@gölge07 hocam size yönelik değil yazım öncelikle onu söyleyeyim sizin yorumunuz istinaden genel bir şey söylemek istiyorum.
İstatistikçi grubu başarısız mı değil mi bilmiyorum ama yeterlilik için olan sınav ortak sınav zannediyorum. İibf gibi 4 yıl boyunca hukuk muhasebe görüp sonrasında kpss çalışan bir grupla kendi alanlarından sınava giren bir gruba aynı sınavı yapmak ne kadar doğru emin değilim. Kaç iibfli istatistik alanından yapılan bir sınavda başarılı olabilir o da tartışılır.
Zaten iibfli arkadaşların tepkilerden dolayı 100 olan kontejan 50 ye düşürüldü biliyorsunuz ki. Bu tarz söylemler tamamen alımın kaldırılmasının önünü açacak ki bu alandaki arkadaşlar olarak bizlerde emek verip bekliyoruz.
Alanımdaki alım azlığından dolayı iibf denkliğini kullanarak diğer puan türlerinde de iyi bir puan aldığımı belirteyim muhtemelen istatistik grubu alınmasa da puanım yeter alım olduğu takdirde. Ama yine de 2 senedir alım bekleyen fakülte arkadaşlarım adına yazmak istedim. Şahsınıza yönelik değildir belirteyim bir kez daha.