Öncelikle herkese merhabalar,
Hepinizin farkında olduğu gibi Maliye Bakanlığından 1 yılı aşkın süreden beri A Kadro ilanı göremiyoruz. Yaklaşık en az 2 yıldırda ders çalışıyor ve çalışmaya da devam ediyoruz. Baktığımızda zamanında 75'li puanlarla en azından GUY sınavına girebilirken mevcut durumda 84 puanla kurum sınavı göremedik.
Önümüzde çok ama çok kritik bir seçim var. Sesini duyurabilenler istediklerini bir bir alıyor. Bizler ise ne yazık ki hala daha bir yanıt dahi alamadık. Yaptığımız twitter etkinlikleri mutlaka Sn. Naci Ağbal'a ulaşıyor ancak harekete geçirecek kadar güçlü çıkmıyor. Ne yazık ki bir fısıltı kadarız. Ne dediysek, ne yazdıysak beklediğimiz katılımı bulamadık o yüzden twitter dışında ve daha etkili olabileceğine inandığım "Cumhurbaşkanına Mektup" etkiliği etrafında toplanabildiğimiz kadar toplanmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bu sorun sadece 2017 KPSS'ye girmiş olanların sorunu değil ne yazık ki ses çıkmadıkça en fazla iki seneye kadar A Kadro kepenk kapatma noktasına gelecek. Bu yüzden de bu yıl yeterli puanı olanda olmayanda, sınava yeni hazırlananda daha yeni mezun olacak her İİBF'li bu etkinlikte bir araya gelmeli. İlk adım olarak KPSS öncesinde yürekler su serpecek bir GUY ilanı talep etmek kaydıyla bir ortak metin ya da tamamen herkesin kendi kaleminden çıkanları bir mektup aracalığıyla Sn. Erdoğana iletmemiz gerektiğine inanıyorum. Daha güçlü bir ses çıkarmak için herkesin kendi mezun olduğu okulun Kariyer Klüplerinden destek rica etmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. Bununla beraber Facebook'ta yer alan A Grubu sayfalarında destek talep etmemiz gerekli. Yakın çevremiz, arkadaşlarımız ve ailemiz adına gönderilecek mektuplar hem nicelik hemde nitelik açısından oldukça etkili olacaktır.
Mektubun yanında bir diğer önerim ise siyasi partilerin merkezlerine gönderilecek ortak mail ve Bimer üzerinden Sn. Binali Yıldırıma gönderilecek talepler. Bu konuda da özgün içerik yazılabilir yeterki ortak derdimiz birilerinin dikkatini çeksin.
Bu kadar kritik bir seçim döneminde hem iktidar hemde muhalefet için duyacakları her talebe dair en azından bir yorum getireceklerine inanıyorum ki bu da Bakanlığı harekete geçirmeye yetecektir.
Etkinlik Programı:
7 Mayıs Pazartesi : El yazısıyla yazılmış mektupların Sn. Cumhurbaşkanına gönderilmesi
8 Mayıs Salı: Sn. Binali Yıldırım'a Bimer Başvurusu & Siyasi Partilere mail
9 Mayıs Çarşamba: Twitter Etkinliği
*Para toplayabilme şansımız olsa Hastag satın almakta çok güzel olurdu ama o iş karışık ve zor olacaktır. Bu noktada daha önce sponsor olmuş yayınevlerinden talepte bulunabiliriz.
** Sözümüz meclisin tam içine arkadaşlar, verdiğimiz emeklerin, harcadığımız onca paranın, her gün çevremizden yöneltilen " Ee, senin işler ne oldu?" sorusunun karşılığını bulabilmek için elimizi taşın altına koymak zorundayız.
***Tüm bunların yanında yakalayabilirsek SN. Bakanın bulunduğu toplantı, etkinlik vb bir yerde soru yöneltmeye bunun içinde günlük programlarına ulaşmamız lazım.