TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. bulut
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 9
    • Konu 3
    • İleti 1190
    • En İyi 578
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

bulut

@bulut

1462
    İtibar
    10138
    Profil Görüntülemeleri
    1190
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

bulut Takip etme Takip Et
    Sayıştay Denetçileri

bulut tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci

İç ses: Olmamış gibi yoluna bak sen.
      -Ya olursa?
      İç ses: Kaymakam olarak atanınca ilçendeki kamu çalışanlarını toplar tanışır, bugüne dek kamuda gördüğün her türlü çarpıklığın çözümlerine yönelik bir toplantı yaparsın. Anlatırsın kendini, dersin ki: "bakın arkadaşlar ben 7/24 sizin yanınızdayım, her türlü sorununuzda mevkiniz ne olursa olsun beni arayın. Her soruna beraber koşalım, çabalayalım. Ama bilin ki bu devletin 1 kuruşu boşa giderse ben karşınızdayım; bu devletin 1 kuruşu senin, benim, ailenizin, tanıdıklarınızın parası. Sadece katma değer yaratan sadece insana yardımcı olacak işlere harcanacak bu paralar. Devletin reklama ihtiyacı yoktur, devletin görevi hizmet etmektir." dersin.
      -Yine başladın hayal kurmaya, hayal kırıklıkları acı olur, işine bak.
      İç ses: Haklısın, unuttum bile.
      -Ya olursa?

Olsun arkadaşlar olsun, olsun ve hizmet edelim. Kaymakamlık gücü ancak ders çalışmaya yeten garibanların hizmet hayalidir çünkü. Kaymakam olursan ilçeni değiştirebilirsin, insanların hayatına dokunabilirsin. Daha öte ne var ki?

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı

@kpsslik, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı

Eleme sınavı konulari hangi derslerden oluşuyor topluca söyleyebilir misiniz?

Yerine sınava girilmesini de ister misin hocam?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut

alt metni

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@murky, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@orion hocam öncellikle yaş ile alakası yok buna emin olabilirsin diğer taraftan tavsiyem çevrendeki insanlara hiç hangi mesleklere hazırlandığını söyleme. Nitekim beni de zamanında o kadar yıldırdılar ki en son neye hazırlanıyorsun diyen birine açık öğretim sınavlarına dedim. Bırak bir yerlere ulaşınca vay be desinler, onlar onlardan hoşlanır hiç açıklama yapma derim.

Bu konuda biraz doluymuşum o yüzden ekleme yapıp içimdekileri dökmeden geçemeyeceğim.

Sanki sınava girse kesin kazanacak da sadece referansı olmadığından bir yerlere gelememiş çok bilmiş insanların "O işler dayısız olmaz, yapmazlar seni." yorumlarından.

Kendi çocuklarının mülakat ve işe girme hikayelerini sanki dünya'nın en önemli işiymiş gibi anlatıp "kazandı" diye lanse eden sana ne için çabalıyorsun deyince boş bulunup samimiyetle yanıt verdiğinde ise "hmm, inşallah bakalım." diye manidar gözlerle bakarak konuyu değişmesinden.

En zorlu sınavları kazandığımda sınava olan sevincimi paylaşmak istediğimde "hayırlı olsun işte de mülakat var, tüh." şeklinde tepki veren sözde yakın arkadaşlara.

En yakın olup süreçlere de hakim olan en samimi arkadaşınla bir akşam oturduğunda büyük bir samimiyetle "ah be kardeş bir kaymakam olsam." dediğinde "inşallah daaa.." diye verdiği tepkilerden.

BIKTIM. Bazen insan beddua etme noktasına geliyor. Yıllar oldu artık tabi 3. kişilerin verdiği tepkileri takmamaya başlayalı onlara açıklama yapmayı bırakalı çok oluyor. Ama yukarıda bahsettiğim sözde en yakın akrabandan sözde en yakın arkadaşından bu tepkileri almak, ne bileyim işte...

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut

Abi ne müthiş olay ya doğru yanlışlarına bakıyorsun iyi geçmediyse ikinci bir sınav hakkın var, iyi geçtiyse girmiyorsun. Vip müşteri hesabı, garibanlığın gözü kör olsun 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci

@KaymakamAdaylıgı Geleneği sürdürün hocam. Bütün forum sizi bekliyor.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@foucault, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@murky +1 konus kardesim konus icimin yaglari eridi oh...

Eyvallah hocam. Ya bu konuda sahiden çok doldum, en yakınlar dahi anlamadığı için insan kimseye açılamıyor. Öyleki sahiden Sayıştay Denetçisi arkadaşına dahi anlatsan anlamıyor seni. Sanki o o süreçlerden geçmedi, bilmiyorum çok garip ama inşallah biz öyle olmayalım. Mülakatı geçen insan sanki bir anda unutuyor tüm yaşadıklarını. Unutuyor ya kaymakamlık sınavının zorluğunu, sayıştay sınavının meşakatini. Sınavı geçmişim yahu zor olduğunu ben de biliyorum ben de senden "hmm hayırlısı bakalım." tepkisini duymak istemiyorum ya. Yalandan da olsa "bu sefer olacak, hadi bakalım, tebrikler." gibi yorumlar duymak istiyor işte insan. Yoruyor ya çok yoruyor. Bir hukukçu kadar hukuk bilip bir ekonomist kadar ekonomiye hakim olup bu kadar çaba harcayıp cahilliklerle sınanmak ve sonunda da pes etmek durumunda bırakılmak, yoruyor çok.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

@maxmin, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

@gaye adliye iibf’li girebilseydi görürdük hukuk yapanı yapamayanı 🙂

Öyle bir durum olsa hukuk mezunları için hezimet olurdu hocam. Buradan bir çok İİBF'li adli sınavına adli yargı testine özellikle çalışmadan girsin yine de ilk 3000'e girer o kadar söylüyorum 🙂 Şahsen adli yargıyı kazanabilir miyim diyen insanlara sinirleniyorum ilk 3000'e de girin yahu hakim olacaksınız.

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: İçini Dökmek İsteyenler...

Bugün forumda geçmiş mesajlarıma bakarak, geçmişte çok istediğim mesleklerin mülakatlardan elendiğimde verdiğim tepkileri tekrar yaşadım. Yine bugün kazandığım bir mülakatta elenenlerin yazdığı yorumları okuyorum. Bazıları mülakatı kazananların hak etmeden kazandığını belirtmiş. Hiç kızmadım, çok da iyi anladım. Hani derler ya "attan düşenin halini attan düşen anlar." ben de o misal işte. Çok attan düştüm, çok sınandım. Dünyada düşmanıma dahi etmeyeceğim beddua odur ki: "cahillikle sınanmak." Yıllarca cahillikle sınandım. Kaymakamlık, müfettişlik, sayıştay denetçiliği sınavlarına çalışırken hayatlarında bu meslekleri hayal dahi edemeyecek insanlar tarafından, hayatın o anda seni soktuğu durum nedeniyle saçma tepkilere maruz kaldım. Kaymakamlık sınavına çalışırken "ne çalışıyorsun" diyen birine açıklama yapmamak için "açık öğretim sınavına çalışıyorum" dahi dedim. En nihayetinde üniversite okurken önünden geçince iç geçirdiğim bir Kurumun mülakatında başarı sağladım. Bugün geriye baktığımda "vay be" diyebilmek çok güzel bir duygu. Bana benim yolumdan geçmiş abilerim hep derdi ki "bir gün geriye baktığında iyiki diyebileceksin" onlar bunu söylediğinde "ah" diyordum, "ah siz ne anlarsınız". Lakin bugün bu duyguyu yaşayan ben oldum. Şüphem yok ki Allah emeklerinizi zayi etmeyecek, Allah hepinizin yardımcısı olsun güzel iyi niyetli arkadaşlarım.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut

Siz 2014 soruları deyince o zamanki foruma döndüm, yazışmaları okudum, hey gidi daha heyecanlıymışız 🙂 O zamanki forumdan forum kullanıcılarının yaptığı soru paylaşımlarını "alıntılayarak" aktarayım belki faydalanan olur.

2014

Genel Kültür

1. saban kırana ceza: Frigler

2. İlk antlaşma hititler

3. Sayıştay başkanını meclis seçer

4. Uyuşmazlık mah. başkanını anayasa mahkemesi seçer

5. Bisiklet turu: Mersin

6. SSCB dağılınca ortaya çıkan devlet değil: Afganistan

7. İlk üniversite: Ankara hukuk

8. İstiklal marşı: 1. dünya savaşı sırasında yazılmıştır

9. Michealangelo

10. Rönesans

11. Saltanat şurası

12. Gizli oylama yapılır: 1-3 ve 4. öncül

1. Meclis ile ilgili hangisi doğru değildir: Padişaha yetki verir gibi bir şık
      13. Mona lisa: leonardo da vinci

14. Türkiye üye olmak için davet beklemiş ve üye olmuştur: Milletler cemiyeti

Hukuk

1. erginlik 18 yasına girilmesiyle degıl doldurulmasıyla kazanılır

2. terk sebebıyle bosanmada 3. ayın sonunda degıl 4.ayın sonunda hakime basvurulur

3)miras sorusu 1ve 3

4)zilyetliğin idari yoldan korunması sadece kaymakam

5)c.baskanının vatana ihanetle suclandırılması 1/3 ve 3/4

6)adli kolluk makamları duzenleyıcı ıslem yapamaz

7)kamu tuzelkısılıgı oılan devlet opera ve balesı

1. ozel hayatın gizlilğinın sınırlanmasında kamu yararı yok

9)gızlı oy 2,3 ve 4

10)3 anayasada ortak olmayan cbaskanının tum kararlarının baaşbakan ve ılgılı bakan tarafından ımzalanması gerektıgı

11)devlet ıhale kanunu sorusuna tokının arsa satısı yaptım (emın degılım)

12)b nın yaptıgı yenı bır onerıdır

13)alacak hakkı sorusuna yukumlendırıcı haktır yaptım (emın degılım)

14)sebepsız zengınleşme ıle ılgılı hangısı dogrudur dıyordu zamanaımı suresı 2 yıldır dedım (emın degılım)

15)1 yıl boyunca ıflasla takıp edılebılır

16)cekın hukukı nıtelıgı nıtelıklı havaledır

17)adi şirket sermeysı ıcın mahkeme tespıtı gerekmez

18)yonetım kurulunda oya baska bır uyenın vekıllıgı olmaz

19)ticari mümessil tasınmaz satın alamaz dedım emın degılım

20)kanun emrettıgı ıslerı belırtmek amacıyla tuzuk cıkarmak bakanlar kurulu ıcın zorunlu bır gorevdır ıhtıyarı degıldır

İktisat

1)carpan sorusu 0

2)reel gsmh sorusu 4450

3)kayıtsız kalması sorusu 750

4)x y oranı 2/3

5)bugunku deger 2000

6)p= 9,5

7)fiyat sabıt kalıp miktar aratarsa hem tuketıcı hemde uretıcı rantı artar

8)arz artarsa esnek bır malın hasılası artar(cunku denge fıyatı azalır)

9)genısletıcı malıye ve daraltıcı para politıkası uygulanırsa faiz kesınlıkle artar

10)butce acıgı para arzı ıcınde yer almaz

11)altın artar , dovız azalır ,pasıfte degısme olmaz

12)tasarruf yatırımdan kucuk olur şıkkı yanlıs

13)toplam malıyet artarak artan ıse mc pozıtıf ve artan

14)24 nısan kararları tarımsal detekleme alımı artırımı yok

15)klasık mıkrat kuramında faiz etkısı yok

16)kredi çöküşü

17)tam tamamlayıcı min(a,b)

18)rasyonel beklentılerı benımseyen yenı klasık ve yenı keynesyenler

19)asımetrık bılgı sorusu

Maliye

1-uzlaşma kalan süre 15 günden azsa 15 gün uzar

2-transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı

3-mülkilik ve şahsilik gelir vergisi

4-ikametgah ilkesi

5-dar mükellef yalnızca yurtiçi kazançları vergilendirilir

6-emlak vergisi muafiyet %25

7-kdv fatura düzenlenince doğar

8-ötv kdv mükellefi aynı kişilerdir

9-vergi tebliği iptali danıştay

10-Bağlayıcı olan içtihatı birleştirme kararları

11-Orta vadeli mali plan

12-İkincil gelir dağılımı

13-20-25 otomatik stabilizatör

14-artan oranlı stopaj Ücret

15-pıgou-dalton

16-Yönetim dönemi(jestiyon)

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut

bulut tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Sağlık Bakanlığı Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019

İlk göz ağrım. Güzel kurumdur, her şeyden evvel aktif bir göreviniz olur ailenize ve etrafınıza daha aktif yardımlarınız dokunur. Hastanelerin başhekimleri ile muhattap olursunuz. Yıllar önce bu kurumun mülakatına ilk girdiğimde her şeyin başı "sağlık" yazmıştım 🙂 İlanı görünce foruma girip yazmadan edemedim, Allah gönlünüze göre versin.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

@Hayaller71, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

Arkadaşlar dershaneye borcum vardı icraya vermişler sınavlara girmeme engel mi veya olası mülakatlarda??

Engel değil müsterih olun.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut

Sorma dikene sorma bilmez gülümü benden iyi; dar öğrenilir darda, geçti ayazım getirme geri.

https://www.youtube.com/watch?v=2eM5TiHav9E

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut

Bugün forumda geçmiş mesajlarıma bakarak, geçmişte çok istediğim mesleklerin mülakatlardan elendiğimde verdiğim tepkileri tekrar yaşadım. Yine bugün kazandığım bir mülakatta elenenlerin yazdığı yorumları okuyorum. Bazıları mülakatı kazananların hak etmeden kazandığını belirtmiş. Hiç kızmadım, çok da iyi anladım. Hani derler ya "attan düşenin halini attan düşen anlar." ben de o misal işte. Çok attan düştüm, çok sınandım. Dünyada düşmanıma dahi etmeyeceğim beddua odur ki: "cahillikle sınanmak." Yıllarca cahillikle sınandım. Kaymakamlık, müfettişlik, sayıştay denetçiliği sınavlarına çalışırken hayatlarında bu meslekleri hayal dahi edemeyecek insanlar tarafından, hayatın o anda seni soktuğu durum nedeniyle saçma tepkilere maruz kaldım. Kaymakamlık sınavına çalışırken "ne çalışıyorsun" diyen birine açıklama yapmamak için "açık öğretim sınavına çalışıyorum" dahi dedim. En nihayetinde üniversite okurken önünden geçince iç geçirdiğim bir Kurumun mülakatında başarı sağladım. Bugün geriye baktığımda "vay be" diyebilmek çok güzel bir duygu. Bana benim yolumdan geçmiş abilerim hep derdi ki "bir gün geriye baktığında iyiki diyebileceksin" onlar bunu söylediğinde "ah" diyordum, "ah siz ne anlarsınız". Lakin bugün bu duyguyu yaşayan ben oldum. Şüphem yok ki Allah emeklerinizi zayi etmeyecek, Allah hepinizin yardımcısı olsun güzel iyi niyetli arkadaşlarım.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

@antimülakat, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

Dostlar sınava katılım az mıydı? Sayıştaya küsen sayısı mı fazla? Çok az kişi sonuçların açıklanmasına yorum yazmış. Kazananlara hayırlı olsun diyelim. Bir sonraki yazılı sınav için başarılar dileyelim.

Sayıştay'a küsen yok da reklam politikasından ötürü siteye küsen çok olabilir hocam 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut

@angaralı, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

Herkes için hayırlısı olsun inşallah , kazanan abilerim şimdi ne yapacaklar nasıl bir yol izleyecekler tavsiyesi olan varsa sevinirim

Uzunca bir bekleyiş olacak, hayırlısıyla 2018 mülakatı sonuçlansın sonrasında Kurum belge isteyecek sonrasında öngörüşmeler ve ev ziyaretleri yapılacak sonrasında mülakatlar yapılacak. Başkan Bey 2020 Ocak demişti mülakatlar için.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut

Hayırlı olsun herkese.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut

Ben bugünden de ümitliyim 2 adet link açık ikisinden biri Sayıştay sonuçları diye düşünüyorum, hayırlısı.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •

Son dönemde yalnızca bu başlığı takip eden bir kullanıcı olarak belirtmek isterim ki: sevgili site yöneticileri reklamlar çığırından çıkmış durumda, anlıyorum bir şekilde gelir kaynağı yaratmalısınız ama takdir edersiniz ki etkin reklam yönetimi bu değildir. Bu şekilde devam ederse kendi adıma siteyi takibi bırakacağım.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      bulut
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mülakat Süreci

Öngörüşmesi yapılmayan var mı arkadaşlar benim tanıdıklarımdan hemen herkesin görüşmesi bitmiş durumda. Haziran sonunda mülakatlar yapılır mı sizce bu konuda bilgi alan var mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      bulut