil ama tanımadığın insanların beğenmediğin ya da yanlış anladığın yorumlarına yaş kıstaslı bir benzetme yapmak hoş değil. Bunu da belirteyim.
-
@nrllh calisirken okuna rahat bolum aof oldugu icinmi insanlar aof okuyor senin bu ulkenn gerceklerinden haberin yok hic , yada 2000 dogumlu felansin burdan hicbir gerekceyi gosterip bahane olarak sunmayacam ama cok yanls yerden bakiyorsun gel birde bizim bu taraflardan bakmayi dene
Fikrime katılmıyor oluşunu yaşımla nasıl bağladın anlamak mümkün değil. Tıpkı o bahsettiğin yaştakiler gibi Konuştun. Hiç tanımadığın ve fikrini beğenmediğin bir insana 2000 doğumlusun demen bile üslubunun ne kadar çocuksu olduğunun kanıtı. Bu ülkenin gerçeklerinden yıllarını devlete hizmet ederek geçirmiş biri olarak az çok bilirim. Hem de her bölgesini. Senin tarafından nasıl görünüyor bilmem, bilmekte istemem bu cevaptan sonra. Sana şu kadarını anlatayım. AÖF mezunuyum ve laf olsun diye de bitirmedim. Bir buçuk ay çalıştığım ve ilk defa girdiğim bir sınavdan iki soru ile barajın altında kaldım. İİBF ya da AÖF okumak seni daha zeki ya da aptal yapmaz. Daha iyi veya kötü bir kaymakam olmanı sağlamaz. Bilgi bir şekilde edinilir. Terbiye, ahlak ve hak duygusudur önemli olan. Çünkü bunlar insanın içinde vardır. Sonradan kazananı görmedim.
-
@kema-boratav devlet hukuk bilmeyen, özelde paralı okumuş kişiliksizleri hakim yapıp hüküm kurduruyor savcı yapıp soruşturma yaptırıyor bu ülkede. (Hepsi bir değil tabi) Bence çok alakasız bir laf olmuş bu. Zira insanların AÖF de okuma sebepleri anca orayı okuyabilmeleri değil. Çalışırken en rahat okunabilen yerin orası olmasıdır. İibf devletin tercihidir demek biraz saçma olmuş.
-
öncelikle iyi akşamlar. Ben bu sene ilk defa girdim bu sınava. On yıllık memuriyetim var ve yaşım geçmeden denemek istedim. Açıkçası son bir buçuk ay hazırlandım ve vakit darlığından iktisat hiç çalışmadım. Sağolsun benim gibi sınava giren arkadaşım bana pek çok kaynak önerdi. Yardımcı oldu. 68 gibi bir puan bekliyorum. Barajın altında kaldım. Seneye inşallah daha uzun soluklu çalışıp zorlayacağım. Lakin pek çok arkadaşın dediği gibi acı bir durum söz konusu. O da yeni jenerasyon da çok hadsiz ve hudutsuz bir bencillik var. Ben bunu açıkçası maruz kaldıkları tv Programları ve sosyal medya ya bağlıyorum. Son yıllarda yeni neslin en önemli özelliği ben merkezli olması. Maalesef bu tarz insanlar son zamanlar da bazı sınavlar kazanıp önemli yerlere atandılar. Hakimlik savcılık gibi önemli mesleklerde kişiliği oturmamış, hukuk ahlakından yoksun ve makam düşkünü pek çok insan türedi. Adliye ile çok yakın çalıştığımdan biliyorum. Diğer kurumlar hakkında yorum yapamam ama insanlar için devlete açılan kapı olan bu mülki amirlik makamına umarım düzgün, şahsiyetli ve içinde Allah korkusu olan kaymakamlıktan önce kul olduğunun farkında olan insanlar gelir. Sınavlar kazanılır ya da kaybedilir. Mühim olan içinizde ki insanlığı kaybetmemek.